Ανταλλαγή… αναρτήσεων Μπάμπαλου – Βλασσόπουλου για το Κτήμα Φιξ

Έμμεσο διάλογο μέσω των social media είχαμε σήμερα στο Ηράκλειο Αττικής, μεταξύ του πρώην δημάρχου Παντελή Βλασσόπουλου και του νυν δημάρχου Νίκου Μπάμπαλου, με αφορμή του Κτήμα Φιξ.

Πρώτη ήταν η ανάρτηση του Παντελή Βλασσόπουλου στην οποία σημείωνε:

«Στο Βύρωνα για το λόφο Κοπανά πληρώνει το κράτος. Στο Ηράκλειο για το κτήμα Φιξ πληρώνουν οι δημότες.

Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά μεταξύ δημοτικών αρχών Βύρωνα και Ηρακλείου και αρκετά εκατομμύρια ευρώ είναι οι συνέπειες.

ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΏΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΉΜΑ.

ΔΉΜΟΙ ΒΎΡΩΝΑ και ΥΜΗΤΤΟΎ – ΔΑΦΝΗΣ ΛΟΦΟΣ ΚΟΠΑΝΑ 104 στρεμ.

Μετά από μακροχρόνιο αγώνα αναγνωρίζονται ιδιώτες -ιδιοκτήτες. Το Ελληνικό δημόσιο μέσω του Υπουργείου Πολιτισμού παρεμβαίνει, αγοράζει το κτήμα και το παραχωρεί στους Δήμους Βύρωνα και Δάφνης – Υμηττού άνευ ανταλλάγματος.

Πρόκειται για τον χώρο που υπάρχει το ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΑΧΩΝ, αθλητικές εγκαταστάσεις και χώροι αναψυχής.

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΚΤΗΜΑ ΦΙΞ 27 στρ.

Το 2018 αναγνωρίζονται ιδιοκτήτες οι κληρονόμοι ΦΙΞ.

Τα υπουργεία Πολιτισμού και Ανάπτυξης αποστέλλουν επιστολή στον Δήμο και δεσμεύονται για την αγορά του αντί 5.000.000 ευρώ.

Ο κ. Μπάμπαλος ζητάει να του δοθούν 5.000.000 ευρώ σε 3 μέρες!

Πρακτικά, δηλαδή, αρνείται την κρατική χρηματοδότηση

Ο Δήμος χρεώνεται με δάνειο 6.500.000 ευρώ για την αγορά του, η οποία ολοκληρώνεται σε 20 μήνες. Φυσικά οι 3 ημέρες έγιναν 20 μήνες, οι συγκρίσεις δικές σας.

ΒΥΡΩΝΑΣ – ΥΜΗΤΤΟΣ – ΔΑΦΝΗΣ

Κόστος για τους Δήμους 0 (Μηδέν) ευρώ.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ

Κόστος για τους Ηρακλειώτες 6.500.000 ευρώ

Μας προβληματίζει η επιμονή του κ. Μπάμπαλου ο οποίος διαπραγματεύτηκε με τους ιδιώτες χωρίς την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου (την οποία βέβαια ζήτησε εκ των υστέρων)

ΩΣ ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ».

Δείτε και εδώ την ανάρτηση:

 

Απάντηση Μπάμπαλου

Ο δήμαρχος Ηρακλείου σήκωσε σχεδόν αμέσως «το γάντι» και ακολούθησε δική του ανάρτηση:

«Ως δήμαρχος ο κύριος Βλασσόπουλος έμεινε στην ιστορία για το μηδενικό του έργο στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής… Δεν διεκδίκησε ποτέ και τίποτα, οπότε δεν έκανε και τίποτα.

Τώρα ως αντιπολίτευση διεκδικεί τον ρόλο του μέγα παραποιητή της αλήθειας.

Διότι συγκρίνει δύο εντελώς ανόμοιες υποθέσεις προκειμένου να συνεχίσει την προπαγάνδα κατά της απόκτησης του Κτήματος Φιξ.

Ο λόφος Κοπανά κρίθηκε τελεσίδικα δασική περιοχή ενώ, μέχρι πρότινος έτσι κι αλλιώς, οι δήμοι γύρω από το στρατόπεδο είχαν τη χρήση του ως δημόσια υπηρεσία.

Δεν μας εκπλήσσει όμως η προσπάθεια παραποίησης της αλήθειας διότι όπως λέει ο σοφός μας λαός “πες μου τους φίλους σου, να σου πω ποιός είσαι”.

Τόσο ο ίδιος όσο και η παράταξη που φέτος τον φιλοξενεί πρέπει να κοιτάξουν τους Ηρακλειώτες στα μάτια και να απολογηθούν γιατί ΔΕΝ στήριξαν την προσπάθεια που εκαναν ΜΑΖΙ, Δημοτική αρχή και Δημότες, για να αγοραστεί το Κτήμα Φιξ.

Γιατί δεν στήριξαν και πολέμησαν με λύσσα όλη αυτή την προσπάθεια;

Διότι όχι μόνο το καταψήφισαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και με σωρεία προσφυγών από τον Σεπτέμβριο 2021 έως και πρόσφατα σε όλα τα επίπεδα (Ελεγκτικό Συνέδριο. ΣτΕ, πολιτικά δικαστήρια) τάχθηκαν κατά της απόκτησης του μεγαλύτερου πάρκου της πόλης μας.

Και αφού οι προσφυγές τους απορρίφθηκαν πανηγυρικά, τώρα καταφεύγουν στην παραπληροφόρηση και την προπαγάνδα.

Δεν περιμέναμε τίποτα λιγότερο…

Εμείς επιλέγουμε και είμαστε δίπλα στις Ηρακλειώτισες και τους Ηρακλειώτες που περπατούν και χαίρονται το Κτήμα Φιξ καθημερινά με κάθε ευκαιρία.

Λίγη υπομονή… Την απαντησή θα δώσουν οι πολίτες στις 8 Οκτωβρίου!

ΥΓ Για του λόγου το αληθές παρατίθενται οι ΕΠΙΣΗΜΕΣ απαντήσεις των αρμοδίων υπουργών της τότε Κυβέρνησης στη Βουλή σε ερώτηση βουλευτών. Ειδικότερα:

– 22.02.2021 απάντηση Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων ότι “το Κτήμα Φιξ εκφεύγει των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου του”.

– 26.02.2021 απάντηση της Υπουργού Πολιτισμού ότι “η εξασφάλιση χρηματοδότησης για την απόκτηση της κυριότητας του Κτήματος εκφεύγει των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου της”.

Κανένα έτερο επίσημο έγγραφο δεν περιήλθε στις υπηρεσίες του Δήμου. Τέλος ενημερώνουμε τον τέως δήμαρχο ότι το 2018 με την υπ’ αριθμό 34/2018 απόφαση του Ε’ Τμήματος του ΣτΕ, δεν αναγνωρίστηκαν οι ιδιοκτήτες (αυτό έγινε το 2003 από το Ελληνικό Δημόσιο) αλλά απορρίφθηκε η αίτηση των πρώην ιδιοκτητών για τον εκ νέου χαρακτηρισμό του Κτήματος Φιξ, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την εμπορική του εκμετάλλευση. Ο Δήμος Ηρακλείου παρενέβη και πέτυχε την απόρριψη της αίτησης».

Δείτε εδώ την ανάρτηση:

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU