Δήλωση της Δημάρχου Νέας Ιωνίας Δέσποινας Θωμαΐδου για τις συλλήψεις την περασμένη Κυριακή

Χτες το απόγευμα, όπως πληροφορηθήκαμε από την Ελληνική Αστυνομία, οπαδοί των ομάδων Α.Ε. Ηρακλείου και Νέας Ιωνίας, είχαν κλείσει ραντεβού μέσω του Διαδικτύου, προκειμένου να λύσουν τις διαφορές τους, ως οπαδών ομάδων, με τη βία, εν όψει του αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης μας. Οι 87 νέοι, πάνω από 60 εκ των οποίων δυστυχώς είναι ανήλικοι, και βρέθηκαν πάνω τους σίδερα, ξύλα, κροτίδες, φωτοβολίδες, ναρκωτικές ουσίες, και διάφορα αιχμηρά αντικείμενα, προσήχθησαν σήμερα στον Εισαγγελέα.
Εκφράζουμε τη βαθιά μας οδύνη, για τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στην πόλη μας, όπως και για τις εκδηλώσεις ακραίας βίας, μεταξύ εφήβων και νεαρών ενηλίκων, που δυστυχώς εκτυλίσσονται καθημερινά σε δρόμους, πλατείες και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και βρίσκονται σε έξαρση πανελλαδικά.
Στο πλαίσιο της πρόληψης, της μείωσης και της αποτροπής παρόμοιων φαινομένων βίας, μιλάμε με Διευθυντές Σχολείων, με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου και με το Υπουργείο Παιδείας, προκειμένου όλα τα Σχολεία της πόλης μας να συμμετάσχουν σε «Σχέδιο Δράσης κατά της Βίας».
Καλούμε όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις, τους Διευθυντές, τους Συλλόγους Καθηγητών και τους Συλλόγους Γονέων όλων των Σχολείων της Β΄θμιας Εκπαίδευσης να αξιολογήσουν τις προτάσεις μας και να καταθέσουν και τις δικές τους προτάσεις.
Ως δημοτική αρχή, προτείνουμε:
1. Τη δημιουργία Δικτύου «Φιλίας και Συνεργασίας» από τον Δήμο Νέας Ιωνίας, με το οποίο θα συνδεθούν όλα τα Σχολεία της πόλης.
2. Την συνεργασία της Κοινωνικής Υπηρεσίας και των Συμβουλευτικών Υπηρεσιών του Δήμου με την σχολική κοινότητα για την ψυχολογική υποστήριξη των θυμάτων βίας.
3. Την διοργάνωση Ημερίδων και Εκδηλώσεων με ομιλίες και παρακολούθηση ταινιών που θα επιλέξει η σχολική κοινότητα, με θέμα την Σχολική, Ενδοοικογενειακή και Κοινωνική Βία που θα πραγματοποιηθούν σε κάθε Σχολείο.
4. Διαγωνισμό κατασκευής video από ομάδες ή και τμήματα μαθητών και μαθητριών, με θέματα την έμφυλη βία, την ενδοοικογενειακή βία, τον σχολικό εκφοβισμό και τον κοινωνικό αποκλεισμό των Ανθρώπων με διαφορετικότητα.
Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU