Ηράκλειο Αττικής σύλληψη για τη φασιστική επίθεση : Αξιοποιήθηκε το οπτικό υλικό

Πίνακας Περιεχομένων

Ηράκλειο Αττικής σύλληψη για τη φασιστική επίθεση – Στη σύλληψη ενός νεαρού άντρα, προχώρησε η αστυνομία για την άγρια φασιστική επίθεση σε βάρος μελών της ΚΕΕΡΦΑ, το απόγευμα της Κυριακής στην πλατεία Ηρακλείου Αττικής.

Η ΕΛΑΣ αξιοποίησε το οπτικό υλικό από την περιοχή, και έκανε ταυτοποίηση, οπότε προχώρησε στη σύλληψη του υπόπτου, που ανήκει στον ακροδεξιό χώρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν 30χρονο ο οποίος είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές.

Να σημειωθεί ότι ήδη από χθες το βράδυ, χρήστες του twitter είχαν κατονομάσει τον συλληφθέντα, συγκρίνοντας τις φωτογραφίες και τα βίντεο από την επίθεση στο Ηράκλειο Αττικής με παλαιότερα περιστατικά κα Δείτε χαρακτηριστικά:

Ηράκλειο Αττικής σύλληψη

Oι αστυνομικοί είναι επίσης πολύ κοντά στη σύλληψη άλλων δύο ατόμων από την ομάδα που επιτέθηκε στα μέλη της ΚΕΕΡΦΑ.

Υπενθυμίζεται ότι την το απόγευμα της Κυριακής 10-15 άτομα από την ακροδεξιά εμφανίστηκαν στο σημείο που πραγματοποιούνταν εκδήλωση για τον έναν χρόνο από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής και επιτέθηκαν σε συγκεντρωμένο κόσμο με αποτέλεσμα να υπάρχουν τέσσερις τραυματίες και όλα αυτά με την ανοχή της αστυνομίας που ήταν κοντά στον χώρο.

Από την επίθεση υπήρξαν 4 τραυματίες, ανάμεσα στους οποίους και η δημοσιογράφος της εφημερίδας Εργατική Αλληλεγγύη και δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου, Αφροδίτη Φράγκου, η οποία κάλυπτε δημοσιογραφικά τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

 

Οι φασίστες διέλυσαν τα τραπεζάκια και το αντιφασιστικό υλικό.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες η σύλληψη έχει να κάνει με 30χρονο που ανήκει στη Χρυσή Αυγή, ενώ είχε δράση στα Άνω Λιόσια και δεν κρύβει την «ιδεολογία» του, καθώς φέρει τατουάζ με τον αγκυλωτό σταυρό. Το όνομά του και φωτογραφίες του προσκόμισαν τα θύματα.

Ηράκλειο Αττικής σύλληψη για τη φασιστική επίθεση

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 30χρονος που είναι γνωστός για την ακροδεξιά του δράση, είχε προσαχθεί τον περασμένο Ιούλιο για τα επεισόδια στη συγκέντρωση αντιεμβολιαστών στην Αθήνα. Επίσης, είχε προσαχθεί και την 25η Μαρτίου του 2019, για επεισόδια σε παρέλαση.

 

Ο 30χρονος εντοπίστηκε στα Άνω Λιόσια, όπου και έγινε η σύλληψη. Αναγνωρίστηκε από παθόντες και αυτήν την ώρα εξετάζεται στα γραφεία της κρατικής Ασφάλειας.

 

Βίντεο από την επίθεση κυκλοφόρησαν από χθες στο διαδίκτυο στα οποία διακρίνονται τα πρόσωπα των επιτιθέμενων. Αυτά βοήθησαν ώστε να γίνει η σύλληψη.

Ως «οργανωμένη φασιστική επίθεση» χαρακτήρισε την επίθεση που δέχθηκε η ΚΕΕΡΦΑ από ακροδεξιούς στο Νέο Ηράκλειο ο εκπρόσωπος της οργάνωσης, Πέτρος Κωνσταντίνου, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (4/10) στο MEGA.

«Οι φασίστες λειτουργούν εξοπλισμένοι και με σχέδιο» ανέφερε, σημειώνοντας ότι είναι γνωστοί που επιτέθηκαν στην ΚΕΕΡΦΑ. «Είναι γνωστοί και οργανωμένοι οι φασίστες που επιτέθηκαν στην ΚΕΕΡΦΑ. Ο επικεφαλής ήρθε με στρατιωτικό παράγγελμα. Η επίθεση ξεκίνησε λέγοντας πάμε, και ολοκληρώθηκε όταν ακούστηκε τέλος» δήλωσε ο Πέτρος Κωνσταντίνου.

 

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ΚΕΕΡΦΑ, οι ακροδεξιοί «πήραν το πράσινο φως από την ανοχή της αστυνομίας και από την ίδια κυβερνητική πολιτική που στοχοποιεί και επιτίθεται κατά εκπαιδευτικών και προσφύγων και ξαμολύθηκαν ξανά τα τάγματα εφόδου».

 

Τέλος, κατηγόρησε την αστυνομία ότι άργησε 20 λεπτά να επέμβει γιατί «είχε διακριτική παρουσία στην περιοχή».

Αντιφασιστική πορεία σήμερα στο Ηράκλειο

Η ΚΕΕΡΦΑ καλεί σήμερα αντιφασιστική πορεία στις 7μμ στη Πλατεία ΗΣΑΠ Ηρακλείου και στις 9 Οκτωβρίου σε μαζική συγκέντρωση για τον έναν χρόνο από την ιστορική καταδίκη της Χρυσής Αυγής.

Στην ανακοίνωσή αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Οι φασιστικές επιθέσεις δεν μας τρομάζουν. Μας εξοργίζουν. Οι αγώνες μας στείλανε την ηγεσία των ναζί στη φυλακή. Αυτούς τους μαζικούς μαχητικούς αγώνες θα κλιμακώσουμε για ξηλώσουμε την κυβέρνηση των αντεργατικών επιθέσεων, της φτώχειας, του ρατσισμού και του σεξισμού και να ανοίξουμε το δρόμο για μια κοινωνία χωρίς φασίστες, χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους/ες, τη νεολαία, να συμμετέχουν στην αντιφασιστική συγκέντρωση την Δευτέρα 4 Οκτώβρη στις 7 μμ στη Πλατεία ΗΣΑΠ Ηρακλείου.

Καλούμε την ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ, τα συνδικάτα και τους φοιτητικούς συλλόγους να οργανώσουμε το μεγάλο συλλαλητήριο το Σάββατο 9 Οκτώβρη στην Ομόνοια 3μμ»

Μαρτυρία

Διαβάστε τη μαρτυρία παρούσης στο FC: Έτυχε να ήμουν εκεί για καφέ! Κανόνισα να πάω με την κόρη μου και να κάτσουμε στην πλατεία να κάνει πατίνι που της αρέσει! Είδαμε όλο το σκηνικό, η μικρή μου φοβισμένη να με ρωτάει μαμά τι γίνετε εδώ;;;

Τραγικό όλο το σκηνικό! Μικρά παιδιά Χρυσαυγίτες και να πλακώνουν στο ξύλο μεγάλους ανθρώπους και γυναίκες! Η αστυνομία ήρθε όταν έφυγαν και έτυχε να τους δούμε εκείνη την ώρα αραγμενους έξω από την εθνική τράπεζα!

Όλοι όσοι καθόντουσαν στις καφετέριες απλά κοίταζαν, μαζί και εγώ! Λες να μπλεχτείς; Να μείνεις μακριά;; Να πας εκεί;; Δεν ξέρεις πως να αντιδράσεις! Και ο κυριουλης κάτω λιπόθυμος!”

Πηγές: in.grdocumentonews.gr

Διαβάστε και εδώ: Ηράκλειο Αττικής βίντεο φασιστική επίθεση : Ναζιστές χτύπησαν και γυναίκες! Διαρκές UPDATE

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

2 σχόλια

  1. 05/10/2021 - 00:22

    Συντηρήτρια για το άρθρο παιδιά ! Δύστυχος δεν έχουμε τελειώσει με αυτούς ….

    Reply

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU