ΖΩδια από την Ντάλια – Σεπτέμβριος 2021

Πάμε για δουλειά Κριοί

Καλή… σχολική χρονιά Κριοί. Η ανεμελιά των διακοπών δίνει τη θέση της στην πολλή και σκληρή δουλίτσα που ευτυχώς υπάρχει (ή αν δεν υπάρχει θα βρεθεί) μες τον Σεπτέμβρη. Οι διακοπές όμως στους καιρούς μας ενδέχεται να είναι και ένα… επικίνδυνο σπορ. Ούτως ειπείν κάνατε κάνα rapid test γυρίζοντας απ’ το νησί; Άντε να σας χαρώ, μη κι έχετε τίποτα τραβήγματα κι έχετε και δουλειές όπως προείπα. Και μια και θα πάτε κάντε και μια αίματος να δούμε τι θα δείξει για τις… ατασθαλίες των διακοπών (κλαίνε συκώτια και αρτηρίες). Στα μέσα του μήνα το περίφημο πάθος του Κριού κάνει τη θριαμβευτική του εμφάνιση στη ζωή σας αλλά μην το αφήσετε αχαλίνωτο. Βάλτε το στο εργασιακό αυλάκι και επ’ ουδενί μην το αφήσετε ούτε να κοιτάξει στον τομέα των σχέσεων ή των συνεργασιών γιατί θα ρίξει μπουρλότο. Τις σχέσεις με τους άλλους αφήστε τις για το τέλος του μήνα που όλα θα οδηγηθούν σε λύσεις, όχι απαραίτητα ευχάριστες αλλά αφού πρόκειται για λύσεις, εν τέλει ναι ευχάριστες. Κοινώς, «ότι δε λύνεται, κόπτεται» και σταματάει να σας κρατάει στον βυθό ως σκουριασμένο βαρίδι.

(Τip refrain: Επιστροφές-καταστροφές έχεις για μένανε κάνεις πολλές bye-bye!)

 

Καλοκαιράκι έχει η καρδιά μου Ταύροι

Για μερικούς-μερικούς ονόματα δε λέμε ζώδια δε θίγουμε το καλοκαιράκι συνεχίζεται. Ενώ λοιπόν όλοι οι υπόλοιποι παλεύουμε να ξαναμαντρωθούμε στη ρουτίνα της καθημερινότητας τα κοκόρια των Ταύρων συνεχίζουν και γεννούν βραδάκια διασκέδασης με φίλους, φλερτάκια και καινούργιους έρωτες, μονόπετρα που σκάνε μέσα στο γλυκό Σεπτεμβριάτικο φως, θετικά τεστ εγκυμοσύνης, νέες επαγγελματικές συνεργασίες. Αααχ, για ‘σας είναι η ζωή. Πού είναι τώρα η φάκα στην ιστορία; Πουθενά ουσιαστικά, δεν υπάρχει. Απλώς όλη αυτή η ευχάριστη δραστηριότητα δε θα πρέπει να τραβηχτεί στα άκρα (ξέρετε εσείς δα τώρα από υπερβολές) και να σας εξαντλήσει. Ιδίως από τα μέσα του μήνα που τα επαγγελματικά σας θα έχουν την τιμητική τους κι ενώ οι συνεργάτες θα συνεχίζουν να είναι στο πλευρό σας η καθημερινή δράση σας θα θυμίζει Βέγγο. Εργασία και χαρά λοιπόν θα πρέπει να ισορροπήσουν σε ένα πρόγραμμα που θα έχει και ξεκούραση και χρόνο μόνο για τον εαυτό σας και μια κάποια γυμναστική για να ενισχυθεί η φυσική σας κατάσταση που θα χρειαστεί να έχετε για να υλοποιήσετε τα φιλόδοξα σχέδια σας αλλά και να χωρέσετε… στο νυφικό.

(Τip and fit: Καλέ δεν είπαμε να αρχίσετε μαραθώνιο. Ένα τάι-τσι, μια γιόγκα…)

 

Αραχτοί Δίδυμοι

Κι ενώ όλη η υπόλοιπη ζωδιακή πλάση επιταχύνει τους ρυθμούς της οι Δίδυμοι… επιβραδύνουν. Ποιοι οι Δίδυμοι! Σε τι κόσμο θα φέρουμε τα παιδιά μας Νίκο Τσιαμτσίκα! Παίρνουν τον χρόνο τους, σκέφτονται τι θέλουν, ποιοι είναι, που πάνε… Καιρός ήταν λέω εγώ. Ε και με την πολλή ενδοσκόπηση και αυτογνωσία προκύπτουν και τα νέα ξεκινήματα και να οι μετακομίσεις, να και οι καινούργιες δουλειές, να και οι καινούργιοι συνάδελφοι, να σου κι ένας καινούργιος έρωτας με τον καινούργιο συνάδελφο (λέω εγώ τώρα…). Ο νέος γενικά είναι ωραίος αλλά επειδή από τα μέσα του μήνα θα προκύψει και κάποιος παλιός, μια κάποια αναταραχή στον προσφάτως ενδοσκοπημένο εαυτό σας θα προκύψει αλλά ο χρόνος σας για νέο ταξίδι στο κέντρο της ψυχής σας έχει τελειώσει. Είναι ώρα να αφήσετε τη φιλοσοφία και να πιάσετε πλέον τη… λογιστική. Τι μου δίνεις, τι σου δίνω, τι θες από μένα, τι θέλω από σένα, που μπορούμε να πάμε εμείς οι δυο. Οι αποφάσεις που θα πάρετε και οι αλλαγές που θα κάνετε αυτή τη χρονική περίοδο στρώνουν κόκκινο χαλί για τη μελλοντική σας πορεία.  Γυαλίστε τα καλά σας μποτάκια…

(Τip γιατρού: Δεν ξέρω τι σας έδωσε ο ΩΡΙΛΑ αλλά η φωνή σας επιτέλους ξανακούγεται καμπάνα!)

 

Φιλομαθείς Καρκίνοι

Επιστροφή στα θρανία. Όχι σοβαρά, το εννοώ. Πολλοί από εσάς αγαπητοί Καρκίνοι θα αποφασίσετε να εμπλουτίσετε τις γνώσεις και να βελτιώσετε το βιογραφικό σας ή ακόμα και να ακολουθήσετε κάποιες σπουδές εντελώς για πάρτη σας, επειδή πάντα θέλατε να ασχοληθείτε με την Αιγυπτιολογία. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει αισιοδοξία, όρεξη για ζωή, ελπίδα για το αύριο. Χρειάζεται κάτι άλλο; Χρειάζεται. Να υπάρχει και μια ησυχία στην προσωπική ζωή για να υλοποιηθούν όλα αυτά. Κι ενώ η αγία οικογένεια είναι το λιμάνι σας και η ασφάλεια σας εν γένει, από τα μέσα του μήνα και μετά η κατάσταση λίγο περιπλέκεται καθώς τα προσωπικά συμφέροντα του καθενός συγκρούονται (αχ εκείνο το παλιόσπιτο της θείας στο Ζούμπερι σας έχει κάνει άνω-κάτω) και τα πράγματα είναι κάπως… μπερδεμένα και μπαρουτιασμένα. Εσείς κρατήστε (προσπαθήστε τουλάχιστον) χαμηλό προφίλ και κάντε τη απ’ το σαλόνι με ελαφρά πηδηματάκια. Λίγη απομόνωση ποτέ δεν έβλαψε κανέναν σας διαβεβαιώ. Αποσυρθείτε με ανακούφιση στα ιδιαίτερά σας και ρίχτε το στη μελέτη ή στην κατάκτηση του διαδικτύου (ευκαιρία να προωθήσετε και τη δουλειά σας).

(Tip me if you can: Μελετήστε ή σερφάρετε με ακουστικά να μην ακούτε τις αγριοφωνάρες τους!)

 

 

Money, money, money Λέοντες

Με το καλημέρα του Σεπτέμβρη, αρχής γενομένης από σήμερα ούτως ειπείν, αγαπητοί Λέοντες δείξτε διπλή και τριπλή προσοχή σε ευκαιρίες που μπορεί να αποδειχτούν γιαλαντζί. Λήξη συναγερμού στις 7 του μηνού οπού όλο σας το ταλέντο στα οικονομικά μπορεί άφοβα να ξεδιπλωθεί και να ξεχυθεί να κατακτήσει κάθε λογής μετάλλιο στον επαγγελματικό στίβο. Όπως όλοι καταλάβατε ο Σεπτέμβριος αφορά την καριέρα και τα οικονομικά που έχουν τάσεις αυξητικές (γιούπιιιι!). Τα οικονομικά όμως δε βελτιώνονται μόνο από τον εργασιακό μόχθο. Μπορεί να πωληθεί και το δυαράκι στα Πατήσια κληρονομιά της θείας Μαρίας και μάλιστα σε ανέλπιστα καλή τιμή. Μπορεί ο Σάββας να σας προτείνει για ειδικό εξωτερικό συνεργάτη στην εταιρεία του. Μπορεί, μπορεί πολλά. Όλα αυτά όμως καλό θα ήτανε να έχουν πέσει οι υπογραφές μέχρι τις 26/09 όπου και ο θείος Ερμής τον πιάνουνε τα ραχατλίκια του, γυρνάει ανάδρομος και όλα κολλάνε ή ακόμα χειρότερα, ματαιώνονται. Και για να μη μείνετε χωρίς καμία ερωτηματική ενημέρωση του μήνα, η λέξη κλειδί είναι η ασφάλεια και η σιγουριά. Προσοχή όμως, όχι η κτητικότητα και η αδελφή της η ζήλεια, γιατί εκεί χαλάνε οι καρδιές και πάει κι η ασφάλεια και ποιος την είδε τη σιγουριά.

(Tip ‘πες τώρα!!!: Προσοχή στο τιμόνι, μάτια μπροστά, όχι κινητό)

 

Happy Birthday Παρθένοι!

Να σας χαιρόμαστε βρε! Άντε και να δείτε η Σελήνη τι ωραία δωράκια θα σας φέρει που θα τα έχετε για όόόλη τη χρονιά μιας και το καινούργιο φεγγάρι που πέφτει πάνω ή κοντά στα γενέθλια μας κρατάει για όλο το έτος. Φανταστείτε τώρα τι έχει να γίνει μ’ εσάς που και Σελήνη έχετε και Ήλιο έχετε και Άρη έχετε, μωρέ και τι δεν έχετε απά’ στο birthday party σας! Τι θέλετε; Το ξανθό μωρό απέναντι; Δικό σας εδώ και τώρα. Να ακούσει τα σχέδια σας το αφεντικό; Ετοιμαστείτε για προαγωγή. Να βρείτε τον συνέταιρο των ονείρων σας; Βγάλτε το στυλό για τις υπογραφές. Ένα μόνο πραγματάκι θέλει προσοχή κι αυτό είναι η… τσέπη. Γιατί αν απ’ τη δεξιά μπαίνουν (γιατί θα μπαίνουν) αλλά απ’ την αριστερή βγαίνουν με τον ίδιο ρυθμό (μη σας πω και πιο γοργά) τότε μηδέν εις το πηλίκο. Κι όχι τίποτα άλλο αλλά προς το τέλος του μήνα μπορεί να σκάσουν και τίποτις  μη προγραμματισμένα έξοδα και να τρέχετε και να μη φτάνετε (σας το ‘λεγα, δε σας το ΄λεγα να το κάνετε το σέρβις στο αμάξι; ορίστε τώρα!).

(Τip Μαΐου: Εξελάκι με επιθυμίες  και προτεραιότητες για να σας κρατάει τα μπόσικα)

 

 

Gradually, then suddenly* Ζυγοί

Πάω αργά γιατί βιάζομαι. Μεγάλη αλήθεια και θα την ανακαλύψετε τον φετινό Σεπτέμβρη αγαπητοί Ζυγοι. Το πρώτο μισό του μήνα λοιπόν, οι εξελίξεις δε θα ΄λεγες ότι τρέχουν. Μα κάτι συζητησούλες όμως από δω, κάτι ανθυποτηλεφωνάκια από κει, κάτι χαζοτηλεδιασκέψεις από πέρα, στήθηκε μια δουλίτσα κι ούτε που το πήρε κανείς μυρωδιά, ούτε εσείς καλά-καλά. Η αυτοπεποίθησή όμως κι η διάθεση ανέβηκαν. Κι όταν με το καλό ο Άρης μπει στο ζώδιο σας από τα μέσα του μήνα κι αρχίσει η δράση ποιος σας πιάνει! Να είχε το 24ώρο άλλες 10 ώρες! Δεν έχει όμως. Κι όσο κι αν ενθουσιαστείτε όταν θα γκαζώσουν οι μηχανές να θυμάστε να ξεκουράζεστε πού και πού και αν είναι και δυνατόν να διασκεδάζετε και λίγο. Α, και να μην ξεχνάτε και τον έρωτα, ειδικά αν έχετε ήδη ερωτικό σύντροφο (το πιάσατε το υπονοούμενο φαντάζομαι, καλή η δουλειά κι οι φιλοδοξίες αλλά έχετε και μια σχέση ρε αδελφέ, τι θα κάνει ο άλλος; Θα λιώσει στο netflix;). Σε περίπτωση σοβαρών αποφάσεων ή συμφωνιών φροντίστε να έχετε ξεμπερδέψει πριν τις 26/09 που ο θείος Ερμής θα γυρίσει ανάδρομος και μάλιστα στο ζώδιο σας.

(Business Tip: Είστε γιατροί; Όχι. Να πάτε στον ειδικό λοιπόν!)

 

Όλοι μαζί μπορούμε Σκορπιοί

Η ισχύς εν τη ενώσει και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις φίλτατοι Σκορπιοί. Η αλήθεια είναι ότι σ’ αυτή τη ζωή τα πράγματα γίνονται πιο εύκολα, ή λιγότερο δύσκολα όταν δεν παλεύεις μόνος. Επιδιώξτε λοιπόν τις συμμαχίες, συνεργαστείτε με ομοϊδεάτες φίλους και βαδίστε μαζί προς τον στόχο. Κι αναζητήστε και νέους συνοδοιπόρους που δε θα ‘ναι δύσκολο να προσελκύσετε μιας και θα είστε φουλ επικοινωνιακοί με τη νέα Σελήνη. Όταν δε η Αφροδίτη περάσει στο ζώδιο σας στις 10 του μήνα τότε η απογειωμένη γοητεία σας θα μαγνητίσει όλων των ειδών τους «συντρόφους» για όλων των ειδών τους στόχους, if you know what I mean. Από τα μέσα του Σεπτέμβρη, κι ενώ το σουξέ σας συνεχίζεται, υπάρχει έντονη δράση στο παρασκήνιο. Στην πλειοψηφία των ζωδίων αυτό θα σήμαινε ερωτικές αμαρτίες και κινδύνους, ωστόσο για εσάς (ε, με κάποιες εξαιρέσεις πάντα) σημαίνει επαγγελματικές/οικονομικές διεργασίες που δεν είναι ώρα να δουν το φως της ημέρας. Υπογείως δρουν δε και οι λογής ιώσεις γι’ αυτό μην παραμελείτε τα σημάδια του οργανισμού όταν σας χτυπάει καμπανάκι «όχι άλλο καφέ, πιες κάνα χυμο να δούμε λίγη βιταμίνη C μέσα μας!»

(Τip for ever: Μια φορά κι ένα καιρό έσκασε ένας έρωτας… παραμυθένιος)

 

Πρώτα η δουλειά Τοξότες

Ξεπερνώντας την παγίδα των πρώτων πέντε ημερών του Σεπτέμβρη οπού μπορεί πικρά να αποδειχθεί ότι ο θησαυρός για τον οποίο σου μιλούν είναι άνθραξ αγαπητέ Τοξότη, ο μήνας έχει πλούσια τα ελέη. Με τη νέα Σελήνη 07/09 ευκαιρίες μπορεί να εμφανιστούν εντελώς από το πουθενά, ενώ εξίσου ξαφνικά μπορεί να σου κατεβεί μια ιδέα που να αποδειχθεί χρυσωρυχείο. Τα επικοινωνιακά σας ταλέντα είναι ήδη γνωστά αλλά όταν ευνοούνται κι από τον Ερμή στον Ζυγό γίνονται πραγματικά καλοακονισμένο εργαλείο επιτυχίας. Με αυτά τα τυχερά χαρτιά στο χέρι κάνε τις κινήσεις σου και τέλειωσε την παρτίδα αγαπητέ Τοξότη μέχρι τις 26/09 γιατί άπαξ κι ο Ερμής αρχίσει τα… ανάδρομα του πάνε κι οι υπογραφές, πάνε και τα συμβόλαια, πάνε και τα μεγάλα ναι και τα μεγάλα όχι κι όλα είναι στον αέρα. Το διάστημα αυτό κρατήστε στις επαγγελματικές συζητήσεις σας χαμηλό προφίλ. Στην παθιασμένη σας προσπάθεια να πείσετε αφεντικά ή συνεργάτες μπορεί να ξεπεράσετε κάποια όρια και να στοιχίσει ακριβά. Αν τα πράγματα πάρουν φωτιά, κάντε δυο τρεις βολτίτσες το τετράγωνο (και τέσσερις και πέντε, η αλήθεια είναι ότι λίγη γυμναστική τη χρειάζεστε)

(Τip it to keep it: Πρώτα να ακούς καλά και μετά αν, λέμε αν, χρειαστεί μίλησε)

 

Βusiness animals Αιγόκεροι

Φρέσκα κουλούρια ο κουλουράς που λέει και ο σεφ Κουτσόπουλος. Φρέσκες ιδέες, φρέσκες δουλειές, φρέσκα πρόσωπα, φρέσκοι τομείς, φρέσκα οράματα και στη μέση ο Αιγόκερος. Φρέσκο αεράκι στα πανιά του ο Σεπτέμβρης που τον οδηγεί σε νέες κατακτήσεις μέσα από τη διεύρυνση των γνώσεων του αλλά και των στρατηγικών του. Αν ο Αιγόκερος δεχτεί να αγκαλιάσει το καινούργιο η επιτυχία του θα είναι εκτυφλωτική μιας και έχει στο πλευρό του πλανητικές επιρροές (Αφροδίτη στον Σκορπιό, Άρης στον Ζυγό) που θα τον βοηθήσουν να επικοινωνήσει με τέτοια επιτυχία τα ταλέντα και την παροιμιώδη εργατικότητα του που θα θαμπώσει συνεργάτες, πελάτες και αφεντικά. Ακόμα και ο ανάδρομος Ερμής 26/09 που συνήθως δυσκολεύει τα πράγματα θα εξελιχθεί σε μια ευκαιρία για να αναδείξει τις δεξιότητές του επιλύοντας με μαεστρία κάποια ειδικού τύπου και βαθμού δυσκολίας προβλήματα που θα εμφανιστούν στη δουλειά (το μεγάλο αφεντικό θα το εκτιμήσει δεόντως!)

(Tip all time classic: Το καινούργιο πράγμα είναι άλλο πράγμα, να σ’ αγκαλιάσει, να σ’ ανεβάσει μπορεί)

 

Αλλαγή εδώ και τώρα Υδροχόοι

Τώρα δεν ξέρω, χώρα θα αλλάξετε; (τυχεροί!) Σπίτι θα αλλάξετε; Αυτοκίνητο θα αλλάξετε; Μαλλί θα αλλάξετε; Μυαλί θα αλλάξετε; Όλα μαζί θα τα αλλάξετε; Μια φορά ο Σεπτέμβρης είναι ο μήνας των αλλαγών πάντα για το καλό σας και με δική σας απόφαση. Είναι δε και ο μήνας των οικονομικών εφόσον και τα εισοδήματα θα ανέβουν κυρίως αν πάρετε απόφαση να αξιοποιήσετε επιτέλους όλα σας τα ταλέντα αντί να αφήνετε να μαραζώνουν και να τα ξέρετε εσείς και δυο φίλοι. Η καλυτέρευση των οικονομικών μπορεί να έρθει όμως κι από την πώληση ή εκμετάλλευση κάποιας ακίνητης ή και κινητής (πούλα το μωρέ να πάει στην ευχή που το ‘χεις και κάθεται, φύρα είναι).  Ότι πάντως είναι να κάνετε για να κερδίσετε χρήματα ή για να δείξετε τις δυνατότητες σας κάντε το μέχρι τις 26 του μήνα γιατί μετά οι εξελίξεις βράζουν όρυζα σε πολύ-πολύ χαμηλή φωτιά. Ναι σωστά παρατηρήσετε η ερωτική ειδησεογραφία του Σεπτέμβρη δε θα είναι ιδιαίτερα πλούσια ωστόσο… για κοιτάξτε λίγο πιο καλά τι παίζει στο γραφείο και κυρίως τους εξωτερικούς συνεργάτες.

(Tip Σεπτέμβρη δαγκωτό: Θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες 3 του Σεπτέμβρη να περνάς…)

 

Δυο-δυο στη μπανιέρα δυο-δυο Ιχθείς

Το άλλο σας μισό στην καρδιά ή στη δουλειά σας πολύ σας βάζει σε σκέψεις άμα του ερχομού του Σεπτέμβρη. Δεν είναι ντε και καλά κακό. Είναι ντε και καλά όμως βαθύ και σας βάζει σε διαδικασία να σκεφτείτε το παρακάτω της ζωής πώς είναι φωτισμένο που λέει και η ποιήτρια Λίνα. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να αφήστε πίσω καταστάσεις και να κάνετε νέες εκκινήσεις που θα χρειαστεί ανοιχτό μυαλό αλλά και καρδιά γιατί πώς να το κάνουμε; θέλει θάρρος το να ξεβολευτείς και να φύγεις απ’ τα σίγουρα. Σε περίπτωση τώρα που αντί για εκκίνηση επιλέξετε επαν-εκκίνηση ξεβολευτείτε και πάλι. Μπορείτε να ζητήσετε άλλες αρμοδιότητες στη δουλειά (τι στην ευχή τα μάθατε τα ιαπωνέζικα τότε;), μπορείτε να αλλάξετε την καθημερινή ρουτίνα με το αμόρε σας (κομμένο netflix, ΣΚ στα πεθερικά κλπ). Στο πλαίσιο του συγυρίσματος που πάντα εμπνέει ο Σεπτέμβρης σε όλους μας εσείς μπαίνετε στη διαδικασία να τακτοποιήσετε τα οικονομικά, φορολογικά, ασφαλιστικά και όλα τα εις –ικά. Κάντε το και καλή επιτυχία αλλά τρέξτε το μέχρι τις 26/09 του αναδρόμου. Η επόμενη προσπάθεια από τις 20 Οκτώβρη και μετά…

(Τip πανσελήνου 21/09: Αναμείνατε σημαντικές οδηγίες για τη μετέπειτα πορεία σας)

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU