Νέα Ιωνία: Συγκίνησε και καθήλωσε το κοινό η παρουσίαση του «Ταύρου του Μάντσεστερ»

H συγκίνηση περίσσευε στην παρουσίαση του δίτομου βιβλίου του Κώστα Χαλέμου, «Ο Ταύρος του Μάντσεστερ» που έγινε την Τετάρτη το βράδυ 14/12/2022 στο Συνεδριακό Κέντρο της Eurobank στη Νέα Ιωνία.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης έγινε προβολή βίντεο μέσω του οποίο οι προσκεκλημένοι είδαν σε 10 λεπτά να περνούν μπροστά από τα μάτια τους οι 676 σελίδες των δυο βιβλίων.

Σε βιντεομήνυμά του ο Μιλτιάδης Σινιόσογλου-Τοσίτσας, γιος της «ψυχής» του εργοστασίου, Μάκη Σινιόσογλου, χαρακτήρισε τον «Ταύρο του Μάντσεστερ» ως «δυο πολύ δυνατά βιβλία που αξίζουν να διαβαστούν»

Η αρχαιολόγος ‘Ολγα Δακουρά-Βογιατζόγλου στην εισήγησή της «Ο Ταύρος του Μάντσεστερ, η Κλωστοϋφαντουργία Μουταλάσκη και οι πολλαπλές αναγνώσεις της» μίλησε για τη διαδρομή των βιβλίων στο χωροχρόνο και για την πολύτιμη πηγή που αντιπροσωπεύουν στη νεότερη Ιστορία.

 

Στη δική της εισήγηση με τίτλο, «Ο Ταύρος της κοινωνικής πρόνοιας και της αλληλεγγύης», η διδάκτωρ του Παντείου και συγγραφέας, Καλλιόπη Στεριάδου μίλησε για τις καινοτόμες για την εποχή μεθόδους παραγωγικότητας της επιχείρησης και πώς κάλυπτε τις κρατικές ελλείψεις στον τομέα της ιατρικοφαρμακευτικής περίθαλψης των εργαζομένων.

Ο αρχιτέκτων Γιώργος Αραχωβίτης, ο άνθρωπος που διέσωσε ένα τμήμα του πρώην εμβληματικού εργοστασίου, αναφέρθηκε στις δυσκολίες εκτέλεσης του έργου κι έδωσε απάντηση στο ερώτημα:  «Σκοτώνουν τα κτίρια όταν γεράσουν;

Από την πλευρά του, ο συγγραφέας μίλησε για την επιδίωξή του να δώσει μέσα από τα βιβλία του «φωνή» σε απλούς, καθημερινούς ανθρώπους που δικαιούνται κι αυτοί το μερτικό τους στην Ιστορία της Νέας Ιωνίας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «στο δικό μας τόπο, την ιστορία έχουν γράψει οι κλωστοϋφαντουργοί, οι λιγνιτωρύχοι οι εκτελεσμένοι του Μπλόκου».

Στην εκδήλωση χαιρετισμό εκ μέρους της Δημάρχου Ν. Ιωνίας, Δέσποινας Θωμαΐδου (ήταν ασθενής και δεν παρέστη) απηύθυνε ο αντιδήμαρχος Αριστείδης Χατζησαββίδης.

Εκπροσωπώντας τον επαγγελματικό κλάδο του συγγραφέα, χαιρετισμό απηύθυνε ο δημοσιογράφος, Δημήτρης Κουμπιάς γενικός γραμματέας του ΕΔΟΕΑΠ.

Την εκδήλωση τίμησε με τη (διακριτική) παρουσία του ο πρώην Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρίστος Σπίρτζης.

Η παρουσίαση των βιβλίων έγινε με την ευγενική παραχώρηση της αίθουσας από την Τράπεζα Eurobank.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU