Επίσκεψη Π. Σκουρλέτη στο «Κωνσταντοπούλειο» Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας

Επίσκεψη του Πάνου Σκουρλέτη στο «Κωνσταντοπούλειο» Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας (Αγία Όλγα )

 Επιτακτική η ανάγκη ενίσχυσης του νοσοκομείου με προσωπικό και εξοπλισμό

Μια χαρακτηριστική εικόνα του ΕΣΥ, έπειτα από δύο και πλέον χρόνια πίεσης από την πανδημία, αλλά και από την πολιτική υποβάθμισης, που ασκεί τα τελευταία χρόνια η κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία οραματίζεται την είσοδο των ιδιωτών στο δημόσιο σύστημα υγείας, αντίκρισε στην επίσκεψή του στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα», την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022, ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος συνοδευόταν από την  Δέσποινα Τσατσούλη, της ΟΜ του νοσοκομείου, τον Γιάννη Σκυνδίλια, από την ΝΕ Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τον Συντονιστή της ΟΜ Νέας Ιωνίας, Νίκο Παπαδόπουλο και το στέλεχος του κόμματος και επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία», Χρήστο Κανλή.

dav
sdr
dav
sdr

Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, συνομίλησε με το ιατρικό, το νοσηλευτικό και το βοηθητικό προσωπικό του νοσοκομείου για ζητήματα καθημερινότητας, στελέχωσης του νοσοκομείου αλλά και συνολικά για το ΕΣΥ. Μαζί με τα συνήθη προβλήματα των τελευταίων ετών, που αφορούν πολλές μονάδες του ΕΣΥ, όπως αυτά της εντατικοποίησης της εργασίας, της φθοράς των υποδομών και του εξοπλισμού, το «Κωνσταντοπούλειο» αντιμετωπίζει τα δικά του, ειδικότερα, προβλήματα. Είναι ενδεικτικό, όπως είπαν οι εργαζόμενοι, ότι ακόμη και σήμερα παραμένουν δεσμευμένες 80 κλίνες για περιστατικά COVID, αν και ο αριθμός των νοσηλευομένων διατηρείται κάτω από τους 15 εδώ και δύο μήνες. Αυτό συμβαίνει σε ένα νοσοκομείο με 300 κλίνες. Παράλληλα, οι παθολόγοι δεν επαρκούν για τα τακτικά  ιατρεία, παρά μόνο για τις εφημερίες και τις Παθολογικές κλινικές. Ένα από τα ζητήματα του συγκεκριμένου νοσοκομείου αφορά το «Παιδιατρικό» Τακτικό Εξωτερικό Ιατρείο, που καλύπτει τακτικά ραντεβού, αλλά και τα νεογνά της Μαιευτικής Κλινικής. Από τους 4 παιδιάτρους, έχουν απομείνει πλέον μια μόνιμη Παιδίατρος και μια Επικουρική γιατρός. Προβλήματα υπάρχουν και με την Κλινική Μελέτης Ύπνου, η οποία δεν λειτουργεί εδώ και 2,5 χρόνια.

 

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας, ο Πάνος Σκουρλέτης συζήτησε εκτενώς με εργαζόμενους σε καθεστώς ΙΔΟΧ που εργάζονται στη σίτιση του νοσοκομείου, καθώς και στην καθαριότητα, για τα ζητήματα που τις απασχολούν, αλλά και για την ανάγκη να μην επιστρέψουν οι εργολάβοι και να δοθεί μια μόνιμη λύση για την εργασιακή τους σταθερότητα. Συναντήθηκε επίσης με την νοσηλεύτρια ΜΕΘ και Γραμματέα του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου, Αγγελική Κουσίδου, η οποία επιτέλους, έπειτα και από την ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επέστρεψε στη θέση της, καθώς ήταν η μόνη από τους 36 συναδέλφους της,  που από το 2020 παρέμενε με υποχρεωτική μετακίνηση στο «Σωτηρία»!

 

Στο τέλος υπήρξε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Χαράλαμπο Πρίφτη, καθώς σε ερωτήσεις, που έχει καταθέσει ο Πάνος Σκουρλέτης στη Βουλή, για θέματα ασφαλείας και στελέχωσης του νοσοκομείου, εκκρεμούν ακόμη απαντήσεις από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. ​

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU