Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Τα παιδιά του 9ου και 10ου Δημοτικού Πήγαν… Γειτονιά – Φωτογραφίες

Με την πολύτιμη βοήθεια των παιδιών από το 9ο και το 10ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης αλλά και κατοίκων της περιοχής, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής πραγματοποίησε την πρώτη δράση της νέας του καμπάνιας Πάμε Γειτονιά. Τα συνεργεία της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος στο σύνολό τους βρέθηκαν στο πάρκο της πλατείας Μακεδονίας και τους γύρω δρόμους για να καθαρίσουν, να κλαδέψουν, να ενισχύσουν το πράσινο και, γενικότερα, να ομορφύνουν την γειτονιά με τη βοήθεια των Ηρακλειωτών, μικρών και μεγάλων.

Το δικό της… δεντράκι φύτευσε και η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη, η οποία επισκέφθηκε το σημείο της δράσης για να στείλει το μήνυμα πως, οτιδήποτε βάζει περισσότερο πράσινο, περισσότερη ποιότητα ζωής στην καθημερινότητα του πολίτη, είναι καταλυτικός παράγοντας για την υγεία του πληθυσμού.

«Πέρα από την ουσία που έχει μια τέτοια δράση για τη γειτονιά, υπάρχει και ένας ακόμα σημαντικός λόγος για τον οποίο κάνουμε αυτή την καμπάνια. Το πιο δυναμικό πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει ένας δήμος στην καθημερινότητα της πόλης είναι οι φθορές, οι ζημιές, η ρύπανση κ.α. που γίνονται από εμάς τους ίδιους τους πολίτες λόγω αδιαφορίας ή αμέλειας. Δείχνοντας στα παιδιά τι κάνουμε κάθε ημέρα για να γίνεται η πόλη μας καλύτερη και, ακόμα περισσότερο, βάζοντάς τα και τα ίδια στο παιχνίδι, φιλοδοξούμε αύριο, όταν μεγαλώσουν να αισθανθούν περισσότερο ως σπίτι τους τη γειτονιά τους, την πόλη μας βοηθώντας μας έτσι να προστατεύσουμε, να διατηρήσουμε και να βελτιώσουμε τις υποδομές της», σχολίασε ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος.

«Ευχαριστώ πολύ τους εργαζόμενους της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και, βέβαια, τα παιδιά που μαζί ομορφύναμε την περιοχή εντός και γύρω από την πλατεία Μακεδονίας. Στην Υπηρεσία Περιβάλλοντος συνεχίζουμε, όπως πριν, κάθε ημέρα να είμαστε έξω στους δρόμους. Θα τα ξαναπούμε σύντομα, στο επόμενο ραντεβού του Πάμε Γειτονιά, στο επόμενο σημείο της πόλης», το μήνυμα του αντιδημάρχου, Δημήτρη Δημητρόπουλου.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU