Ηράκλειο Αττικής ΚΑΠΗ – Σύσκεψη στο δήμο για τη λειτουργία τους

Πίνακας Περιεχομένων

Ηράκλειο Αττικής ΚΑΠΗ – Σύσκεψη στο δήμο για τη λειτουργία τους

Περαιτέρω τρόπους για τη δημιουργική απασχόληση των μελών των δημοτικών ΚΑΠΗ συζήτησαν ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, και οι υπεύθυνοι των σχετικών δομών του Δήμου, πάντα με γνώμονα και μέριμνα για την προστασία της υγείας των ηλικιωμένων.

Έτσι, στα άμεσα σχέδια που εξετάζονται είναι η επαναφορά των καλλιτεχνικών μαθημάτων με ολιγομελή τμήματα και οι διαδικτυακές δραστηριότητες, μιας και αρκετά μέλη των ΚΑΠΗ έχουν παρακολουθήσει και ολοκληρώσει τα σεμινάρια που τους προσέφερε τα προηγούμενα χρόνια ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής πάνω στη χρήση των «έξυπνων» συσκευών.

Ηράκλειο Αττικής

Θυμίζουμε τα ΚΑΠΗ του Δήμου είναι ανοικτά για τα μέλη τους μόνο στο κομμάτι που αφορά την παροχή υπηρεσιών όπως ιατρικές εξετάσεις, συνταγογράφηση, θεραπείες κτλ και όχι για την παραδοσιακή ψυχαγωγία, τις εκδρομές, τις εκδηλώσεις κοκ. Παράλληλα, το προσωπικό των ΚΑΠΗ είναι διαθέσιμο διαρκώς για κατ’ οίκον φροντίδα, εάν κάποιος από τα μέλη χρειαστεί βοήθεια στην καθημερινότητά του.

«Κάνουμε τα πάντα για να προστατεύσουμε την υγεία των συμπολιτών μας, ειδικά των ηλικιωμένων που είναι και πιο ευάλωτοι απέναντι στον ιό. Πρέπει όμως να βρούμε και τρόπους να προφυλάξουμε και την ψυχική τους υγεία καθώς, έχουμε διαπιστώσει, ότι η στέρηση έστω και της παρέας που έκαναν οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας καθημερινά στα ΚΑΠΗ έχει επιβαρύνει σημαντικά την ψυχολογία τους. Με τα ΚΑΠΗ να παραμένουν εκτός λειτουργίας για μεγάλο, πλέον, διάστημα πρέπει να σκεφτούμε εναλλακτικούς τρόπους για να τους κρατήσουμε ζωηρούς, να τους δώσουμε μια μορφή απασχόλησης. Με το άξιο προσωπικό μας και τη διοίκηση του ΟΠΑΚΜ θα βρούμε τις λύσεις», το μήνυμα του δημάρχου.

Δείτε και εδώ

Διαβάστε επίσης στο zonews.gr – Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Μεγάλα σχέδια μέσα από το τεχνικό πρόγραμμα του 2022

Δήμος Ηρακλείου

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU