Το Αμπάρι στο Παλαιό Ηράκλειο

Λοιπόν, φαίνεται ότι τις τελευταίες ημέρες είναι μία περίοδος όπου μιλάω για ανθρώπους που γνωρίζω. Με τον Νίκο Χανιώτη λοιπόν, γνωριζόμαστε πολύ καιρό.

Ο άνθρωπος είναι μία κινούμενη μηχανή χιούμορ, έτσι; Και είναι και ιδιοκτήτης του πολύ όμορφου μαγαζιού «Αμπάρι» στο Παλαιό Ηράκλειο, στην Πλαπούτα 73, που θα βρεις καφέδες, ξηρούς καρπούς, μπαχαρικά, βότανα και ποτά.

Έχει και τα όμορφα τραπεζάκια του για να πιεις τον καφέ σου και φυσικά ο καφές είναι και take away. Να πάτε. Το μαγαζί, εκτός από τα προϊόντα του, έχει και μία από τις πιο όμορφες αύρες που μπορεί κάποιος να συναντήσει.

Επίσης ο Νίκος λέει… ωραίες ιστορίες. Πάμε να σας πω δύο, που έχουν κοινό σημείο: Τον συγχωρεμένο τον κυρ Παναγιώτη, που μαζί με τα γυναίκα του, είχε για χρόνια το κυλικείο μέσα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Διότι ο Νίκος, πριν ανοίξει το μαγαζί στο Παλαιό Ηράκλειο είχε αντίστοιχο μαγαζί στο Κουκάκι, το οποίο είναι δίπλα στο Πάντειο. Το μαγαζί του λοιπόν προμήθευε με είδη καφεκοπτείου το κυλικείο του κυρ Παναγιώτη και όταν είχα πεί στον Νίκο ότι ήμουν «Παντειακός» μου είπε καπάκι τις εξής 2 μικρές ιστορίες:

  • Ήταν η εποχή που είχε έρθει στο Πάντειο ο Μιτεράν. Θα τον έκαναν επίτιμο Διδάκτορα. Έρχεται λοιπόν ο κυρ Παναγιώτης και μου λέει «θέλω γαλλικό καφέ». «Τι να τον κάνεις κυρ Παναγιωτη;», τον ρωτάω εγώ. «Έρχεται ο Μιτεράν», μου λέει. «Να ξέρεις ότι θα του σερβίρω τον δικό σου γαλλικό καφέ!». Έχω να λέω λοιπόν ότι ο Μιτεράν ήπιε… γαλλικό καφέ από το μαγαζί μου!
  • Μια άλλη φορά έρχεται ο κυρ Παναγιώτης και μου λέει: «Ρε συ Νίκο, ο καφές που μου έδωσες δεν ήταν καλός». «Γιατί κυρ Παναγιώτη, τι έγινε;», του λέω. «Να», μου λέει, «μυρίζει περίεργα ρε συ Νίκο μέσα στο δοχείο που τον έβαλα». Κάθομαι, σκέφτομαι λίγο και τον ρωτάω: «Κυρ Παναγιώτη σε τι δοχείο τον έβαλες;». «Ε να, τον έβαλα σε ένα μεταλλικό και επειδή ήθελα να είναι εντελώς καθαρό είπα να το πλύνω αυτή τη φορά με… χλωρίνη» μου λέει και με αφήνει κάγκελο! Η αλήθεια είναι πως ήθελε να τα πάντα να είναι στην εντέλεια… Αλλά προφανώς δεν πλένουμε με χλωρίνη δοχείο που θα βάλουμε καφέ μετά!

 

Αυτά από το «Αμπάρι» του Νίκου Χανιώτη στο Παλαιό Ηράκλειο. Ήταν η πρώτη ανάρτηση από τη zonewsteam, οπότε γι αυτό ήταν και τόσο μεγάλη. Η αλήθεια είναι πως οι άλλες που θα ακολουθήσουν, θα είναι συνήθως πιο λιτές!

Πηγή: Λεωφόρος Ηρακλείου – Η ομάδα για τη Νέα Ιωνία & το Ηράκλειο Αττικής | Facebook

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU