Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Ένα Πλανητάριο στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο

Ταξίδι στο… διάστημα έχει ετοιμάσει για τα παιδιά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής για αυτή την Κυριακή 11/9, στο πλαίσιο του φεστιβάλ Ηράκλεια 2022. Ένα mini πλανητάριο στήνεται στον χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου «Ηλέκτρα Αποστόλου» (Κουντουριώτου και Νεότητος) με προβολές πρωί και απόγευμα της ίδιας ημέρας για να εξερευνήσουν οι μικροί θεατές τα αστέρια και τους πλανήτες. Φυσικά, όπως σε όλες οι εκδηλώσεις του Τμήματος Πολιτισμού, στο πλανητάριο η είσοδος είναι δωρεάν.

Οι προβολές χωρίζονται σε τέσσερις ενότητες, η κάθε μία από τις οποίες είναι προσαρμοσμένη για να την παρακολουθήσουν παιδιά από διαφορετικές ηλικίες.

Συγκεκριμένα:

«The Mole – Ο τυφλοπόντικας» διάρκειας 35’, η οποία θα προβάλλεται από τις 10.00 έως τις 11.30 το πρωί και στις 17.00 το απόγευμα και μπορούν να την παρακολουθήσουν παιδιά έως 6 ετών.

«Η αυγή της Διαστημικής Εποχής» διάρκειας 41’, η οποία θα προβάλλεται από τις 11.30 το πρωί έως τις 13.00 το μεσημέρι και στις 17.45 το απόγευμα και μπορούν να την παρακολουθήσουν παιδιά 6 ετών και άνω.

«Δύο μικρά κομμάτι γυαλί, ο αντικατοπτρισμός του διαστήματος» διάρκειας 23’, η οποία θα προβάλλεται από τις 13.00 έως τις 14.30 το μεσημέρι και στις 18.30 το απόγευμα και μπορούν να την παρακολουθήσουν παιδιά από 8 ετών και άνω.

«IBEX: Ψάχνοντας ως την άκρη του ηλιακού συστήματος» διάρκειας 28’, η οποία θα προβάλλεται από τις 19.30 έως τις 20.30 το απόγευμα και μπορούν να την παρακολουθήσουν παιδιά από 9 ετών και πάνω.

Σε κάθε προβολή θα εισέρχονται στο πλανητάριο έως 40 παιδιά συνεπώς θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας κατά την είσοδο.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU