Ηράκλειο Αττικής Κτήμα Φιξ – Η έγκριση του δανείου, η κόντρα Μπάμπαλου και Παπαδημητρίου & η συνέντευξη του Δημάρχου

Πίνακας Περιεχομένων

Ηράκλειο Αττικής Κτήμα Φιξ – Εγκρίθηκε η σύναψη δανείου για την αγορά του χώρου

Ένα ακόμη βήμα προκειμένου να αποκτήσει ο δήμος Ηρακλείου το Κτήμα Φιξ έγινε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης. Χωρίς να αλλάξουν οι θέσεις που έχει κάθε παράταξη και κάθε δημοτικός σύμβουλος (διαβάστε ΕΔΩ για την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 13 Σεπτεμβρίου) εγκρίθηκε η σύναψη δανείου για την αγορά του χώρου.

Πριν ξεκινήσει η συζήτηση, η αντιπολίτευση κατέθεσε αίτημα να υπάρξει και πάλι συζήτηση για τη δυνατότητα να αποκτηθεί το Κτήμα Φίξ από φορείς του Δημοσίου και στη συνέχεια να παραχωρηθεί προς χρήση στο δήμο Ηρακλείου.

Ωστόσο η πρόταση αυτή απορρίφθηκε, καθώς ακριβώς αυτή τη συζήτηση είχε γίνει μόλις πριν 2 συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Επ’ αυτού υπήρξε και ένας διαξιφισμός στα social media ανάμεσα στον Δήμαρχο Νίκο Μπάμπαλο και τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιώργο Παπαδημητρίου. Δείτε τη χρονικά:

Ηράκλειο Αττικής Κτήμα Φιξ
Ηράκλειο Αττικής Κτήμα Φιξ – Η ανάρτηση Παπαδημητρίου
Ηράκλειο Αττικής Κτήμα Φιξ
Ηράκλειο Αττικής Κτήμα Φιξ – Η ανάρτηση Μπάμπαλου

Δείτε τη χθεσινή συνεδρίαση:

Ηράκλειο Αττικής Κτήμα Φιξ – “Θέλουμε να κάνουμε το Κτήμα Φιξ ένα «μικρό Σταύρος Νιάρχος»”.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η συνέντευξη που έδωσε πρόσφατα ο Δήμαρχος στην εφημερίδα «Παρασκήνιο». Όπως αναφέρει για το Κτήμα Φιξ “Θέλουμε να κάνουμε το Κτήμα Φιξ ένα «μικρό Σταύρος Νιάρχος»”.

Δείτε τη συνέντευξη ΕΔΩ.

Ηράκλειο Αττικής Κτήμα Φιξ
Ηράκλειο Αττικής Κτήμα Φιξ – Η συνέντευξη Μπάμπαλου

Ηράκλειο Αττικής Κτήμα Φιξ – Η ανακοίνωση του δήμου Ηρακλείου

Με αφορμή τη χθεσινή εξέλιξη, ο δήμος Ηρακλείου εξέδωσε ανακοίνωση: “Το πλέον καθοριστικό βήμα στη διαδρομή για την απόκτηση του Κτήματος Φιξ κάνει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης στην τελευταία του συνεδρίαση εγκρίθηκε η σύναψη δανείου για την αγορά του χώρου, εξασφαλίζοντας έτσι τη χρηματοδότηση για την απαλλοτρίωση των 27 στρεμμάτων πρασίνου και των διατηρητέων ακινήτων που βρίσκονται εντός του Κτήματος. Έτσι, το Κτήμα Φιξ περνά στην κυριότητα του Δήμου και των δημοτών και μετατρέπεται σε ένα μεγάλο πάρκο – από τα μεγαλύτερα στην Αττική  – πάρκο Πρασίνου, Ιστορίας και Πολιτισμού.

Μετά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η απόκτηση του Κτήματος Φιξ από το Δήμο μας, αποτελούσε για δεκαετίες όραμα και επιδίωξη κάθε Ηρακλειώτισσας και κάθε Ηρακλειώτη.

Σήμερα κάνουμε το όραμα πράξη.

Ο Δήμος μας έχει πλέον τη δυνατότητα να αγοράσει το Κτήμα Φιξ, αφού πέτυχε ένα πολύ  λογικό τίμημα, ώστε να περάσει στην κυριότητα των δημοτών.  

Εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση του Κτήματος Φιξ και υλοποιούμε αυτό που δεν έγινε δεκαετίες τώρα. Ειδικά τα τελευταία είκοσι χρόνια, που περιμέναμε – και κάποιοι περιμένουν ακόμα – να το αγοράσουν άλλοι για λογαριασμό μας, μένοντας, δυστυχώς, στην αναμονή.

H σημερινή Δημοτική Αρχή μετατρέπει αυτό το όνειρο δεκαετιών σε πραγματικότητα και αποκτά το Κτήμα Φιξ με τις δυνάμεις του Δήμου.

Είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε  στην απόκτηση του Κτήματος γιατί η σημερινή Δημοτική Αρχή:

-Πέτυχε, μετά από σκληρή διαπραγμάτευση με τους ιδιοκτήτες του Κτήματος, μία εξαιρετική τιμή που μπορεί να καλύψει ο Δήμος.

-Διερεύνησε τη δυνατότητα χρηματοδότησης του Δήμου από τον Πολιτεία για την απόκτηση του Κτήματος και διαπίστωσε ότι, δυστυχώς, αυτή η δυνατότητα δεν υπάρχει.

-Εξασφάλισε μια ευνοϊκή για το Δήμο δανειακή σύμβαση, που μπορεί να εξυπηρετηθεί, χωρίς να μειωθεί ούτε στο ελάχιστο το εύρος και η ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχουμε στους δημότες ή να χρειαστεί να τους επιβαρύνουμε.

Είναι μια ιστορική στιγμή για την πόλη. Το Κτήμα Φιξ γίνεται ξεκάθαρα δικό μας, χωρίς να χρειάζεται να παρακαλάμε να μας το παραχωρήσουν κάθε φορά που θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε. Το Κτήμα Φιξ περνά στην ιδιοκτησία των δημοτών για να ανήκει για πάντα στις Ηρακλείωτισσες και τους Ηρακλειώτες. Για να αποτελέσει αιώνια κληρονομιά της πόλης μας. Για να αποτελέσει το μεγαλύτερο δώρο του Δήμου μας στα παιδιά μας και στα παιδιά των παιδιών μας.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους δημοτικούς συμβούλους που συνέβαλαν με την ψήφο τους. Να πω όμως και σε αυτούς που δεν έχουν πειστεί ακόμα, ότι ο δρόμος που επιλέξαμε είναι ο πιο σωστός, ο πιο αποτελεσματικός δρόμος, και τους δηλώνω ότι θα επιχειρήσω να συν διαμορφώσουμε όλοι μαζί την επόμενη ημέρα του Κτήματος”.

Διαβάστε επίσης στο zonews.gr – Νέα Ιωνία κλωστοϋφαντουργία – Τα σβησμένα φουγάρα των Ποδαράδων: Αφιέρωμα στην κλωστοϋφαντουργία της πόλης (βίντεο)

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

1 σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU