Ζώδια και κάλπες: Αντί χρονογραφήματος!

Κριοί

Ζώδια
Ζώδια Κριός

Με το προσταυρωμένο ψηφοδέλτιο στο στόμα και βαμμένος πολεμικά τα χρώματα της παράταξης θα σκάσει μύτη στην κάλπη ο Κριός. Έντονα παθιασμένος, στα όρια του τσαμπουκαλεμένου, ακολουθεί με τυφλή εμπιστοσύνη τη γραμμή του κόμματος (εντάξει, όλοι ανεξάρτητοι αυτοδιοικητικοί είμαστε, δεν τίθεται θέμα) και θα το στηρίξει με όλη του την ενθουσιώδη ψυχή!

Δεν είναι κι απολύτως σίγουρος για το πρόγραμμα που κατεβάζει ο υποψήφιος συνδυασμός μεν αλλά δεν έχει καμιά σημασία.

Είναι με διαφορά το καλυτερότερο από όλα τα άλλα και λίγα τα λόγια σας γιατί εσείς οι άλλοι έχετε τελειώσει και δεν το ξέρετε!

Το βράδυ των εκλογών θα είναι με τους κερδισμένους οπωσδήποτε, ακόμα κι αν η παράταξη έχει πάρει μία ψήφο παραπάνω. Σας τα ‘λεγε losers!!!

 

Ταύροι 

Ζώδια
Ζώδια Ταύρος

Θα ψηφίσει αυτό που ψηφίζει την τελευταία εικοσαετία. Το θέμα ήταν να πειστεί τότε. Άπαξ και επείσθη, η παροιμιώδης του σταθερότητα (βλ. το αγύριστο κεφάλι) θα το ρίξει και πάλι δαγκωτό.

Θα υποστηρίξει με πάθος Πολάκη την ψήφο του και αλίμονο σας αν βρεθείτε να υποστηρίζετε τον αντίπαλο γιατί θα υποστείτε επιχειρηματολογία μέχρι τελικής πτώσεως (δικής σας).

Δεν θα αλλαξοπιστήσει ποτέ, εκτός πια αν ο/η υποψήφιος/α του πιαστεί με τη γίδα στην πλάτη. Εκεί θα του γυρίσει και το μάτι και το κεφάλι και θα μπουκάρει Ταύρος σε υαλοπωλείο σ’ όλα τα μέσα κοινωνική δικτύωσης να ξεμπροστιάσει τους απατεώνες!

Το βράδυ των εκλογών θα αναστενάξουν τα παϊδάκια, τα κοτομπέικα και η χοληστερίνη (η αύξησή της θα αγγίξει το ποσοστό της παράταξης!)

 

Δίδυμοι

Ζώδια
Ζώδια Δίδυμος

Θα ψηφίσουν το τελευταίο τέταρτο πριν κλείσουν οι κάλπες. Βλέπετε ως σίγουρα ανακατεμένοι με τις αυτοδιοικητικές εκλογές όλη την ημέρα (απ’ το ξημέρωμα) θα είναι σε τραπεζάκι έξω απ’ το εκλογικό τμήμα, θα μιλάνε συνέχεια στο κινητό για να αλλαξοπιστήσουν/ψήσουν και τον τελευταίο υποψήφιο ψηφοφόρο, θα πετάγονται να φέρουν καφέ και σαντουϊτσάκια στα παιδιά της εφορευτικής. Στην απόλυτα πιθανή περίπτωση κατά την οποία είναι οι ίδιοι υποψήφιοι θα κάνουν ακριβώς τα ίδια αλλά υπολογίστε πολύ περισσότερα τραπεζάκια για να καλύψουν όλα τα εκλογικά τμήματα.

Η ωραιότερη Κυριακή μακράν!!!

Το βράδυ των εκλογών θα μπουν ανάποδα στον δρόμο έξω από το γραφείο της παράταξης και θα ‘χουν τέρμα το «Σφύριξα κι έληξες, έληξες!»

 

Καρκίνοι

Ζώδια
Ζώδια Καρκίνος

Ο μπαμπάς ψήφιζε τον (μη λέμε ονόματα). Ωστόσο η μαμά κρυφά ψήφιζε τον (μη θίγουμε πολιτικές οικογένειες). Αθεράπευτο παιδί της μητέρας ο Καρκίνος, 99,9 θα ακολουθήσει τη μητρική ψήφο και μάλιστα θα πάνε να ψηφίσουν μαζί την Κυριακή. Δεν είναι ότι δεν έχει χτυπήσει η καρδιά του και για κάτι πιο ανατρεπτικό ή πιο ευαισθητοποιημένο (για τα αδεσποτάκια της γειτονιάς φερ’ ειπείν) αλλά τι τα θες, η μανούλα ξέρει καλύτερα!

Ελπίζει ότι αυτή τη φορά δεν θα απογοητευτεί και πάλι. Άσε που κατεβαίνει κι ο ξάδελφος Δημοσθένης, ο γιος της θείας Νίκης (απ’ την πλευρά της μαμάς εννοείται).

Θα στηρίξει την οικογένεια, τελεία και παύλα.

Το βράδυ των εκλογών, εννοείται θα είναι  στης θείας που θα ‘χει φτιάξει το ξακουστό κανταΐφι με τέσσερα τυριά… Νίκη! Νίκη! Νίκη!

 

Λέοντες

Ζώδια
Ζώδια Λέων

Ως ψηφοφόρος ψηφίζει τον εαυτό του. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην κατεβαίνει υποψήφιος. Άντε το πολύ-πολύ να κατεβαίνει ο κολλητός του, τον οποίο στηρίζει δουλεύοντας ακούραστα, παθιασμένα και απολύτως δεσμευμένα (απλά στην επόμενη αναμέτρηση θα βάλει υποψηφιότητα κι αυτός, λίγο ακόμα του ‘χει μείνει να μάθει τις διαδικασίες).

Στην απίθανη περίπτωση που είναι εκτός των εκλογικών τεκταινομένων, η άποψή  του για την εκλογική πλευρά που θα επιλέξει θα είναι σίγουρα η σωστή και θα προσπαθήσει να πείσει όλο του τον περίγυρο γι’ αυτό. Ποσοστό επιτυχίας 97, 02% (στην επόμενη πρέπει να κατέβει οπωσδήποτε!)

Το βράδυ των εκλογών θα είναι προφανώς στο γραφείο της παράταξης να ενσωματώνουν τα αποτελέσματα και να ανοίγουνε σαμπάνιες!

 

Παρθένοι

Ζώδια
Ζώδια Παρθένος

Έχουν κατεβάσει ότι δημοσκόπηση υπάρχει. Έχουν εντρυφήσει στο προφίλ κάθε  υποψήφιου. Έχουν μπει σε κάθε απίθανη συζήτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Την Κυριακή των εκλογών θα ψηφίσουν πρώτοι γιατί σχεδόν σίγουρα θα είναι μέλη κάποιας εφορευτικής επιτροπής ή εκλογικοί αντιπρόσωποι (και θα ταράξουν τα νεύρα όλων στη… νομιμότητα ως αμετανόητοι λάτρες της λεπτομέρειας).

Γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, ξέρουν πώς λειτουργεί το παιχνίδι κι ότι δεν υπάρχει το… τέλειο αλλά παρ’ όλα αυτά έχουν κάπου βαθιά κρυμμένο έναν ρομαντισμό που τους κάνει να αφοσιώνονται στη μάχη ως υποψήφιοι ή ως ψηφοφόροι.

Το βράδυ των εκλογών θα παρακολουθούν απ’ το πρώτο λεπτό τη μετάδοση των αποτελεσμάτων αναλύοντας ποσοστιαία στήλες, πίτες, πίτσες και πεϊνιρλί!

 

Ζυγοί

Ζώδια
Ζώδια Ζυγός

Δεν ξέρει ακόμα σίγουρα. Κυριακή απόγευμα μεν αλλά… δεν είναι κι απόλυτα σίγουρο κι αν είναι και σιγά μην το πει κιόλας και τον χαρακτηρίσουν. Όχι κύριοι, δεν είναι ούτε του γαμπρού ούτε της νύφης. Αυτή η πόλωση πρέπει να πάρει ένα τέλος.

Δεν θα πει πότε τι θα ψηφίσει γιατί στην οποιαδήποτε πολιτική συζήτηση βγαίνει πάντα… αδύναμος.

Όχι γιατί δεν έχει αρχές ή πιστεύω, ίσα-ίσα που οι λογής αδικίες τον ταράζουν συθέμελα αλλά γιατί εντέλει κατανοεί το σκεπτικό όόόλων των πλευρών και δεν μπορεί να πάρει θέση για το ποιος έχει την καλύτερη λύση (το «καλύτερη για ποιον» πάντως είναι ένας μπούσουλας αγαπητοί Ζυγοί).

Το βράδυ των εκλογών εννοείται θα έχει δεύτερες σκέψεις για το αν ψήφισε σωστά αλλά με το αμόρε δίπλα θα το ξεπεράσει!

 

Σκορπιοί

Ζώδια
Ζώδια Σκορπιός

Θα το ρίξει τελικά την Κυριακή. Όχι ότι έχει πειστεί και απόλυτα αλλά τέλος πάντων… Κανείς δεν είναι τόσο επαρκής μεν αλλά δεν μπορεί να απέχει δε (σωστό αυτό).

Το τι θα ψηφίσει δεν θα το ξεκαθαρίσει ποτέ στον περίγυρό του και ούτε κατά διάνοια δεν θα «δώσει γραμμή».

Θα βάλει τα ερωτήματα και τους προβληματισμούς, θα σε αποκαρδιώσει μέχρι τελικής πτώσης, δεν θα απαντήσει περί λύσεων και στο τέλος θα παιχτεί σοβαρά το ενδεχόμενο αν θα πας να ψηφίσεις εσύ που τον ακούς με την τόση πολιτική ανικανότητα που σου παρουσιάζει γύρω-γύρω. Η ψήφος του είναι ένα ανεξιχνίαστο μυστήριο, η κρυφή μάστιγα των απανταχού δημοσκόπων.

Το βράδυ των εκλογών παρακολουθώντας τα αποτελέσματα θα αφυπνίσει την ομήγυρη περί παγκόσμιας συνομωσίας και λοιπών σκοτεινών δυνάμεων!

 

Τοξότες

Ζώδια
Ζώδια Τοξότης

Άποψη έχει. Ιδανικά, αρχές, ρητορικά εργαλεία έχει. Αισιοδοξία κι εργατικότητα για τον στόχο, έχει. Τι λείπει; Τίποτα. Απλά περισσεύει η υπεραισιοδοξία. Ο αντίπαλος μπορεί να μην πηγαίνει και τόσο by the book κι αυτό πρέπει να προβλεφθεί. Έτσι είναι, τι να κάνουμε τώρα; Τα αποτελέσματα της Κυριακής θα τα δείξει η Κυριακή.

Οπότε παιδιά πόρτα-πόρτα, υποψήφιοι και ψηφοφόροι, για να υπάρξει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Αμετακίνητους δεν τους λες, ελιγμοί υπάρχουν στο σύμπαν του Τοξότη αλλά το σίγουρο (γι’ αυτούς τουλάχιστον) είναι πώς θα τους κάνουν προς το συμφέρον του αρχικού στόχου για το καλό, το λειτουργικό, το αναπτυξιακό κ.λ.π.

Το βράδυ των εκλογών θα παγώνουν σαμπάνιες. Αυτή τη φορά ας τις βγάλουν όταν υπάρχει ασφαλής εικόνα των αποτελεσμάτων.

 

Αιγόκεροι

Ζώδια
Ζώδια Αιγόκερος

Και γιατί να μην είναι υποψήφιοι δηλαδή; Αξίες, ιδέες, ακούραστη εργατικότητα...Τι παραπάνω έχουν οι άλλοι δηλαδή; Μωρέ τίποτα αλλά ένεκα που φοβούνται να κάνουν το βήμα οι Αιγόκεροι. Στο μεταξύ θα γίνουν οπωσδήποτε εθελοντές και θα στηρίξουν με κάθε δύναμη σωματική και πνευματική τον αγώνα του Δήμου ή της Περιφέρειας.

Αρκεί να μη δούνε λαμογιές, οποιουδήποτε είδους γιατί εκεί θα πέσει πέλεκυς.

Ο Αιγόκερως θα δουλέψει μέχρι τελικής πτώσης για τον σκοπό, αρκεί κι αυτός για τον οποίο δουλεύει να κάνει το ίδιο. Αλλιώς θα αλλάξει μετερίζι (όσο δύσκολες κι αν του είναι οι αλλαγές) και θα πάρει μαζί του και τους οπαδούς του.

Το βράδυ των εκλογών θα το δει σε κάποιον χώρο του Δήμου μαζί με τους εθελοντές. Κερδίσει δεν κερδίσει η Δημοτική Αρχή, αυτός κι αυτοί θα είναι εκεί.

 

Υδροχόοι

Ζώδια
Ζώδια Υδροχόος

Έχουν πολύ ψηλά τον πήχη. Σωστό αυτό. Έχουν προβληματισμούς, αμφιβολίες… αναμνήσεις από καλύτερες εποχές. Γοητεύονται απίστευτα από την πολιτική αλλά απογοητεύονται όσο περνάνε τα χρόνια από την πορεία της. Ενδεχομένως να μην ψηφίσουν καθόλου γιατί κανείς δεν αρκετά καλός πχια αλλά αν κάποιος τους πει το ίδιο θα του γανώσουν το κεφάλι περί πολιτικής, ότι δεν πρέπει να είμαστε απολιτίκ, η γιορτή της δημοκρατίας, κλπ.

Στο τέλος, ένεκα της  πολυετούς τους θητείας στα πολιτικά δεν θα μπορέσουν να μην ψηφίσουν.

Με βαριά καρδιά θα πάνε στην κάλπη να ρίξουν κάτι… αντισυστημικό (ο Θεός να βάλει το χέρι του)

Το βράδυ των εκλογών θα έχει μια κακή κουβέντα για κάθε υποψήφιο. Δεν θα χαρεί με οποιοδήποτε αποτέλεσμα… αλλά τουλάχιστον ψήφισε.

 

Ιχθείς

Ζώδια
Ζώδια Ιχθύς

I have a dream. Εντάξει, δεν είναι κακό αυτό για να μπεις στην πολιτική είτε ως εκλεγόμενος είτε ως ψηφοφόρος. Η φαντασία στην εξουσία αλλά και η λογική στην υλοποίηση. Εντάξει, ο παραδοσιακός Ιχθύς έχει μια δυσκολία στο συγκεκριμένο πάντρεμα αλλά αν κάποιος τον εμπνεύσει, θα τον κάνει Πλανητάρχη.

Ευέλικτοι, οραματικοί και εξαιρετικά επινοητικοί σε επιχειρήματα (αρκεί να υπάρχει ο υψηλός στόχος) τόσο οι υποψήφιοι, όσο και οι ψηφοφόροι θα βρουν τον τρόπο να επηρεάσουν το κοινό κι ας μην τους το ‘χες λόγω… χαλαρότητας.

Πίστεψε με θα φανατιστούν, θα παθιαστούν, θα χρησιμοποιήσουν κάθε τρόπο, αρκεί να… σώσουν.

Το βράδυ των εκλογών θα δακρύζουν μαζί με τους νικητές και θα βάζουν ξυπνητήρια για την επόμενη μέρα. Πολλή δουλειά να γίνει!

 

Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην έντυπη έκδοση του περιοδικού/λευκώματος “ΨηφίΖΩ”

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU