Φαρμακείο ΕΟΠΥΥ Νέας Ιωνίας – Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή για το κλείσιμο, αντιδρούν και οι συνταξιούχοι

Να μην κλείσει το φαρμακείο του Κέντρου Υγείας Ν. Ιωνίας, να εξασφαλιστεί η στέγαση του σε κατάλληλο κτίριο και να στελεχωθεί με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό ζητούν οι βουλευτές του ΚΚΕ Αφροδίτη Κτενά, Νίκος Αμπατιέλος, Γιάννης Γκιόκας, Βιβή Δάγκα, Σεμίνα Διγενή, Λιάνα Κανέλλη, Χρήστος Κατσώτης, Διαμάντω Μανωλάκου, Θανάσης Παφίλης και Χρήστος Τσοκάνης με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή προς τους υπουργούς Υγείας και Εσωτερικών.

Αναλυτικά:

«Με απόφαση της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας καταργείται άμεσα χωρίς σχετική διάδοχη κατάσταση και χωρίς επίσημη ανακοίνωση η δομή εξυπηρέτησης του Φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ στο Κέντρο Υγείας της Ν. Ιωνίας.

Το συγκεκριμένο φαρμακείο εξυπηρετεί εκατοντάδες ασθενείς με καρκίνο ή ειδικές παθήσεις καθημερινά, ενώ καλύπτει πολλούς δήμους των Βορείων Προαστίων εκτός της Ν. Ιωνίας, όπως το Ν. Ηράκλειο, την Ν. Φιλαδέλφεια-Ν. Χαλκηδόνα κ.ά. Αυτό σημαίνει ότι οι ασθενείς θα πρέπει να μετακινούνται δεκάδες χιλιόμετρα μακριά για να λάβουν από άλλες δομές Υγείας τα φάρμακα που έχουν τόσο πολύ ανάγκη.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί ένα ακόμη επεισόδιο στο έργο της υποβάθμισης της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας της Ν. Ιωνίας, το οποίο, ενώ καλύπτει πολύ σοβαρές ανάγκες υγειονομικής περίθαλψης τουλάχιστον δύο Δήμων (Νέας Ιωνίας, Ηρακλείου) με πληθυσμό άνω των 100 χιλιάδων κατοίκων, αλλά και χιλιάδες άλλους κατοίκους από όμορες περιοχές, σήμερα τελεί υπό έξωση από τον ιδιοκτήτη του κτιρίου και λειτουργεί με μεγάλες ελλείψεις και την αυτοθυσία των εργαζομένων του.

Αποτέλεσμα είναι η οργή και η αγανάκτηση του λαού της περιοχής ολοένα να μεγαλώνει καθώς βιώνει καθημερινά τις συνέπειες της διάλυσης της δημοσίας υγείας και παράδοσης της στους ιδιώτες, πολιτική που υπηρετεί με συνέπεια τόσο η σημερινή κυβέρνηση όσο και όλες οι προηγούμενες.

Τα μεγάλα προβλήματα και οι ελλείψεις του Κέντρου Υγείας Νέας Ιωνίας είναι στο επίκεντρο των παρεμβάσεων του ΚΚΕ, και έχουν γνωστοποιηθεί στην Κυβέρνηση και στο Υπουργείο Υγείας μέσω ερωτήσεων της Κοινοβουλευτικής Ομάδας από το 2022. Πιο συγκεκριμένα έχει κατατεθεί Ερώτηση με αριθμό πρωτοκόλλου 7540 στις 20/09/2022 και στην συνέχεια Ερώτηση με αριθμό πρωτοκόλλου 935 στις 18/11/2022.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση έτσι ώστε:

– To φαρμακείο του ΕΟΠΠΥ στο Κέντρο Υγείας Ν. Ιωνίας να συνεχίσει τη λειτουργία του.

– Το Κέντρο Υγείας Νέας Ιωνίας να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του και να εξασφαλιστεί η στέγασή του σε κατάλληλο κτήριο.

– Να στελεχωθεί το Κέντρο Υγείας με το απαραίτητο μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό αλλά και να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι.»

Αντίδραση του σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Νέας Ιωνίας

Συναδέλφισσες/συνάδελφοι, το σωματείο συνταξιούχων IKΑ Ν. Ιωνίας, Ηρακλείου και πέριξ περιοχών καταγγέλλει το κλείσιμο του φαρμακείου του ΕΟΠΠΥ από το Κέντρο Υγείας Ν. Ιωνίας και την μεταφορά του στην Αγία Παρασκευή.

Αυτή η απόφαση βάζει τους χιλιάδες συνταξιούχους αλλά και όλο το λαό  της περιοχής μας σε αβάσταχτη ταλαιπωρία. Για να προμηθευτούμε τα καθημερινά μας φάρμακα όχι μόνο θα πρέπει να μετακινηθούμε χιλιόμετρα μακριά από τα σπίτια μας αλλά και να χρεωθούμε και τα έξοδα μετακίνησης προς την Αγία Παρασκευή, όπου μεταφέρεται το φαρμακείο, επιβαρύνοντας με ένα ακόμη επιπλέον έξοδο την κουτσουρεμένη σύνταξη μας.

Απαιτούμε να μην κλείσει το φαρμακείο!!!

Απαιτούμε από την κυβέρνηση, το Υπουργείο Υγείας να αναβαθμίσει και να χρηματοδοτήσει την δημόσια υγεία και την ιατρική περίθαλψη αντί να την καταργεί!!!

Σήμερα κλείνουν το φαρμακείο του ΕΟΠΠΥ στο Κέντρο Υγείας αύριο μήπως το ίδιο το Κέντρο Υγείας;;;

Καλούμε τα μέλη μας, όλους τους συνταξιούχους και το λαό της περιοχής μας σε αγωνιστική ετοιμότητα.

Θα μας βρουν μπροστά τους!!!

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU