Νέα Ιωνία: Ξεσηκωμός για το ανάλγητο κλείσιμο του φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ – Επιστολή Μανούρη στον Γεωργιάδη

Κύμα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η ανάλγητη απόφαση να κλείσει το φαρμακείο του ΕΟΠΠΥ στη Νέα Ιωνία, στο κτήριο του Κέντρου Υγείας που είναι στη γέφυρα της Αλέκου Παναγούλη και το οποίο μεταξύ άλλων εξυπηρετεί καρκινοπαθείς τόσο από την πόλη, όσο και από όμορους δήμους (Ηράκλειο Αττικής, Νέα Φιλαδέλφεια, Γαλάτσι κ.α).

 

Διαβάστε εδώ: ΕΟΠΥΥ – Καταργούν αιφνιδιαστικά το φαρμακείο στη Νέα Ιωνία! Ανέλαβε δράση ο Άδωνις Γεωργιάδης;

Εξάλλου ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ. Διαβάστε εδώ: Φαρμακείο ΕΟΠΠΥ Νέας Ιωνίας – Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή για το κλείσιμο, αντιδρούν και οι συνταξιούχοι

Τελευταία εξέλιξη η επείγουσα επιστολή του Δημάρχου Νέας Ιωνίας Παναγιώτη Μανούρη στον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

 

Μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας βάζει συνολικά και το θέμα της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας, ενώ  σημειώνει ότι «γνωρίζετε ότι υποχρέωση της Πολιτείας και της Κυβέρνησης είναι η παροχή των υπηρεσιών Υγείας στους δικαιούχους, χωρίς περαιτέρω επιβάρυνση ή ταλαιπωρία (σωματική και ψυχική) των ιδίων ή των οικογενειών τους. Τέτοια επιβάρυνση δημιουργεί η συρρίκνωση των δομών Υγείας, η οποία υιοθετείται στην συγκεκριμένη περίπτωση».

Υπενθυμίζεται ότι, όπως σημειώνει και ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας στην επιστολή του, υπάρχει συνολικά θέμα με το συγκεκριμένο ενοικιαζόμενο κτήριο του Κέντρου Υγείας, το οποίο ο ιδιοκτήτης θέλει για άλλη χρήση.

 

Ωστόσο όλα αυτά τα χρόνια το υπουργείο Υγείας περί άλλων τυρβάζει και άφησε να γίνει η κατάσταση εκρηκτική.

Αναλυτικά ολόκληρη η επιστολή:

 

“Κύριε Υπουργέ, επικοινωνώ μαζί σας, γιατί ενημερώθηκα, ότι το Φαρμακείο ΕΟΠΥ του Κέντρου Υγείας της Νέας Ιωνίας θα σταματήσει από 24 Ιανουαρίου 2024 την λειτουργία του και ότι από εδώ και πέρα οι δικαιούχοι θα εξυπηρετούνται  από το Φαρμακείο ΕΟΠΥ στην Αγία Παρασκευή Αττικής.

 

Η μετεγκατάσταση του Φαρμακείου από την Νέα Ιωνία συνδέεται άμεσα με την πορεία της μίσθωσης του όλου ακινήτου επί της οδού Αλέκου Παναγούλη, που μέχρι σήμερα στεγάζεται το Φαρμακείο μαζί με τις υπόλοιπες Υπηρεσίες του Κέντρου Υγείας, που λειτουργεί στην πόλη.

 

Το ζήτημα ανέκυψε εδώ και 2-3 χρόνια περίπου, λόγω της άρνησης των ιδιοκτητών/εκμισθωτών να συνεχίσουν την εν λόγω μίσθωση για τους δικούς τους λόγους.

 

Το κεντρικό κράτος δεν φαίνεται ότι κατέβαλλε αποτελεσματικές  προσπάθειες για να βρεθεί λύση στο σοβαρό αυτό θέμα, που αφορά εκατοντάδες δικαιούχους και τις οικογένειές τους.

 

Το Φαρμακείο ΕΟΠΥ στην πόλη της Ν.Ιωνίας λειτουργεί και εξυπηρετεί εκατοντάδες ασθενείς με ειδικές παθήσεις, ενώ καλύπτει πολλές γειτονικές περιοχές (Ν.Φιλαδέλφεια – Ν.Χαλκηδόνα, Πατήσια, Ηράκλειο, Λυκόβρυση – Πεύκη κ.λ.π.).

 

Η επιλογή της Ν.Ιωνίας για την λειτουργία του δεν ήταν καθόλου τυχαία, καθώς είναι ένας από τους μεγαλύτερους σε πληθυσμό Δήμους του Βορείου Τομέα Αττικής, ενώ η γεωγραφική θέση της είναι κομβική και ιδιαίτερα προσβάσιμη για την κάλυψη των αναγκών των δικαιούχων ευρύτερων περιοχών.

 

Γνωρίζετε ότι υποχρέωση της Πολιτείας και της Κυβέρνησης είναι η παροχή των υπηρεσιών Υγείας στους δικαιούχους, χωρίς περαιτέρω επιβάρυνση ή ταλαιπωρία (σωματική και ψυχική) των ιδίων ή των οικογενειών τους.

 

Τέτοια επιβάρυνση δημιουργεί η συρρίκνωση των δομών Υγείας, η οποία υιοθετείται στην συγκεκριμένη περίπτωση και η οποία έρχεται να προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες δυσμενείς οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες, που διαβιούν οι καρκινοπαθείς και πάσχοντες από βαρύτατες ανίατες ασθένειες.

 

Κατόπιν των προαναφερθέντων, παρακαλώ, έστω και την ύστατη ώρα, να συνδράμετε στην επίλυση του σοβαρότατου ζητήματος  που ταλανίζει την πόλη μου, αλλά και ευρύτερες περιοχές, με τρόπο ώστε να μην καταργηθεί το Κέντρο Υγείας της Νέας Ιωνίας και οι παρεχόμενες Υπηρεσίες του, αλλά να μεταστεγασθεί σε άλλο χώρο εντός των ορίων του Δήμου μας προς όφελος των πολιτών της πόλης μου και των ευρύτερων περιοχών που εξυπηρετούνται.

 

Η Δημόσια Υγεία όπως και όλα τα δημόσια Κοινωνικά Αγαθά, αυτονόητα πρέπει να έχουν επίκεντρο τον άνθρωπο. Τούτο επιτυγχάνεται όχι μόνο μέσω της θεραπείας, αλλά και με την ανακούφισή του από τον ψυχικό και σωματικό πόνο, την στήριξή του και την επιβεβλημένη φροντίδα του όπου και όπως απαιτείται σύμφωνα με την επιστήμη”.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU