Θέατρο Λυκαβηττού: Ανοίγει ξανά για το κοινό μετά από 15 ολόκληρα χρόνια!

Μεγαλύτερο, αλλά κυρίως πιο… ασφαλές είναι πλέον το Θέατρο του Λυκαβηττού που ανοίγει σήμερα ξανά για το κοινό, μετά από 15 ολόκληρα χρόνια. Μεταξύ άλλων οι εργασίες που έγιναν, με κόστος περίπου 4 εκ. ευρώ, στη βάση του αρχικού σχεδιασμού του αρχιτέκτονα Τάκη Ζενέτου, είναι:

 

-Αφαιρεθήκαν τα παλιά καθίσματα

-Κατασκευάστηκαν νέες κερκίδες

-Ενισχύθηκε η στατικότητα του οργανισμού με σκυροδετήσεις

-Προστέθηκε αποχετευτικό σύστημα και τουαλέτες για όλους

-Ανασυστάθηκε  το κυλικείο,

-Τοποθετήθηκαν νέα συστήματα ασφάλειας πυρανίχνευσης-πυρόσβεσης, μεγαφωνικής και τηλεφωνικής εγκατάστασης

-Τοποθετήθηκε πρωτοποριακός περιμετρικός φωτισμός ανάδειξης του θεάτρου και των βράχων

-Αυξήθηκε σημαντικά και η χωρητικότητα του Θεάτρου.

 

Όπως σημειώνει η Περιφέρεια Αττικής σε ανακοίνωσή της, «μετά από 15 χρόνια αδράνειας, το Θέατρο Λυκαβηττού, ένα από τα ιστορικότερα διατηρητέα νεότερα μνημεία της Αθήνας, είναι έτοιμο σήμερα να υποδεχθεί ξανά το κοινό μετά την ολοκλήρωση των έργων αποκατάστασης τα οποία υλοποιήθηκαν από τον Δήμο Αθηναίων, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας συνολικού προϋπολογισμού 3.960.098,56 ευρώ.

 

Το Θέατρο του Λυκαβηττού είχε κριθεί επικίνδυνο από στατική και δομική άποψη, με συνέπεια να  σταματήσει η λειτουργία του. Οι εργασίες αποκατάστασης και αναβάθμισης των εγκαταστάσεων με στόχο την άρση επικινδυνότητας του χώρου, υλοποιήθηκαν στη βάση της προγραμματικής σύμβασης που είχε υπογραφεί τον περασμένο Φεβρουάριο μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αθηναίων και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Με αφορμή το  άνοιγμα του Θεάτρου ξανά για το κοινό, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει σχετικά: “Νιώθω ιδιαίτερη ικανοποίηση που η Περιφέρεια χρηματοδότησε με το ποσό των 3.9 εκ. ευρώ, ένα τόσο εμβληματικό έργο, στην καρδιά της Αθήνας, προσαυξάνοντας συνολικά και σημαντικά τον αναπτυξιακό χαρακτήρα της, με την πολιτιστική υπεραξία που της προσδίδει.

Το Θέατρο Λυκαβηττού μετά από 15 χρόνια σιωπής ανοίγει ξανά  για το κοινό, πλήρως αποκατεστημένο, ασφαλές, σύγχρονο και λειτουργικό. Ένας εμβληματικός μητροπολιτικός πολιτιστικός πόλος για την πόλη της Αθήνας και συνολικά την Αττική μετά από πολλά χρόνια αδράνειας, παίρνει ξανά ζωή και είμαι βέβαιος ότι θα αποτελεί σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά δρώμενα αλλά και τοπόσημο – κόσμημα για την Αττική.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά το Δήμο Αθηναίων που είναι ο φορέας υλοποίησης του έργου και προσωπικά τον Δήμαρχο Κ. Μπακογιάννη αλλά και το Υπουργείο Πολιτισμού και την Υπουργό Λ. Μενδώνη  για την άψογη  συνεργασία κατά την υλοποίηση του έργου.

Οι υπηρεσίες μας συνεργάστηκαν αρμονικά με  τις υπηρεσίες του Δήμου με αποτέλεσμα το έργο να περατωθεί εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος, χωρίς καθυστερήσεις”.

Το έργο

Το έργο, διατηρεί την παλαιά μορφή του, αλλά αναβαθμίστηκε λειτουργικά με σεβασμό στην ιστορικότητα του και αναδιαμορφωμένο τον περιβάλλοντα χώρο, στη βάση του αρχικού σχεδιασμού του σπουδαίου αρχιτέκτονα Τάκη Ζενέτου.

Ειδικότερα οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν προέβλεπαν την αφαίρεση των παλιών καθισμάτων, την κατασκευή νέων κερκίδων, την ενίσχυση της στατικότητας του οργανισμού με σκυροδετήσεις, την υλοποίηση ξύλινων και μεταλλικών κατασκευών και άλλες ηλεκτρομηχανολογικές παρεμβάσεις.

Παράλληλα προστέθηκε αποχετευτικό σύστημα και τουαλέτες για όλους, ανασυστάθηκε  το κυλικείο, αντικαταστάθηκαν τα δίκτυα ύδρευσης, τοποθετήθηκαν  νέα συστήματα ασφάλειας, πυρανίχνευσης-πυρόσβεσης, μεγαφωνικής και τηλεφωνικής εγκατάστασης ενώ τοποθετήθηκε και πρωτοποριακός περιμετρικός φωτισμός ανάδειξης του θεάτρου και των βράχων. Τέλος αυξήθηκε σημαντικά και η χωρητικότητα του Θεάτρου».

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU