Αδήλωτα τετραγωνικά μέτρα – Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου στους δήμους

Πίνακας Περιεχομένων

Αδήλωτα τετραγωνικά μέτρα – Ανοιχτή πάλι η πλατφόρμα

Μια «δεύτερη ευκαιρία» έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων σε όλη τη χώρα, να δηλώσουν στους δήμους την πραγματική επιφάνεια των ακινήτων που έχουν στην κατοχή τους και με τον τρόπο αυτό, μπορούν να αξιοποιήσουν τις περιουσίες τους χωρίς να κινδυνεύουν με την καταβολή μεγάλων προστίμων και προσαυξήσεων.

Η δήλωση αυτή ήδη μπορεί να πραγματοποιηθεί από τις αρχές Νοεμβρίου (η πλατφόρμα είναι ανοιχτή από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου) και θα μείνει ανοικτή ως τις 31 Δεκεμβρίου 2021, μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής που άνοιξε ξανά με τον τίτλο «ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΗΛΩΣΗΣ ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ Τ.Μ. ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΟΤΑ» στη διεύθυνση https://tetragonika.govapp.gr/ .

Αδήλωτα τετραγωνικά μέτρα
Αδήλωτα τετραγωνικά μέτρα – Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου στους δήμους

Η εφαρμογή αναπτύχθηκε από την ΚΕΔΕ, με τη συνεργασία και την υποστήριξη του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Υπουργείου Εσωτερικών, καθώς και της ΑΑΔΕ, τον ΔΕΔΔΗΕ και τη ΓΓΠΣ.

Αδήλωτα τετραγωνικά μέτρα – Κάλεσμα Νίκου Μπάμπαλου

Ήδη οι Δήμαρχοι καλούν τους ενδιαφερόμενους πολίτες να την χρησιμοποιήσουν και όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής Νίκος Μπάμπαλος, «μια δεύτερη ευκαιρία, να δηλώσουν στους δήμους την πραγματική επιφάνεια των ακινήτων που έχουν στην κατοχή τους έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων σε όλη τη χώρα, οι οποίοι δεν εκμεταλλεύτηκαν την προηγούμενη, ανάλογη καμπάνια του 2020, την οποία, θέλω να πιστεύω, βοηθήσαμε και εμείς να υλοποιηθεί, καθώς η συγκεκριμένη ρύθμιση ήταν ένα αίτημα που είχα καταθέσει επανειλημμένα στα αρμόδια υπουργεία για να μην επιβαρύνονται οι δημότες μας με πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Ομοίως, όσοι εκμεταλλευτούν τη νέα φάση της ρύθμισης θα μπορέσουν στο μέλλον να αξιοποιήσουν τις περιουσίες τους χωρίς να κινδυνεύουν με την καταβολή μεγάλων ποσών από αναδρομικές χρεώσεις εξαιτίας της διαφοράς των τμ των ακινήτων τους. Η σχετική δήλωση μπορεί να πραγματοποιείται έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021, μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής που άνοιξε ξανά στη διεύθυνση https://tetragonika.govapp.gr».

 

Διαβάστε επίσης στο zonews.gr – Νέα Ιωνία Πέτρινα “της Φρειδερίκης”: Άλμπουμ, ΒΙΝΤΕΟ

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU