Βίντεο, φωτογραφίες – Θεόδωρος Ιακωβίδης: Διαβάστε και δείτε τι δήλωσε ο Καλογρεζιανός Αρσιβαρίστας στην εκπομπή της ΕΡΤ για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο

Τον Καλογρεζιανό Αρσιβαρίστα Θεόδωρο Ιακωβίδη, που θα συμμετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, παρουσίασε το Σάββατο η ΕΡΤ και η εκπομπή “Ο Δρόμος για το Τόκιο – Team Hellas” με παρουσιαστή τον Γιώργο Καπουτζίδη.

Η εκπομπή ξεκίνησε με την αθλητική «ταυτότητα» του αθλητή:

Γεννήθηκε στις 19 Φεβρουαρίου 1991, το άθλημα του είναι Άρση Βαρών, κατηγορία 96 κιλά, αγωνίζεται στις 31 Ιουλίου, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016, κατέλαβε την 11η θέση, έχει 2 συμμετοχές σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα με καλύτερη θέση την 17η, 4 συμμετοχές σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα με καλύτερη θέση την 6η και όπως τον προλόγισε ο Γιώργος Καπουτζίδης, χρυσός Μεσογειονίκης το 2018.

Ο Θεόδωρος Ιακωβίδης αναφέρθηκε στο αρχικό του κίνητρο να ξεκινήσει Άρση Βαρών (βλέποντας ως παιδί τις επιτυχίες στο άθλημα) και στο γιατί αρχικά η οικογένεια του… δεν ήθελε να ασχοληθεί εκείνος με το άθλημα λόγω των στερεοτύπων για το συγκεκριμένο άθλημα.

Μια φράση του που πρέπει να σταθούμε: Στο σχολείο τα άλλα παιδιά τον πείραζαν που ήταν μικροκαμωμένος και αδύνατος. Επέλεξε την Άρση Βαρών και για να τους δείξει ότι μπορεί να γίνει δυνατός…

Αναφέρθηκε στο πως συμμετείχε τελικά στους Ολυμπιακούς του Ρίο και στο τηλεφώνημα που δέχθηκε από τον Πύρρο Δήμα. Επίσης, μιλά για τα “πέτρινα χρόνια” της Άρσης Βαρών.

Απαντώντας σε μερικές ερωτήσεις είπε:

  • Στο Τόκιο θέλει να κάνει 6 στις 6 έγκυρες προσπάθειες, κάτι που δεν κατάφερε στο Ρίο
  • Δεν έχει βαρεθεί καθόλου να ακούει το «κάτσε κάτω από την μπάρα»
  • Εκτός από Άρση Βαρών, παρακολουθεί ποδόσφαιρο και παίζει και ποδόσφαιρο
  • Για τον Θεόδωρο του 2031 σκέφτεται 3 παιδιά και μία φυσιολογική ζωή
  • Μπορεί να τρώει κάθε μέρα το φαγητό της γιαγιάς, το οποίο δεν θα άλλαζε με τίποτα, προτιμά ύπνο αντί για φαγητό, χαλαρώνει με μουσική, ενώ για μία αρνητική λέξη για τον εαυτό του λέει ότι είναι το ξεροκέφαλος –που έτσι τον χαρακτηρίζει και η μητέρα του- και για μία θετική λέξη λέει πως είναι ανιδιοτελής.

Ο Θεόδωρος Ιακωβίδης μίλησε φυσικά και για το άθλημα και τις τεχνικές του, βάζοντας τον Γιώργο Καπουτζίδη να σηκώσει την μπάρα!

«Είναι ο τελευταίος μου αγώνας. Η τελευταία μου εικόνα. Αυτή που θα θυμάμαι σ’ όλη μου τη ζωή. Η τελευταία εικόνα μένει. Πάω να το ζήσω, να το ευχαριστηθώ και να φύγω όμορφα και ωραία. Όπως αρμόζει».

Βέβαια, μιλώντας στην εκπομπή ο προπονητής του Κώστας Παπαδόπουλος, είχε… άλλη άποψη. Ρωτώντας τον ο Γιώργος Καπουτζίδης, ο Κώστας Παπαδόπουλος χαμογελώντας απάντησε «καλά, έτσι λέει! Πιστεύω  έναν χρόνο ακόμη, μέχρι και τους Μεσογειακούς, αξίζει ο κόπος. Η γνώμη μου είναι αυτή».

Κλείνοντας την εκπομπή ο Θεόδωρος Ιακωβίδης τονίζει πως «ποτέ δεν κοιτάω τη θέση. Πάω για να βγω τελευταίος και από εκεί και πέρα ότι έρθει. Και όποιος θέλει να με κερδίσει θα πουλήσω ακριβά το τομάρι μου, θα πρέπει να φτύσει αίμα».

Ο Θεόδωρος Ιακωβίδης, ολοκληρώνει τη συνέντευξη μιλώντας για την Ιθάκη του…

Δείτε τη συνέντευξη:

Ο Δρόμος για το Τόκιο, Team Hellas επ39 | Θεόδωρος Ιακωβίδης, Άρση Βαρών – ΕΡΤflix (ertflix.gr)

Ο Δρόμος για το Τόκιο, Team Hellas επ39 | Θεόδωρος Ιακωβίδης, Άρση Βαρών

 

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU