Αθανάσιος Αποστολόπουλος: Από το Δημοτικό Συμβούλιο στο συμβούλιο των κηπουρών

Πίνακας Περιεχομένων

Αθανάσιος Αποστολόπουλος: Από το Δημοτικό Συμβούλιο στο συμβούλιο των κηπουρών

Για μια ακόμη φορά συγκλήθηκε στις 14/02 το Δημοτικό Συμβούλιο Ν. Ιωνίας προκειμένου να συνεδριάσει με ημερήσια διάταξη 17 θεμάτων από τα οποία τα 10 αφορούσαν ερωτήματα για κλαδέματα ή κοπές δέντρων, ενώ τα υπόλοιπα αφορούσαν επίσης σε ήσσονος σημασίας θέματα, όπως θέσεις στάθμευσης, μετατόπιση περιπτέρων, προτάσεις για ψηφίσματα και άλλα (σοβαρά) παρόμοια.

Αθανάσιος Αποστολόπουλος

Η αναλογία της παραπάνω θεματολογίας στα Δημοτικά Συμβούλια επαναλαμβάνεται με μικρές αποκλίσεις εδώ και 2-3 χρόνια.

Ενδιαμέσως, εκτός του κλαδέματος των δένδρων, παρεμβάλλονται μερικές φορές και κάποιες τυπικές κυρώσεις οικονομικών θεμάτων, όπου δράττονται της ευκαιρίας να εκτονώνονται  μερικοί αρχηγοί και υπαρχηγοί ορισμένων παρατάξεων, χωρίς ουσία βέβαια, αφού ούτως ή άλλως έχουν προεγκριθεί και επικυρωθεί από την Οικονομική Επιτροπή, στην οποία είναι αποκλεισμένοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι των μικρότερων παρατάξεων με βάση τον εκτρωματικό νόμο Θεοδωρικάκου του 2019.

Και φυσικά το κενό ουσιώδους θεματολογίας στο Δημοτικό Συμβούλιο το «καλύπτουν» πάντα οι ατέρμονες κοκορομαχίες και σκυλοκαυγάδες μεταξύ αξιωματικής (αλλά και υπαξιωματικής) αντιπολίτευσης και Δημοτικής Αρχής.

Έτσι λοιπόν με αυτό τον σταθερό και «θεσμικό» τρόπο, το κάθε Δημοτικό Συμβούλιο έχει μετατραπεί σε ένα αναποτελεσματικό και ανυπόληπτο όργανο.

Και ας μην σπεύσουν κάποιοι από τους ala cart δημοκράτες να αποδώσουν μομφή για τα ανωτέρω, ότι δήθεν λοιδωρούνται «δημοκρατικές διαδικασίες και θεσμοί», διότι η έως τώρα δημόσια αφωνία τους σε αυτή την συνεχιζόμενη εκτρωματική διαδικασία  δείχνει,

ότι ο νόμος που στην ουσία ακύρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο μεταφέροντας όλα τα ουσιώδη θέματα σε επιτροπές με πλήρη αποκλεισμό των μικρών παρατάξεων, τους βολεύει και συνεπώς τους αρέσει περισσότερο από εκείνους που τον ψήφισαν.

 

ΑΘΑΝ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Δημοτικός Σύμβουλος με τη Παράταξη «ΙΩΝΙΑ 21ος ΑΙΩΝΑΣ»

 

Δείτε και εδώ

Διαβάστε επίσης: Αθανάσιος Αποστολόπουλος: Είναι τα Δημοτικά Συμβούλια αίθουσες κατηγορίας & διασυρμού απόντων δημοτών χωρίς δικαίωμα αντίκρουσης;

Νέα Ιωνία

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU