ΖΩδια από την Ντάλια – Μάιος 2021

Σπίτι μου σπιτάκι μου Κριοί

Δεν τον λες και μήνα της χαλάρωσης τον Μάιο αλλά κι εσείς δεν είστε από τα παιδιά που αγαπούν την ξάπλα. Ανασκουμπωθείτε λοιπόν και δώστε όλη σας την ενέργεια σε θέματα που κυρίως αφορούν πρόσωπα και πράγματα του σπιτιού, νέο ρεπερτόριο για εσάς. Από τη μεταφορά της μητέρας στο εμβολιαστικό κέντρο ως τους σωλήνες της αποχέτευσης και τον διαχειριστή της πολυκατοικίας που το ‘χει ρίξει στο σορολόπ. Κι ό,τι κι αν κάνετε, κάντε το με… διπλωματία, ενσυναίσθηση και υπομονή (τώρα σας αποτέλειωσα, το ξέρω).

Με την σταδιακή άρση της καραντίνας μη χάσετε την ευκαιρία να διαφημίσετε τις ικανότητές σας όχι πια μόνο διαδικτυακώς αλλά και διά ζώσης. Τα αποτελέσματα θα σας εκπλήξουν ευχάριστα τόσο επαγγελματικά όσο και ερωτικά. Ενδεχομένως δε να σας ανοίξουν ένα ολότελα νέο κεφάλαιο που θα διαρκέσει.

Η τζαναμπέτικη Πανσέληνος (με έκλειψη) συν τον ανάδρομο Ερμή τέλη του μήνα θα θελήσουν να σας αποδιοργανώσουν αλλά κόψτε τους τον βήχα με τρεις απλές κινήσεις: Α) Κάντε back up στον υπολογιστή Β) Τσεκάρετε προσεκτικά τι φεύγει στο mail Γ) Διπλο-τσεκάρετε πλατίνες – μπουζί – δισκόφρενα και ό,τι άλλο στο αμάξι.

(Tip που ισχύει ανεξαρτήτως πανσελήνου: Don’t look back)

 

Money-money-money Ταύροι

Αρχικά happy birthday καλέ! Γεροί να είσαστε και ορεξάτοι να καλοξοδέψετε τα εισοδήματα που θα έρθουν, αρχής γενομένης από αυτόν τον μήνα. Βέβαια δε θα ‘ρθουν μόνα τους, εσείς θα τα κυνηγήσετε με επιτυχία. Θα ‘ναι μια προαγωγή; Θα ‘ναι μια δεύτερη δουλειά; Θα ‘ναι μια νέα δουλειά; (Θα ‘ναι μια δουλειά σκέτα;). Παράλληλα όμως με τα οικονομικά με τη νέα Σελήνη από τις 11 του μηνός κυνηγήστε και όποιο όνειρο μπορεί να έχετε. Στείλτε συμμετοχή στο master chef, ράψτε νυφικό, μετακομίστε στην Ικαρία, βάλτε εμφυτεύματα, σπουδάστε νομικά (μπλιάχ! αλλά περί ορέξεως…) ό,τι μα ό,τι τραβάει η ψυχάρα σας ούτως ειπείν. Με το ηθικό σας αναπτερωμένο κάπως θα καταφέρετε να κουλαντρίσετε τους γύρω σας που με την Πανσέληνο (26/05) θα είναι όλοι μαζί στα κεραμίδια και θα σας καλούν να βρείτε λύσεις για όλα και μάλιστα εδώ και τώρα. Ένα «εδώ και τώρα» που με ανάδρομο Ερμή στο τέλος του μήνα δεν το λες και…ευκολάκι και να οι πονοκέφαλοι στο φόρτε.

(Τip και δέος: Με ρέγουλα τα παυσίπονα. Ανακουφίζουν το κεφάλι, την πληρώνει το συκώτι.)

 

On the road again Δίδυμοι

Με Ερμή και Αφροδίτη με το καλημέρα του μήνα στο ζώδιό σας τι να περιμένεις; Όλα τα καλά να περιμένεις βρε! Και οι εκκρεμότητες αρχίζουν να ξεκολλάνε και οι θαυμαστές αρχίζουν να σας κολλάνε και μια ανάσα γενικώς θα την πάρετε. Στο χέρι σας είναι να την κρατήσετε αν είστε ειλικρινείς με τον εαυτό και τις ανάγκες σας και αρνηθείτε να μπλέξετε σε καταστάσεις που κατά βάθος δε θέλετε και δε χρειάζεστε. Μιλώντας για ανάγκες, πιθανά να σας εκπλήξω αλλά πρέπει να σας πω ότι το σώμα δεν είναι μια αφηρημένη έννοια που παρευρίσκεται και σας υπηρετεί, ενίοτε πρέπει να το υπηρετήσετε κι εσείς φροντίζοντάς το. Λίγη άσκηση, υγιεινή διατροφή (έλεος με τα φρυγαδέλια και τις μπύρες πια! τελείωσε ο Πάσχας!) και βέβαια ένα εμβολιάκι θα σας βοηθήσουν να είστε μάχιμοι και λαμπεροί για να γιορτάσετε στο τέλος του μήνα τα γενέθλιά σας αλλά και για να βγάλετε σε πέρας την έκλειψη της Πανσελήνου και τον ανάδρομο Ερμή που σφυροκοπάνε σχέσεις και κι επικοινωνίες.

(Tip all time classic για το τέλος του μήνα: Ο νέος είναι ωραίος μα ο παλιός είναι αλλιώς)

 

Ευλύγιστοι Καρκίνοι

Μεγάλο μέρος της δράσης του μηνού τουτουνού παίζεται στο παρασκήνιο αναστατώνοντάς σας μιας και δεν ελέγχετε τις εξελίξεις, τουλάχιστον όχι όσο θα θέλατε. Αν τα βρείτε πολύ σκούρα η Ελλάδα μας, εκτός από καλό λάδι και κρασί, βγάζει θαυμάσιους ιατρούς για την σπαστική κολίτιδα, τις νευρώσεις στομάχου και τα δερματικά. Έχει επίσης και εξαιρετικούς ψυχοθεραπευτές που έχουν σώσει κόσμο και κοσμάκη από τα ψυχοσωματικά. Πριν από αυτό το στάδιο όμως κοιτάξτε λίγο γύρω γιατί και πρόθυμα αυτιά υπάρχουν και πρόθυμες καρδιές και πρόθυμα χέρια να βοηθήσουν. Άλλη μια απάντηση-κόλαφος στο άγνωστο που τόσο σας ταλαιπωρεί είναι να ξεκινήσετε κάποια καινούργια δραστηριότητα που θα σας κλέψει το μυαλό και το άγχος (Ζωγραφική; Μαθήματα ρέικι; Χόκεϊ επί χόρτου;) Αφήστε ένα παράθυρο ανοιχτό σε συνεργασίες που μπορεί να είναι αποδοτικές, αν και στην αρχή σας φαίνονται τελείως έξω από τα δικά σας νερά. Δεν είναι η καταστροφή του κόσμου, αλλά η μαμά-Πανσέληνος στο τέλος του μήνα και λίγο αργότερα ο ανάδρομος Ερμής θα σας ζαλίσουν με τις συνεχείς απαιτήσεις τους. Φροντίστε λοιπόν να ‘χετε ρεζέρβα βιταμίνες, βαλεριάνα και φίλους βραδινούς.

(Τip Μαΐου: Λυγίζω βρε, γι’ αυτό δεν σπάω)

 

Φτου και βγαίνω Λέοντες.

Ξανακυκλοφορείτε, επικοινωνείτε, λάμπετε, γοητεύετε και πλασάρετε επιτυχώς ό,τι είναι να πλασαριστεί: Ένα επαγγελματικό σχέδιο; Την γκαρσονιέρα στο Κουκάκι; Τον εαυτό σας ως ερωτικό παρτενέρ; (Αυτό το τελευταίο προσέξτε το λίγο, μέχρι πού θέλετε να το προχωρήσετε, μη νομίζει ο άλλος παρτενέρ πώς πάτε για γάμο κι εσείς δεν το πάτε ούτε μέχρι Δεκαπενταύγουστο. Κοινώς, μην υπόσχεστε κάτι που δεν είστε σίγουροι ότι θα υλοποιήσετε). Οι δουλειές ανοίγουν σταδιακά και αυτό κρατήστε το και κινηθείτε αναλόγως γιατί αφορά και την επόμενη χρονιά. Η θετική ενέργεια όλου του μήνα θα μπει σε δοκιμασία το τελευταίο δεκαήμερο όπου θα χρειαστεί να αντιμετωπίσετε απρόσμενες εξελίξεις, όχι ντε και καλά αρνητικές, αλλά σίγουρα αγχωτικές και ψυχολογικά αποσταθεροποιητικές. Εκεί που νομίζατε ότι έχετε αλλάξει κεφάλαιο και είσαστε πλέον αλλού, μια ειδυλλιακή μαγιάτικη (προς το τέλος) βραδιά μπορεί να χτυπήσει την πόρτα η Ματίνα που πηγαίνατε για γάμο ή ο Αλέκος που ‘χατε το κομπιουτεράδικο στη Βουλιαγμένης. Πανσέληνος είναι αυτή (με έκλειψη),ανάδρομος Ερμής είναι αυτός… κι εσείς ξαφνικά βρίσκεστε με το ένα πόδι στο σήμερα και το άλλο στο χθες.

(Tip and Tuck: Οι ρυτίδες στις σχέσεις δεν παίρνουν lifting)

 

Τρεχάτε ποδαράκια μας Παρθένοι

Και λέω «μας» γιατί ό,τι έχει να κάνει με τον Μάη αφορά το πρώτο πληθυντικό. Εσείς και οι συνεργασίες, εσείς και η «σχέση» σας, εσείς και οι φιλικές σχέσεις σας, εσείς και οι συνεταιρισμοί, εσείς και οι εργοδότες σας, εσείς και οι θαυμαστές σας,  εσείς και… ο Μάιος ούτως ειπείν. Κάντε επαγγελματικές προτάσεις ή αποδεχτείτε εσείς προτάσεις και μη σας νοιάζει τίποτα γιατί οι οιωνοί είναι θετικότατοι και πόσο καιρό περιμένατε να ακούσετε κάτι τέτοιο. Κι αν θέλετε το πάω ακόμα και πιο μακριά: Κάντε ερωτικές προτάσεις ή αποδεχτείτε τις. Και να το τερματίσω κιόλας; Κάντε και μια πρόταση γάμου ή… ναι, αποδεχτείτε τη βρε κι εγώ κουμπάρα. Φυσικά με μια Πανσέληνο εν εκλείψει στο τέλος του μήνα κι έναν ανάδρομο Ερμή, δεν είναι όλα μέλι-γάλα αλλά στην περίπτωσή σας δεν είναι και πολύ βαριά τα πράγματα. Άντε να ‘ναι καμιά μετακόμιση λόγω γάμου ή καμιά αλλαγή εργασιακού χώρου (μέχρι και αλλαγή χώρας άμα θέλετε) για την καινούργια επιχείρηση. Το internet να συνδεθεί γρήγορα, να ‘χετε τον νου σας με τον ανάδρομο και ποιος σας πιάνει!

(Tip ‘πες τώρα!!!: Άκου (ή διάβασε) καλά πριν απαντήσεις)

 

Στα κόκκινα Ζυγοί

Με γκάζι πατημένο για να προλάβετε όλα όσα μπορούν και πρέπει να γίνουν μες στον Μάιο, δε θα σας μείνει και πολύς χρόνος για ενδοσκόπηση. Δε χρειάζεται έτσι κι αλλιώς, τη χορτάσατε στην καραντίνα. Τώρα είναι ώρα για επικοινωνία και δράση. Ζητήστε απλά και καθαρά αυτό που θέλετε. Διεκδικήστε μαχητικά και δεν πειράζει αν ανάψουν και λίγο τα αίματα. Το νερόβραστο δεν ήταν ποτέ αποτελεσματικό, ούτε και sexy (το τελευταίο θα το διαπιστώσετε από τα μέσα του μήνα όταν οι κατακτήσεις σας θα πάρουν την ανιούσα). Και μέσα σ’ όλα να και το ενδεχόμενο μιας μετακόμισης να σας πλημμυρίζει με ενθουσιασμό αλλά και άγχος. Δε θα πλήξετε, δε θα πλήξετε! Τα δύσκολα της Πανσελήνου και του ανάδρομου Ερμή στο τέλος του μηνός θα ξεπεραστούν σχετικά εύκολα αρκεί να είστε συγκεντρωμένοι στη λεπτομέρεια, όπου ως γνωστόν κατοικοεδρεύει ο διάβολος. Δε φεύγει χαρτί από τα χέρια σας αν δεν το ξανακοιτάξετε, δε φεύγετε απ’ το σπίτι αν δεν τσεκάρετε μπαλκονόπορτες κλειστές και οπωσδήποτε βεβαιωθείτε πώς έχετε πάρει μαζί τα εισιτήρια.

(Tip me if you can: Ι can και read my lips «ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ»)

 

Show me the money Σκορπιοί

Δώστε τα όλα και πάρτε τα όλα στο πρώτο εικοσαήμερο και αναφέρομαι αμιγώς στα οικονομικά. Ξεπληρώστε λογαριασμούς και οφειλές, εισπράξτε τα χρωστούμενα νοίκια από το δυαράκι στην Κυψέλη ή ακόμα καλύτερα από την πώλησή του να γλιτώσετε και τον ΕΝΦΙΑ. Κι αφού ο Μάιος αποδεικνύεται μήνας των οικονομικών, αναζητήστε και αποδεχτείτε συμφέρουσες (πραγματικά συμφέρουσες όμως, όχι αεριτζίδικες) επαγγελματικές συνεργασίες. Το ότι αυτά τα επαγγελματικά αλισβερίσια μπορεί μέσα να κρύβουν κι ένα ερωτικό μπόνους είναι ένα έξτρα μαγιάτικο κερασάκι. Τι γίνεται τώρα στο τελευταίο δεκαήμερο; Δεν αλλάζει άρδην το σκηνικό, αλλά όλα θα θέλουν διπλό και τριπλό τσεκάρισμα, οι εξελίξεις θα κολλάνε σε χαζοαναποδιές (ανάθεμα τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές) και η γραφειοκρατία για άλλη μια φορά θα δώσει τον καλύτερο εαυτό της για να σας σπάσει τα νεύρα (όλων μας άλλωστε). Με Πανσέληνο και ανάδρομο Ερμή, να πείτε τα μεγάλα ΝΑΙ ή τα οριστικά ΟΧΙ στο τέλος του μήνα. Και οπωσδήποτε αποφύγετε να βάλετε την υπογραφή σας φαρδιά-πλατιά.

(Τip it to keep it: Ξόδεψε και κάτι για διασκέδαση, ολόκληρο δυάρι πούλησες)

 

Με γκάζια Τοξότες

Ψάχνετε; Θα βρείτε. Δεν ψάχνετε; Πάλι θα βρείτε και η ευθύνη δική σας αν θα ενδώσετε στον πειρασμό. Τα προσωπικά και οι συνεργασίες περνάνε σε μια περίοδο έντονης κινητικότητας κι είστε ενθουσιασμένοι μετά την ανομβρία των προηγούμενων μηνών. Μπορείτε να κάνετε το επόμενο βήμα και να συγκατοικήσετε / παντρευτείτε / μέχρι και παιδιά θα σας κάμομεν που λέει ο λόγος. Μπορείτε ακόμα να ανοίξετε εκείνο το γραφείο στην Καλογρέζα που λέγατε με τον Τάκη ή να βάλετε μπροστά ένα πρόγραμμα διατροφής και άσκησης για να σας βρει το καλοκαίρι next top model και να κάνει και το συκώτι σας πάρτι που κόψατε λίπη και πιοτί. Μωρέ και τι δεν μπορείτε!!! Αλλά όλα αυτά πρέπει να ξεκινήσουν μέχρι τις 20 του μήνα. Από κει και μετά περνάμε στη συντήρηση. Προσέχουμε τι λέμε και κυρίως πώς το λέμε στον σύντροφό μας, ομοίως και στο αφεντικό ή στον συνέταιρο. Προσέχουμε αυτό το ντίκι-ντίκι που κάνει το αμάξι όταν αλλάζουμε ταχύτητες. Προσέχουμε ότι ο υπολογιστής τώρα τελευταία σέρνεται επικινδύνως κι αγοράζουμε δεύτερο σκληρό. Προσέχουμε για να έχουμε και μετά την Πανσέληνο και τον ανάδρομο Ερμή.

(Tip for ever: Οι παλιές σχέσεις πάνε στον Παράδεισο, αλλιώς οι τωρινές θα γίνουν Κόλαση)

 

Βέγγοι Αιγόκεροι

Παιδιά της δουλειάς είσαστε, δεν τη φοβηθήκατε ποτέ. Δε θα τη φοβηθείτε ούτε τώρα, αν και θα πρέπει να ‘χετε λίγο τον νου σας γιατί παραμονεύει η υπερκόπωση σωματικά και ψυχολογικά. Οι αυξημένες, μάλλον οι πολύ αυξημένες υποχρεώσεις, οι προθεσμίες που πρέπει να τηρηθούν, τα εξαντλητικά ωράρια, το άγχος απ’ τη μια κι απ’ την άλλη η γκρίνια του συντρόφου που μάλλον παραμελείτε (προφανώς, η μέρα δεν έχει 48 ώρες) είναι ένας εκρηκτικός συνδυασμός ακόμα και για έναν Αιγόκερο. Τι θα λέγατε για ένα τόσο δα ταξιδάκι εκεί στα μέσα του μήνα; Μέχρι τη Νέα Μάκρη βρε, όχι τίποτα μακρινό, ένα Σαββατοκύριακο με το αμόρε, και χωρίς υπολογιστή, θαύματα μπορεί να κάνει. Άντε να σας χαρώ γιατί έρχεται και Πανσέληνος εν εκλείψει και ανάδρομος Ερμής κι όλα θα θέλουν ακόμη περισσότερο κόπο και προσοχή. Αν κάτι δεν σας «κάθεται» καλά σε συμπεριφορές των γύρω σας ψάξτε το λίγο παραπάνω, ίσως δεν έχετε πλήρη ενημέρωση για το τι συμβαίνει πίσω από τις κλειστές πόρτες στο γραφείο.

(Τip γιατρού: Βάλτε τις βιταμίνες στη ζωή σας και καμιά ταμπλέτα σιδήρου)

 

Επανεκκίνηση Υδροχόοι

Κάτι αρχίζει επιτέλους να κινείται και σας δίνει την όρεξη και την ενέργεια να ξαναμπείτε στη δράση. Ονειρεύεστε, σχεδιάζετε, οργανώνετε και μπαίνετε πάλι στον χορό της ζωής. Ένα πρώτο όφελος (και τι όφελος!) αυτής της επαναδραστηριοποίησης είναι μια τόνωση στο εισόδημα. Μπορεί να είναι κάποια παράλληλη εργασία που όμως θα συνδυάζει και την ευχαρίστηση ή ίσως κάποιο χόμπυ που μπορεί να προκύψει αποδοτικό. Όπως και να ’χει το δεύτερο όφελος είναι το… καλύτερο με διαφορά. Η αυξημένη σας κοινωνικότητα λοιπόν φέρνει και νέες «ενδιαφέρουσες» γνωριμίες ή ξαναφέρνει παλιές που τώρα σας βλέπουν με άλλα μάτια κι ως γνωστόν όταν μιλούν τα μάτια…. Το τελευταίο δεκαήμερο του Μαΐου θα είναι λίγο πιο βαρύ (όπως και για όλους μας άλλωστε). Η μαμά Πανσέληνος έχει έκλειψη κι ο Ερμής κάνει πισωγυρίσματα μαζί με τη διάθεσή σας που κάνει βουτιές στη μελαγχολία της προηγούμενης περιόδου. Εσείς να βγείτε στην αμμουδιά και να κάνετε ηλιοθεραπεία. Ορίστε μας με τις βουτιές και τα μακροβούτια!

(Tip and send: Πισωγυρίσματα κάνουν και τα mail, έχετε τη σωστή διεύθυνση;)

 

Santa-Zeus is coming Ιχθείς

Ένας φίλος ήρθε απόψε απ’ τα παλιά, φορτωμένος με χιλιάδες αναμνήσεις και δώρα. Ήταν πριν 12 χρόνια που είχατε ξαναβρεθεί με τον Δία στο σπιτικό σας και σίγουρα θυμάστε όλοι οι Ιχθείς εκείνη την περίοδο. Ε ρε γλέντια και χαρές! Ποια κρίση; Εσείς πετάγατε στα ουράνια! Ετοιμαστείτε για ένα δεύτερο γύρο λοιπόν επαγγελματικής (και όχι μόνο) ανόδου… μην πω, εκτόξευσης (μωρέ θα το πω!!). Το κλειδί εδώ είναι να είστε εσείς σίγουροι για το τι ακριβώς θέλετε κι από κει και πέρα ο Δίας θα κάνει τα… θεϊκά του. Μπορείτε να διευρύνετε την επιχείρησή σας (νοικιάστε ΚΑΙ ποδήλατα), μπορείτε να ανοίξετε μια καινούργια (ενοικιάσεις ποδηλάτων), μπορείτε να σπουδάσετε μηχανικός ποδηλάτων. Παρά τη σκέπη του θείου-Δία δε θα γλιτώσετε κι εσείς τα τερτίπια της Πανσελήνου στο τελευταίο δεκαήμερο του μήνα ούτε τα τσαλίμια στις επικοινωνίες του ανάδρομου Ερμή. Stay calm (όσο μπορείτε εν πάση περιπτώσει) και επ’ ουδενί μη βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα και να πάρετε αποφάσεις εν θερμώ με όλη αυτή την πλανητική βαβούρα πάνω απ’ το κεφάλι σας.

(Business Tip: Τα ποδήλατα και τα μάτια σας!!!)

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU