ΖΩδια από την Ντάλια – Ιούνιος 2021

Στο μίξερ Κριοί

Πώς μπορείς να αντιπαλέψεις έναν ανάδρομο Ερμή που μπουρδουκλώνει την καθημερινότητα για όλο σχεδόν τον Ιούνιο; Απάντηση: Δύσκολα. Παρ’ όλα αυτά προσπαθώντας να κάνετε μια υποτυπώδη διαχείριση της κρίσης θα πρέπει να έχετε στον νου σας τα εξής: 1) Κρατήστε σε ένα μυστικό μέρος κωδικούς, pins, passwords και λοιπά συνθηματικά ασφαλείας που θα γνωρίζετε ΜΟΝΟ εσείς. 2) (Βεβαιωθείτε πως θυμάστε ποιο είναι αυτό το μέρος!) 3) Φορτίζετε το κινητό ΚΑΘΕ βράδυ και κάντε ένα save σε ό,τι γράφετε στον υπολογιστή. 4) Μην καταπίνετε αμάσητες τις «πληροφορίες» των λογής καλοθελητών. Στις 10 του μήνα η ηλιακή έκλειψη θα απαιτήσει όλα τα παραπάνω με διπλή προσοχή. Με…τριπλή προσοχή ζυγίστε τι είναι πιο σημαντικό για εσάς στα επαγγελματικά και μη βιαστείτε να πάρετε αποφάσεις μέσα στο πλανητικό (και οικονομικό) χάος. Ναι η δουλειά πρέπει να σε «γεμίζει» αλλά πρέπει να πληρώνει και το νοίκι, νερό, τηλέφωνο. Ο Ιούνιος δεν έχει όμως μόνο… ξύλο. Αμέσως μετά την έκλειψη ξεκινά μια καινούργια πίστα στα ερωτικά σας γεμάτη περιπέτειες και… λάφυρα (πολλά ή ένα, άπτεται στη δική σας όρεξη). Η δε αισθησιακή αυτή περίοδος προς μεγάλη σας ευχαρίστηση καβαλάει και Ιούλιο!

(Tip SOS: Προσοχή στις εξετάσεις. Διαβάστε καλά τις ερωτήσεις!)

 

 

Τρυπιοχέρηδες Ταύροι

Σηκώσατε από την τράπεζα το πρωί 150 ευρώ και τώρα 12:34 μ.μ. πόσα είναι μέσα στο πορτοφόλι; 12 ευρώ! Μάλιστα. Και να πεις ότι πληρώσατε τίποτα λογαριασμούς; Μπα… Ένεκα η παρόρμησις της στιγμής. Και τώρα πώς θα πληρωθούν οι προαναφερθέντες λογαριασμοί; Έλα μου ντε! Εικόνες από το μέλλον του Ιουνίου αγαπητοί μου. Βάλτε έναν κόφτη στο: «Έλα μωρέ τι ψυχή έχει;» διότι έχει!!! και θα το καταλάβετε στο τέλος του μήνα.(Βέβαια θα ‘χετε περάσει καλά αλλά ύστερα έρχονται… μνημόνια). Ανάδρομος Ερμής λοιπόν και ηλιακή έκλειψη σας «χτυπούν» στην τσέπη, όμως με προγραμματισμό και χωρίς…λαρτζιές μπορείτε να διασωθείτε. Μην υπολογίσετε και πολύ σε κάποια νέα έσοδα που διαφαίνονται γιατί πίσω από το…τυράκι (ειδικά αν είναι ροκφόρ) μπορεί να υπάρχει φάκα. Από τις 11 του μήνα όλη σας η ενέργεια στρέφεται στο σπίτι σε όλες τις πιθανές παραλλαγές. Το σενάριο απλώνεται ανακαίνιση κουφωμάτων μέχρι τις (διαρκείς) ζοχάδες του συντρόφου κι από μετακόμιση μέχρι τις Πανελλήνιες του γιου ο οποίος είναι στα κεραμίδια. Ψυχραιμία προς το τέλος του μήνα η καταιγίδα κάπως μαλακώνει με την προϋπόθεση βέβαια πως μετριάσατε τις σπατάλες που λέγαμε στην αρχή..

(Τip it to keep it: Η φτήνια τρώει τον παρά. Μακριά από τάχα μου οικονομικά πολυκαταστήματα! )

 

Party time Δίδυμοι

Πρώτα απ’ όλα Happy Birthday βρε! Που θα μας πάτε το βράδυ; Θα μου πεις ποιο κάνει πάρτυ με ανάδρομο Ερμή και ηλιακή έκλειψη στο ζώδιο του; Εσείς βρε κουτά! Πού θα βρείτε καλύτερη συγκυρία δηλαδή; Και στο επίκεντρο είστε και φουλ ενέργεια έχετε και κάτι παραπάνω μπαίνει στην τσέπη σας (λέγε με Αφροδίτη με Δία) κι από επαγγελματικές προτάσεις όλο και κάτι κινείται…Μια δυο καθυστερήσεις σιγά μη σας πτοήσουν. Σημασία έχει ότι οι μεγάλες και σημαντικές αλλαγές έχουν δρομολογηθεί κι αφορούν από το αμάξι μέχρι το… γραφείο (πολλαπλών αναγνώσεων) κι από τα  μαλλιά μέχρι τα μυαλά. Κι επειδή μιλάμε για αλλαγές και για μυαλά, μη φοβηθείτε τις αναθεωρήσεις ή την αυτοκριτική. Αναγνωρίστε τα λάθη σας και πάμε παρακάτω. Τι οι εγωισμοί θα μας φάνε τώρα; Για το αμάξι που λέγαμε παραπάνω (ή οποιαδήποτε αγορά) μην βάλετε υπογραφή με τον ανάδρομο, αφήστε το για μετά τις 22. Μέχρι τότε απλά ψάξτε, ελέγξτε και μάλιστα ακριβώς λόγω ανάδρομου, ελέγξτε διπλά. Κοντά στην Πανσέληνο 24 Ιουνίου προσέξτε τα λόγια σας, δε θέλετε να τραυματιστούν πολύτιμες σχέσεις μ’ αυτή σας την παιχνιδιάρικη…ειλικρίνεια.

(Τip and sing: For he/she’s a jolly good fellow nobody can deny!!!)

 

Λάμπω-Λαμπώ Καρκίνοι

Άλλοι έχουν γενέθλια (βλ. Δίδυμοι από πάνω) σε άλλους ανήκει ο μήνας. Έλα, παραδεχτείτε το είστε πιο αισιόδοξοι, πιο ανάλαφροι, πιο θαρραλέοι, πιο ικανοποιημένοι από τον εαυτό σας. Έχετε να νιώσετε έτσι εδώ και πολύ-πολύ-πολύ καιρό. Είστε καλά, περνάτε καλά και… αυτό βγαίνει και στο κοινό το οποίο θαμπώνεται δεόντως. Κι η ηλιακή έκλειψη; Ναι φυσικά ακουμπά κι εσάς εκεί γύρω στις 10/06. Μα δεν είναι δα και τίποτα τρομερό. Αφορά ένα παρασκήνιο που τελικά μπορεί να δουλεύει για καλό σας. Όσο για τον ανάδρομο Ερμή, απλώς δε θα εμπιστευτείτε πολύτιμα μυστικά σας σε ανθρώπους που δεν είναι 1000% εμπιστοσύνης. Με αναπτερωμένο το ηθικό σας συμβαίνουν αφενός μεν ανοίγεστε πλέον πολύ περισσότερο στους γύρω, αφετέρου δε διεκδικείτε πολύ περισσότερα στα επαγγελματικά/οικονομικά σας και στις περισσότερες των περιπτώσεων τα παίρνετε! (Ένας μικρός αστερίσκος για τους γεννημένους το τρίτο δεκαήμερο που πρέπει να κρατήσουν έναν πιο ήπιο τόνο σε συνδιαλλαγές παντός είδους). Μην ξαφνιαστείτε αν ένας ολότελα διαφορετικός έρωτας σας χτυπήσει την πόρτα. Αυτή η ολοκαίνουργια οπτική θα σας δώσει φτερά αλλά και πόδια γερά στη γη, μιας και ήρθε για να μείνει.

(Τipος και υπογραμμός: Όχι ζήλιες και κτητικότητες όμως και τρομάξει το παιδί!)

 

Και μαζί και μόνος Λέοντες

Είναι να μη σου βγει το όνομα, πάει και τέλειωσε. Παράδειγμα, ο ανάδρομος Ερμής. Δεν είναι ντε και καλά μπελάς βρε παιδιά. Μια από τις «δράσεις» του είναι να σου ξαναφέρνει ανθρώπους απ’ το παρελθόν. Στην περίπτωσή σας λοιπόν αγαπητοί σας συμβαίνει αυτό ακριβώς. Έτσι και κάνετε τα απαραίτητα ξεκαθαρίσματα και όποιος μείνει μπορεί να σας συντροφέψει στην υλοποίηση ενός κοινού υψηλού (και προσοδοφόρου) οράματος. Όλα αυτά βέβαια θα φανούνε μετά την έκλειψη στις 10 του μηνός…Η όποια «παρέα» όμως στα επαγγελματικά δε συνάδει με τα προσωπικά. Εδώ θα προσχωρήσετε στην παράταξη Πάριου, «Πι.Κ.Η.Μ.» (Πιο καλή η μοναξιά). Ψυχολογικά και συναισθηματικά εχετε ανάγκη από ενδοσκόπηση, ηρεμία και ξεκούραση προς το παρόν. Μετά βλέπουμε. Με την είσοδο του Άρη στα λημέρια σας η δυναμικότητα, η αποφασιστικότητα και η ενεργητικότητά σας εκτοξεύονται, ευτυχώς. Κάπως έτσι μπορείτε να αντιμετωπίσετε τα όποια απρόβλεπτα μπορεί να ανατρέψουν τα σχέδιά σας και όχι μόνο… Πρέπει να αντιμετωπίσετε μια και καλή και ότι τοξικό σας δηλητηριάζει και εννοώ από την κριτική της ξινής ξαδέλφης μέχρι τα γαρδουμπάκια της Αγγελικούλας.

(Tip ‘πες τώρα!!!: Όχι το γαρδουμπάκι δεν είναι στη δίαιτα Atkins. Όχι η Αγγελικούλα δεν «ξέρει αυτή!»…)

 

Αμφιβολίες… Παρθένοι

Το μυαλό σας βασανίζουνε πολλές… αμφιβολίες τρελές. Ελάτε τώρα δα, ο ανάδρομος Ερμής τα κάνει αυτά. Είναι και κυβερνήτης σας, χτυπάει και πάνω στα επαγγελματικά… Πόσο να αντέξουν κι οι Παρθένοι δηλαδή! Τους μπαίνουν δεύτερες σκέψεις, προβληματισμοί, τους ροκανίζει το μυαλό η αγωνία. Stay calm πρώτα από όλα δεν είστε μόνοι. Έχετε δίπλα σας δίκτυο ανθρώπων που μπορεί και θέλει να σας στηρίξει  και μάλιστα μπορεί και με μια πρόταση να κάνει την καρδιά σας να χτυπά. Ακούστε τι σας λένε και αφήστε να περάσει το καλοκαίρι, από Φθινόπωρο βλέπετε. Το σημαντικό είναι να προσέξετε τη φυσική σας κατάσταση για να ‘χετε και τα κουράγια από Σεπτέμβρη και μετά. Αυτό το καμπάνακι το βαράει ο Άρης από τις 11/06 και μετά. Βάλτε εσάς σε πρώτο πλάνο και μετά τα όποια επαγγελματικά, έτσι κι αλλιώς εκεί όσο και αν αγχώνεστε, έχετε την επάρκεια να τα βγάλετε πέρα και μάλιστα με το κεφάλι ψηλά. Η πολλή φουρτούνα του Ερμή καταλαγιάζει από τις 21 Ιουνίου και μετά οπού και αρχίζουν τα ταξιδάκια, τα πικ-νικ και τα σορπράιζ πάρτυ κύριε Πετροχείλο μου ενώ η Πανσεληνος στις 24/06 έρχεται με ερωτικό μπόνους.

(Τip to cheek: Καλέ αυτό το… ξανθό μπόνους κάπου το ΄χω ξαναδεί; Πριν από δυο χρόνια δεν ήτανε; )

 

Ηλεκτρισμένοι Ζυγοί

Εντάξει, δεν είναι και περίπατος. Αλλά δεν είναι και ο… μεγάλος περίπατος. Είναι ο μικρός, μέχρι τις 22 του μηνού που παίρνει τα ίσα του ο ανάδρομος Ερμής. Πέρα από τη γνωστή προσοχή που δίνουμε σε τέτοιες περιόδους που αφορούν τα… σπασμένα τηλέφωνα, τις ασυνεννοησίες και τα email που για κάποιον λόγο δε φτάνουν ποτέ και σας κουρελιάζουνε το νευρικό σύστημα, ειδικά στη δική σας περίπτωση επικίνδυνο σημείο είναι οι κάθε είδους  πρεμιέρες ή οι όποιου είδους εξετάσεις από Πανελλαδικές μέχρι χοληστερίνης. Μην πιάνετε όποιο μπαλάκι σας πετάνε ειδικά αν δεν κρατάτε εσείς ρακέτα. Αφήστε τους να λύσουν τα προβλήματα τους μόνοι τους. Λήξη συναγερμού μετά την ηλιακή έκλειψη στις 10/06 και την είσοδο του Άρη στον Λέοντα στις 11/06. Από δω και πέρα μπορείτε να πάρετε μια ανάσα, που ακόμα κι αν δεν είναι όσο βαθιά θα θέλατε, σας τονώνει αρκούντως. Ποντάρετε σε συνεργασίες και στο ομαδικό πνεύμα, συμβουλή που αφορά ΚΑΙ την οικογένεια. Όσο ο Ιούνιος τελειώνει, τόσο αρχίζει κάτι να γίνεται και στη διάθεσή σας και στις απολαβές σας υλικές και… όχι μόνο. Αγάντα ο Ιούλιος έρχεται…

(Tip me if you can: Όταν σας λένε μια καλή κουβέντα, απλά δεχτείτε το. Κάτι θα ξέρουν!)

 

Αγχώδεις… Σκορπιοί

Που ‘χει πάει, όλη νύχτα το κρεβάτι με ρωτάει. Στο καραούλι έχει πάει γιατί τον τρώει το άγχος τον Σκορπιό. Τώρα τα οικονομικά είναι; Η σχέση που είναι και δεν είναι, είναι; Ο συνέταιρος που κάνει νερά είναι; Μια φορά μέχρι να ορθοδρομήσει ο ανάδρομος Ερμής… μάτι δε λέει να κλείσει με ζενίθ (ή ναδίρ, αναλόγως πώς θα το δεις) την έκλειψη στις 10 του Ιούνη. Κάπου εκεί θα κλείσει και οριστικά μια-δυο πόρτες στο τσακίρ κέφι της αγρύπνιας (το ‘χε παρακάνει ο συνέταιρος εδώ που τα λέμε). Από τις 11/06 που ο Άρης περνάει στον Λέοντα κάπως αρχίζει και «ξεχνιέται» έτσι που τα δίνει όλα στα επαγγελματικά που φορτσάρουν. Κάπου εδώ ανοίγει και το ενδεχόμενο αλλαγής έδρας δουλειάς ή (τερματίζοντάς το) αλλαγή οικίας λόγω αλλαγής έδρας δουλειάς. Τα καλά αρχίζουν να ‘ρχονται μετά τις 21 του μήνα όπου επιτέλους ο έλεγχος ξαναπερνά στα έμπειρα χέρια σας. Στα χέρια σας περνάει κι ένα ωραιότατο εισιτήριο για απρόβλεπτο ταξιδάκι σούπερ αναζωογονητικό. Από κοντά κι η Πανσέληνος στις 24 με μια επαγγελματική συμφωνία στη βαλίτσα της που υπόσχεται πολλά και σταθερά.

(Τip και δέος: Δε δίνουμε τα pins των καρτών ΠΟΥ-ΘΕ-ΝΑ!)

 

Σχεσάκηδες Τοξότες

Εσείς και οι άλλοι…είναι όλος ο Ιούνιος. Εσείς και οι άλλοι απ’ το παρελθόν, εσείς και οι άλλοι στο παρόν, εσείς και οι άλλοι… στο μέλλον; Επίσης εσείς κι οι άλλοι στα δουλειά, εσείς και άλλοι στα φιλιά, εσείς και οι άλλοι στη φιλία. Ότι σχέση υπήρχε και υπάρχει μπαίνει στο μικροσκόπιο του ανάδρομου Ερμή κι αν έχει κάτι να σας πει καλώς να πάει και παρακάτω είτε πρόκειται για γάμο είτε για εταιρεία. Αν όμως δεν… εκεί κοντά στην έκλειψη στις 10 του μηνού by by my darling. Mε τον Άρη στον Λέοντα από τις 11 Ιουνίου ανοίγει η όρεξη σας ανοίγει για καινούργιες περιπέτειες που θα επεκτείνουν τις γνώσεις σας (το γνωστό: «παίζω και μαθαίνω») και θα σας φτιάξουν και τη διάθεση βρε αδελφέ Τοξότη. Όπως στην πλειονότητα των ζωδίων τα καλά-καλά νέα αρχίζουν να έρχονται στο τέλος του μήνα με την είσοδο επισήμως του καλοκαιριού στις 21 Ιουνίου. Οι πρώτοι τομείς που θα βοηθηθούν είναι τα οικονομικά με κάποιο έξτρα εισόδημα αλλά και τα αισθηματικά μια πιθανή νέα είσοδο. Η Πανσέληνος στις 24 αφήνει υπονοούμενα για μια καλή εξέλιξη σε ένα οικονομικό θέμα.

(Τip Πανσελήνου: Η σιωπή είναι χρυσός, πλατίνα, πετρέλαιο και λοιπές οικονομικές δυνάμεις.)

 

Σούπερ Ήρωες Αιγόκεροι

Σοβαρά τώρα, τι θα γίνει μ’ εσάς; Ως που θα πάει αυτό το βιολί; Από τι νομίζετε ότι είσαστε φτιαγμένοι για να βγάλετε σε πέρας αυτούς τους ρυθμούς; Για πείτε μου, φάγατε τίποτα σήμερα ή μόνο καφέ; Και πόσο κοιμηθήκατε χτες; Κι αυτό το ηλεκτρονικό τσιγάρο πια πάφα-πούφα! Στις 10 του μήνα το καμπανάκι της ηλιακής έκλειψης θα χτυπήσει για εσάς. Μην σας ανησυχήσω, δεν πρόκειται να γίνει καμιά καταστροφή αλλά θα συνειδητοποιήσετε πώς πρέπει να αρχίζετε να σας φροντίζετε λίγο. Οι ιλιγγιώδεις επαγγελματικές υποχρεώσεις συνδυαζόμενες και με ένα περίεργο κλίμα από κάποιους συναδέλφους σας εξουθενώνουν. Μη βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα, προσπαθήσετε να διασταυρώσετε το τι πραγματικά συμβαίνει και ποιος είναι η πηγή του κακού (μεταξύ μας πάντα είναι το αφεντικό). Ευτυχώς αυτό κρατάει μέχρι τις 11 του μήνα όταν ο Άρης περνάει στον Λέοντα κι εσείς σε μια θέση πιο πλεονεκτική για να χειριστείτε μέσα σας και κυρίως έξω σας συνεργασίες (αλλά και σχέσεις). Σκεφτείτε καλά κι αν κάτι δε σας καλύπτει μην κλείνετε άλλο τα μάτια. Η αμφιλεγόμενη Πανσέληνος μπορεί για κάποιους από εσάς (τους τελευταίους του ζωδίου) να σημαίνει ένα οριστικό αντίο.

(Τip refrain: Καλέ τις βιταμίνες που λέγαμε τις πήρατε ή τσάμπα γράφει η Ντάλια;)

 

Ερωτιάρηδες Υδροχόοι

Το παρελθόν δεν πέθανε, ούτε καν παρήλθε, όπως είπαν ο Ουίλιαμ Φώκνερ ΚΑΙ ο ανάδρομος Ερμής. Αν κάποιος έρωτας από τα παλιά λοιπόν έχει ακόμα ελπίδα και φωτιά τώρα είναι η ώρα να το ανακαλύψετε. Από την άλλη αν ένας έρωτας από τα καινούργια δεν… τραβάει να μην τον κρατάμε, χαρήκαμε για τη γνωριμία. Αν τίποτα από αυτά δε συμβαίνουν, έχετε ερωτευτεί το project σας και δε σας αδικώ.  Μην πάρετε τοις μετρητοίς μια παροδική απογοήτευση εκεί γύρω στις 10/06, έκλειψη είναι θα περάσει. Από τις 11 του μήνα και την είσοδο του Άρη στον Λέοντα η κοινωνική σας ζωή ανεβάζει γκάζια εξελίσσεστε σε πραγματικό ζογκλέρ για να κάνετε τόσα πολλά, τόσο γρήγορα, τόσο αποτελεσματικά. Κρατήστε την τσίτα για τη δουλειά όμως και όχι για τις σχέσεις και ακόμα περισσότεροι για τις σχέσεις μέσα στη δουλειά. Με τον Ερμή να παίρνει τα ίσα του επιτέλους αρχίζετε να νιώθετε πάλι μια κάποια ασφάλεια και ηρεμείτε πράγμα που διαταράσσεται (προσωρινά) με την Πανσέληνο στις 24 που σας πιάνουν τα μεράκια… αλλά φεγγάρι είναι θα περάσει.

(Tip all time classic: Πιστέψτε πρώτα εσείς σ’ εσάς και το fun club έρχεται…)

 

Αψάρωτοι Ιχθείς

Κάπως θα τα καταφέρετε αυτό τον τζαναμπέτη Ιούνη με τον ανάδρομο Ερμή και την ηλιακή έκλειψη. Δε θα ‘ναι εύκολο, μη σας πω ψέματα. Ο Ερμής στους Διδύμους θα αναστατώσει τομείς που αφορούν την οικογένεια ή το ακίνητο, όταν δε αυτά τα δύο συνδυάζονται θες βοηθούς όλο το δωδεκάθεο αλλά εν τοιαύτη περιπτώσει, μια βοήθεια θα την έχετε από τον Δία και την Αφροδίτη στον Καρκίνο, ειδικά δε με την λεγάμενη την Αφροδίτη από τις 02/06 υπάρχουν προοπτικές να λύσετε ένα πρόβλημα που τράβαγε για χρόνια. Με το σπίτι πάλι έχει να κάνει και η έκλειψη στις 10 του μήνα σε μια πιο ανέμελη όμως εκδοχή όπως μια μετακόμιση για να ‘στε πιο κοντά στη δουλειά ή μπορεί και να μεγαλώνει η οικογένεια. Από τις 11/06 όπου ο Άρης συναντά τον Λέοντα οι επαγγελματικές υποχρεώσεις γίνονται πιεστικές και θα πρέπει να δώσετε λίγο προσοχή στη φυσική σας κατάσταση για να μπορέσετε να αντεπεξέλθετε. Εκτός από τις βιταμίνες κι ένα ταξιδάκι θα σας γέμιζε τις μπαταρίες και καλό θα ήταν να το προγραμματίζατε εκεί γύρω στις 21 με το που μπαίνει το καλοκαίρι για τα καλά. Με τον Ερμή επιτέλους ανάδρομο στις 22 οι όποιες αμφιβολίες για τα σχέδια σας αρχίζουν και σβήνουν ενώ η Πανσέληνος στις 24 υπόσχεται μετρητά.

(Τip γιατρού: Ναι οι μπύρες έχουν βιταμίνη Β αλλά δεν έχουνε όλες τις υπόλοιπες!)

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU