Ηράκλειο Αττικής – Νίκος Μπαρμπούνης: «Χαστούκι» από το Ελεγκτικό Συνέδριο στο Δήμο Ηρακλείου! – Απορρίφθηκε η δανειακή σύμβαση για την αγορά του κτήματος ΦΙΞ».

Πίνακας Περιεχομένων

Ηράκλειο Αττικής – Νίκος Μπαρμπούνης: ««Χαστούκι» από το Ελεγκτικό Συνέδριο στο Δήμο Ηρακλείου! – Απορρίφθηκε η δανειακή σύμβαση για την αγορά του κτήματος ΦΙΞ».

Ανακοίνωση υποψήφιου Δημάρχου Ηρακλείου Αττικής Νίκου Μπαρμπούνη – Η Δημοτική Αρχή Ηρακλείου Αττικής προσπαθεί για μια ακόμα φορά να υποβιβάσει την απόρριψη από το Ελεγκτικό Συνέδριο της δανειακής σύμβασης για την αγορά του κτήματος ΦΙΞ μιλώντας για υποδείξεις και «τροποποίηση κάποιων γενικών όρων της δανειακής σύμβασης».

Ηράκλειο Αττικής

Στην πραγματικότητα η επίσημη απάντηση  του Ελεγκτικού Συνεδρίου ρίχνει «χαστούκι» στα σχέδια του Δήμου, καθώς όπως αναφέρει αυτολεξεί «το Κλιμάκιο κρίνει ότι δεν δύναται να επιτραπεί η σύναψη του ελεγχόμενου σχεδίου δανειακής σύμβασης υπό όρους. Κατ’ ακολουθίαν των ανωτέρω, κωλύεται η σύναψή του σχεδίου αυτού».

Πιο συγκεκριμένα, η αρνητική απόφαση στηρίζεται σε δυο βασικά ζητήματα. Το πρώτο αφορά το «ότι δεν έχουν νομίμως προσδιορισθεί το ποσό και οι δικαιούχοι της αποζημίωσης, για την οποία θα συναφθεί η ελεγχόμενη δανειακή σύμβαση».

Μάλιστα όπως αποκαλύπτεται ο Δήμος έχει συμφωνήσει για το αντίτιμο της αγοράς του κτήματος με δικαιούχους, οι οποίοι δεν βρίσκονται εν ζωή!!!

Συγκεκριμένα αναφέρεται: «… στην 52/23.6.2021 απόφαση κήρυξης απαλλοτρίωσης και στον από 29.4.2021 κτηματολογικό πίνακα αναφέρονται διαφορετικοί συγκύριοι σε σχέση με τους υπογράφοντες τις από 7.6.2021, 8.6.2021 και 10.6.2021 επιστολές, δύο μάλιστα από τους αναγραφόμενους στον κτηματολογικό πίνακα (Κάρολος Φιξ και Γεώργιος Φιξ) φαίνεται ότι έχουν αποβιώσει πριν από την κήρυξη της απαλλοτρίωσης».

Το δεύτερο αγκάθι αφορά πλήθος όρων της δανειακής σύμβασης, οι οποίοι με μια λέξη θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν επαχθείς για το Δήμο και τους Δημότες. Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικούς μόνο, οι οποίοι κρίνονται επιζήμιοι για τον Δήμο.

  • Ο όρος 6.02, σύμφωνα με τον οποίο σε περίπτωση κατά την οποία ο δανειζόμενος δεν καταβάλει εμπρόθεσμα οποιοδήποτε ποσό του χρέους (…) επιβάλεται στον Δήμο υπέρμετρη επιβάρυνση.
  • Ο όρος 8.04 (…) θα είχε ως συνέπεια την μεταβολή προς το επαχθέστερο ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο την τροποποίηση των υποχρεώσεων της Τράπεζας για αποθεματικά, υποχρεωτικές καταθέσεις ή δεσμεύσεις έναντι είτε καταθέσεων προς την Τράπεζα ή για λογαριασμό της είτε έναντι χρηματοδοτήσεων από την Τράπεζα.
  • Ο όρος 16.03, σύμφωνα με τον οποίο ο Δήμος παραιτείται ρητά από κάθε δικαίωμα συμψηφισμού ή επίσχεσης έναντι της Τράπεζας είναι μη νόμιμος, διότι ο Δήμος, ως διαχειριστής δημοσίου χρήματος (π.χ. είσπραξη δημοτικών τελών και φόρων) οφείλει να δρα σύμφωνα με τα οριζόμενα στο νόμο και στις γενικές αρχές του δημοσιονομικού και διοικητικού δικαίου, υπό το πρίσμα δε αυτό θα ήταν αντίθετη με τις αρχές της χρηστής διοίκησης και της εμπιστοσύνης των διοικουμένων η αποδοχή της εφαρμογής του άρθρου 450 εδ. β’ του Αστικού Κώδικα στις δανειακές συμβάσεις που συνάπτουν οι δήμοι.
  • Ο όρος 12.02, σύμφωνα με τον οποίο καθ’ όλο το χρονικό διάστημα από την ημερομηνία της σύμβασης έως την ολοκληρωτική εξόφληση του χρέους, ο Δήμος υποχρεούται να μην επιτρέψει να γίνει οποιαδήποτε μεταβολή στη φύση των εργασιών του, να μην πωλήσει ή μεταβιβάσει με άλλο τρόπο όλα ή σημαντικό μέρος από τα περιουσιακά του στοιχεία, να μην μεταβιβάσει κλάδο ή τμήμα της επιχείρησής του, ακόμη και προς θυγατρική του Δήμου, (…) χωρίς την έγγραφη συναίνεση της Τράπεζας σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, είναι μη νόμιμος.

«Με λίγα λόγια, ο Δήμαρχος δίνει γη και ύδωρ προκειμένου να αποκτήσει το κτήμα ΦΙΞ, το οποίο θεωρεί σανίδα σωτηρίας για την επανεκλογή του και την παραμονή του στο τιμόνι του Δήμου.

Ο λαός του Ηρακλείου θα είναι αιχμάλωτος της δανειακής σύμβασης την οποία επιχειρεί να κλείσει η δημοτική αρχή με κάθε τρόπο. Αδιαφορώντας για νόμους, κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, Αστικό Κώδικα και άλλα ψιλά γράμματα όπως υπερχρέωση Δήμου, όπως δέσμευση δημόσιας περιουσίας, όπως υποθήκευση δημοσίου χρήματος θυσιάζοντας τα πάντα για ένα «πουκάμισο αδειανό», για ένα κτήμα το οποίο θα μπορούσε να περάσει στη χρήση του Δήμου με άλλον τρόπο!», δήλωσε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπαρμπούνης.

 

Διαβάστε επίσης στο zonews.gr – Ηράκλειο Αττικής : Δεκάδες κιλά χασίς και κοκαΐνη σε σπίτι! ΒΙΝΤΕΟ της αστυνομίας

Ηράκλειο Αττικής

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU