Δήμος Ηρακλείου: Πρώτο κουδούνι στα σχολεία – Φωτορεπορτάζ

Το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς χτύπησε και φέτος σε όλα τα σχολεία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής. Το προηγούμενο διάστημα – τόσο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όσο και εντατικότερα τις τελευταίες ημέρες – η δημοτική αρχή και οι δημοτικές υπηρεσίες είχαν φροντίσει να ετοιμάσουν κατάλληλα τα σχολικά κτίρια για να υποδεχθούν τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές της πόλης με εργασίες ανακαίνισης, αναβάθμισης, καθαριότητας και καλλωπισμού, παρεμβάσεις βελτίωσης της λειτουργικότητας και της ασφάλειας, καθώς και προμήθειες ανανέωσης – ενίσχυσης του εξοπλισμού. «Χαρά, συγκίνηση κι ελπίδα για τη νέα σχολική χρονιά. Ο Δήμος μας και φέτος θα είναι δίπλα σε μαθητές, γονείς κι εκπαιδευτικούς με όλες του τις δυνάμεις. Θα αγωνιστούμε όλοι μαζί για αναβαθμισμένα και ποιοτικά Δημόσια Σχολεία», το μήνυμα του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου, ο οποίος από νωρίς το πρωί βρέθηκε στους αγιασμούς των σχολείων, κοντά στα παιδιά.

Πέρα από τις καθιερωμένες, ετήσιες εργασίες που ο Δήμος εκτελεί κάθε καλοκαίρι στα σχολεία: ελαιοχρωματισμός εσωτερικών – εξωτερικών χώρων, καθαρισμοί αιθουσών – προαύλιων, επιδιορθώσεις – βελτιώσεις, διαγραμμίσεις διαβάσεων κ.α., φέτος η δημοτική αρχή προχώρησε σε ευρύτερες παρεμβάσεις σε  μια ακόμα ομάδα σχολείων της πόλης που τις είχαν ανάγκη.

Πιο χαρακτηριστικά τα παραδείγματα του 9ου, 10ου Δημοτικών σχολείων, όπου κατασκευάστηκαν νέα γήπεδα στους προαύλιους χώρους, του 2ου Δημοτικού όπου δημιουργήθηκε μια νέα αίθουσα ως τραπεζαρία, του 4ου Γυμνασίου που βάφτηκε συνολικά εσωτερικά και του 1ου Γυμνασίου όπου έγινε μόνωση στην ταράτσα της βόρειας πτέρυγας.

Όσο αφορά την σεισμόπληκτη ανατολική πτέρυγα του 1ου Γυμνασίου, το κτίριο είναι καθόλα έτοιμο, έχοντας υποστεί, όχι μια απλή επιδιόρθωση, αλλά εκ θεμελίων αναστύλωση και μάλιστα με όρους ενεργειακής αναβάθμισης (νέα κουφώματα, βιοκλιματικά υλικά κτλ). Απομένουν οι τελικές παρεμβάσεις (τοποθέτηση εξοπλισμού) ώστε να λειτουργήσει τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Σχετικά με τα έτερα σεισμόπληκτα σχολεία: θυμίζουμε στο 4ο Δημοτικό έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες και έχει παραδοθεί, ενώ στο 5ο Δημοτικό συνεχίζονται σε εντατικού ρυθμούς. Και σε αυτό το σχολείο, όπως στο 1ο Γυμνάσιο, γίνεται ριζική ανακαίνιση και παράλληλη ενεργειακή αναβάθμιση.

Ενεργειακές αναβαθμίσεις όμως συνεχίζουν να εκτελούνται και σε άλλα σχολεία του Ηρακλείου, στο πλαίσιο της διαρκούς εκστρατείας για σταδιακή βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος όλων των σχολικών κτιρίων της πόλης, αφενός για να προσφέρουν ιδανικότητες συνθήκες στα παιδιά, αφετέρου σε μια εποχή που η μείωση της κατανάλωσης της ενέργειας αποτελεί προτεραιότητα για όλες τις χώρες. Έτσι, σε εξέλιξη είναι τα σχετικά έργα στο 6ο Γυμνάσιο και το 3ο Δημοτικό Ηρακλείου, ενώ μέσα στην τρέχουσα περίοδο θα ξεκινήσουν παρεμβάσεις στα 6ο και 13ο Δημοτικό.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU