Αττικό Άλσος – Τι γίνεται επιτέλους με τα γήπεδα τένις και τον όμιλο από τη… Νέα Ιωνία;

Πίνακας Περιεχομένων

Αττικό Άλσος – Ανακοίνωση της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής για την Αττική

Για την… περίεργη υπόθεση παραχώρηση των γηπέδων τένις του Αττικού Άλσους στον ιδιωτικό Όμιλό Αντισφαίρισης Ν. Ιωνίας (ΟΑΝΙ) – ο οποίος δεν είναι και ιδιαίτερα γνωστός στη Νέα Ιωνία- εξέδωσε ανακοίνωση η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή για την Αττική.

Όπως αναφέρει «στις 3/11/2021, μετά από αίτημα 46 συμβούλων της αντιπολίτευσης εισήχθη στο ΠΕΣΥ Αττικής το θέμα της παραχώρηση των γηπέδων τένις του Αττικού Άλσους στον ιδιωτικό Όμιλό Αντισφαίρισης Ν. Ιωνίας (ΟΑΝΙ), που έχει ουσιαστικά καταργήσει τη δωρεάν άθληση των 117 πολιτών που μέχρι τον Αύγουστο του 2021 αθλούνταν ελεύθερα και δωρεάν στα 4 γήπεδα του Αττικού Άλσους, που ανήκουν στην Περιφέρεια Αττικής.

Παρά τις διαμαρτυρίες των πολιτών και των περιφερειακών συμβούλων, παρά τις κινητοποιήσεις που έχουν γίνει στο Αττικό Άλσος, παρότι η παραχώρηση των γηπέδων τένις από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού στον ΟΑΝΙ  παραβιάζει τους ρητούς όρους της Προγραμματικής Σύμβασης της Περιφέρειας Αττικής με τη ΓΓΑ, η περιφερειακή Διοίκηση Πατούλη αρνιόταν πεισματικά να συζητήσει το θέμα, όταν δεν παρουσιαζόταν ως υπερασπιστής του ΟΑΝΙ (όπως η αντιπεριφερειάρχης αθλητισμού κ. Βάρσου σε προηγούμενη συνεδρίαση του ΠΕΣΥ).

Η Διοίκηση αναγκάστηκε να συζητήσει το θέμα στις 3/11, όπως αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι δεν εξυπηρετείται η ελεύθερη άθληση για όλους. Όμως απέφυγε να πάρει οποιαδήποτε απόφαση, παραπέμποντας το θέμα σε ένα μήνα από τώρα. Απέφυγε επίσης να απαντήσει τα ερωτήματα που τέθηκαν στη συνεδρίαση και αποδεικνύουν ότι δεν πληρούνται οι όροι της Προγραμματικής Σύμβασης μονομερώς από τη ΓΓΑ.

Ως εκ τούτου, θέσαμε εκ νέου τα ερωτήματα αυτά γραπτώς, με τη μορφή ερώτησης του Άρθρου 16, παρ. 2 του Κανονισμού, και ζητάμε η Διοίκηση να μας απαντήσει  εντός 15 ημερών:

1.Πόσες είναι οι ώρες δωρεάν προπόνησης ανά εβδομάδα στο σύνολο των 4 γηπέδων; Υπάρχει αναρτημένος πίνακας, στον οποίο να αναγράφονται οι διαθέσιμες ώρες ελεύθερης άθλησης, οι ώρες δωρεάν προπονήσεων, καθώς και οι ώρες που ο ΟΑΝΙ πραγματοποιεί ατομικές/ομαδικές προπονήσεις επί πληρωμή;

2.Πόσα σχολεία έχουν επισκεφτεί τα γήπεδα από τον Σεπτέμβρη έως τις 3/11/2021; Πόσα σχολεία της περιοχής επισκέφτηκαν τα γήπεδα τένις την 8η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού – Ευρωπαική Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2021 στις 23/9/2021;

  1. Ισχύουν τα δίδακτρα των 40 ευρώ και των 70 ευρώ (για ατομική προπόνηση) από τον ΟΑΝΙ;

4.Η προπονήτρια τένις που έχει διατεθεί από τη ΓΓΑ στο Πρόγραμμα «Άθληση για μικρούς και μεγάλους», με βάση την Προγραμματική Σύμβαση ΠΑ-ΓΓΑ, τι ακριβώς αρμοδιότητες εκτελεί από τον Σεπτέμβρη ως τις 3/11/2021;

5.Ποιο ήταν το κόστος συντήρησης για τα γήπεδα τένις από την αρχή ισχύος της αντίστοιχης Προγραμματικής Σύμβασης ΠΑ-ΓΓΑ «Αθλητισμός για όλους» το 2013 ως τον Αύγουστο 2021; Ποιες είναι οι εργασίες που έχει πραγματοποιήσει –κατά δήλωσή του- ο ΟΑΝΙ για τη συντήρηση των γηπέδων τένις, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην από 17/8/2021 παραχώρηση της ΓΓΑ στον ΟΑΝΙ; Ποιος παρέλαβε και βεβαίωσε την εκτέλεση και το κόστος των έργων;

 Δείτε την 24η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου εδώ:

https://hellasnews.tv/pat/index.php?option=com_seyret&Itemid=1&task=videodirectlink&id=642

Η πρόταση απόφασης του ΠΕΣΥ, που προτάθηκε από τις παρατάξεις Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική, Δύναμη Ζωής, Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής, Λαϊκή Συσπείρωση, Οικολογική Συμμαχία, Ανυπότακτη Αττική και συγκέντρωσε 48 ψήφους (έναντι 49 ψήφους της πρότασης απραξίας της Διοίκησης) στην 24η Συνεδρίαση:

Με βάση το αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών στη συμμετοχή τους στην ελεύθερη άθληση στις εγκαταστάσεις των γηπέδων του Αττικού Άλσους – παράλληλα με τη διεξαγωγή των Προγραμμάτων εκπαίδευσης, όπως γινόταν επί σειρά ετών μέχρι σήμερα, αλλά και για λόγους δημοσίου συμφέροντος (καθώς με το προϋφιστάμενο καθεστώς διάθεσης των γηπέδων εξυπηρετείτο σημαντικά μεγαλύτερος αριθμός δωρεάν αθλουμένων, σε σχέση με τον αριθμό που θα εξυπηρετείται πλέον, αφού θα εξυπηρετούνται, κατά κύριο λόγο, μόνον όσοι συμμετέχουν στο 7ωρο μόνο Πρόγραμμα σε 1 από τα 4 γήπεδα), το Περιφερειακό Συμβούλιο να αποφασίσει ως εξής:

1.Η παραχώρηση των γηπέδων τένις του Αττικού Άλσους με τους όρους που περιλαμβάνονται στην με αρ. πρωτ. 392027/17-08-2021 Απόφαση του Γενικού Διευθυντή της Γ.Γ.Α. έρχεται σε αντίθεση με την δωρεάν και ελεύθερη άθληση για μικρούς και μεγάλους στο Αττικό Άλσος και παραβιάζει τους όρους της σχετικής Προγραμματικής Σύμβασης Περιφέρειας Αττικής – ΓΓΑ.

Αττικό Άλσος

2.Ζητά από την ΓΓΑ την ανάκληση της με αριθμ. 392027/17-08-2021 Απόφασής της για την παραχώρηση των γηπέδων τένις στον Όμιλο Αντισφαίρισης Ν. Ιωνίας, ώστε να υπάρξει η δυνατότητα όλων των πολιτών που θέλουν να αθλούνται ελεύθερα και δωρεάν στις εγκαταστάσεις της Περιφέρειας, με την συνδρομή των προπονητών της ΓΓΑ, που έχουν διατεθεί για αυτό τον σκοπό με βάση την Προγραμματική Σύμβαση.

3.Σε περίπτωση που η ΓΓΑ δεν συμμορφωθεί, η Περιφέρεια Αττικής θα προχωρήσει στην εφαρμογή του άρθρου 10 της ως άνω Προγραμματικής Σύμβασης, διαλύοντας την Προγραμματική Σύμβαση μονομερώς, λόγω παραβίασης των όρων της από την ΓΓΑ».

 

Δείτε και εδώ

 

Διαβάστε επίσης στο zonews.gr – Συνταξιούχοι – Οργή για τη διάλυση των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ σε Νέα Ιωνία, Ηράκλειο, Μεταμόρφωση

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU