Ο Βάσος Ηλία Βογιατζόγλου τιμήθηκε από την Ένωση Σπάρτης Μικράς Ασίας – Φωτογραφίες

Τον Βάσο Ηλία Βογιατζόγλου, ποιητή, συγγραφέα και ερευνητή, τίμησε η Ένωση Σπάρτης Μικράς Ασίας, στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας την Κυριακή 14 Ιανουαρίου, στην αίθουσα του Πνευματικού της Κέντρου στη Νέα Ιωνία.

 

Το βιογραφικό του Βάσου Βογιατζόγλου παρουσίασε ο Β΄ Αντιπρόεδρος της Ένωσης Νίκος Παντελίδης, ενώ ο Ζαχαρίας Ρόχας με μοναδικό τρόπο παρουσίασε άγνωστες στιγμές και καταστάσεις που έζησε ο τιμώμενος στη διάρκεια του βίου του και στη συνέχεια προβλήθηκαν φωτογραφίες από την πορεία του.

 

Ο Δήμαρχος Ν. Ιωνίας Παναγιώτης. Μανούρης απένειμε στον Βάσο Ηλία Βογιατζόγλου, πλακέτα με την επιγραφή «Η Ένωση Σπάρτης Μικράς Ασίας απονέμει τιμή στον ποιητή, συγγραφέα και ερευνητή Βάσο Ηλία Βογιατζόγλου για τη συμβολή του στην ανάδειξη του Μικρασιατικού Ελληνισμού και τη συνολική του προσφορά στα Γράμματα και τον Ανθρωπισμό. Νέα Ιωνία 14 Ιανουαρίου 2024»

 

Στην αντιφώνησή του ο Βάσος Βογιατζόγλου, πολύ συγκινημένος ευχαρίστησε την Ένωση Σπάρτης Μικράς Ασίας, για την τιμή που του επιφύλαξε, ενώ ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Γαβριήλ μετά την ευλογία της Βασιλόπιτας απηύθυνε ευχές προς όλους και επαινετικά λόγια για την δράση του.

 

Νωρίτερα η εκδήλωση είχε ξεκινήσει με το καλωσόρισμα από τον Γενικό Γραμματέα Σταύρο Παπαγερασίμου και στη συνέχεια η Χορωδία Αλαγιωτών υπό την διεύθυνση της μαέστρου Καίτης Τσεκούρα έψαλε εορταστικά κάλαντα, με τη συνοδεία στο πιάνο της Δέσποινας Στεφανίδου.

 

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Σπάρτης Λουκάς Χριστοδούλου στην ομιλία του αναφέρθηκε στο γενικότερο κλίμα που επικράτησε στην Ελλάδα το 2023 και τον κόσμο (πόλεμοι, πυρκαγιές, κλιματική αλλαγή, βία, γυναικοκτονίες) και παρουσίασε τις δράσεις της Ένωσης κατά το 2023, με τη προβολή διαφανειών.

 

Στην καθιερωμένη τελετή της κοπής της πίτας είχαμε κατά σειρά: Τον Δήμαρχο Ν. Ιωνίας Παν. Μανούρη, τη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Μιλένα Αποστολάκη, την Αντιπεριφερειάρχη Αττικής Λουκία Κεφαλογιάννη, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ν. Ιωνίας Χρ. Αναμουρλόγλου, την επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δύναμη Προοπτικής» Δέσποινα Θωμαΐδου, την εκπρόσωπο της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για την Ν. Ιωνία» Βασιλική Μελέτη, τον εκπρόσωπο της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» δημοτικό σύμβουλο Κώστα Κατιμερτζόγλου και τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ενότητα για τη Ν. Ιωνία» δημοτικό σύμβουλο  Χρήστο Κανλή.

 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τραγούδια από την Χαριτίνη Πανοπούλου.

 

Την εκδήλωσή τίμησαν, εκτός των προαναφερθέντων, οι: Αντιδήμαρχοι Μίλτος Καναβός, Βέτα Γεωργιάδου, Σοφία Ναϊσίδου, Γεωργία Τσομπανίδου, Νίκος Δακουτρός, Γιάννης Λαζαρίδης, οι εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Τσιακαλάκης, Στέργιος Κοντοστέργιος, Γεώργιος Καρακώστας. Έρρικα Βλαχαντώνη, η δημοτική σύμβουλος της δημοτικής παράταξης «Δύναμη Προοπτικής» Γκέλυ Σακκαλόγλου, ο δημοτικός σύμβουλος της δημοτικής παράταξης  «Αλλαγή για τη Ν. Ιωνία» Κώστας Εξαδάκτυλος, ο πρόεδρος του Ιωνικού Συνδέσμου Γιάννης Κοντίτσης και η αντιπρόεδρος  Δέσποινα Γεωργαντζή, ο γεν. γραμματέας του Ο.Φ.Ν.Ι. Παντ. Χατζηϊωάννου, ο πρόεδρος των Αλαγιωτών Γιώργος Νουβέλογλου, η πρόεδρος της Πολιτιστικής Ένωσης Μικρασιατών «Η Καππαδοκία» Κούλα Μπρόλιου, ο πρόεδρος των Σμυρναίων Ν. Ιωνίας Άγγελος Μελεμενής, η γεν. γραμματέας του συλλόγου Ινεπολιτών-Κασταμονιτών Λαμπρινή Σπανοπούλου, ο πρόεδρος των Παλαιών Προσκόπων Ν. Ιωνίας Όμηρος Ακιανίδης, ο επίτιμος πρόεδρος του Ο.Φ.Ν.Ι. Νίκος Χομπάς, ο τ. πρόεδρος του Γ.Σ. ΑΝΑΤΟΛΗ Κ. Τσαγκαράκης, ο δημοσιογράφος, συγγραφέας  και εκπρόσωπος της «Λέσχης Ιστορίας και Πολιτισμού Α.Ε.Κ.» Κυρ. Χήνας και πολλοί άλλοι φίλοι και μέλη της Ένωσης.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU