Ηράκλειο Αττικής : Χριστουγεννιάτικο Σχολείο Θεάτρου για παιδιά 6-12 ετών στον Πολυχώρο Πόλις

Πίνακας Περιεχομένων

Ηράκλειο Αττικής : Χριστουγεννιάτικο Σχολείο Θεάτρου για παιδιά 6-12 ετών στον Πολυχώρο Πόλις

Στο πρώτο Χριστουγεννιάτικο Σχολείο Θεάτρου για παιδιά 6-12 ετών, προσκαλούν ο Πολυχώρος Πόλις και το Στέκι Νέων Καλλιτεχνών Boheme «καλωσορίζοντας τη νέα χρονιά με τέχνη, γνώση και παιχνίδι, στους υπέροχους χώρους του “Πόλις” στο Ηράκλειο Αττικής», όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά, «η ομάδα που θα δημιουργηθεί θα μελετήσει, θα συζητήσει, θα σκηνοθετήσει και θα παίξει με κλασικά παραμύθια και ήρωες που αφορούν τα Χριστούγεννα: Πιο συγκεκριμένα, τα παιδιά θα εμπλακούν με τη «Χριστουγεννιάτικη ιστορία» και με τον Σκρουτζ του Τσαρλς Ντίκενς, με το «Κοριτσάκι με τα σπίρτα» του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν και με την «Παναγία των Παρισίων» του Βίκτωρ Ουγκώ. Τα παιδιά μέσα σε μία εβδομάδα θα δημιουργήσουν μία ολοκληρωμένη παράσταση, η οποία θα παρουσιαστεί στους γονείς την τελευταία μέρα του Σχολείου Θεάτρου.

Ηράκλειο Αττικής Πόλις

Ό, τι δημιουργηθεί αυτές τις μέρες, θα αναρτηθεί στη σελίδα του Πόλις και θα είναι διαθέσιμο, ελεύθερο και δωρεάν προς κάθε χρήση, για όποιον το επιθυμεί.

Το Σχολείο Θεάτρου είναι προσβάσιμο για όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από το φύλο και την εθνικότητα, ανεξάρτητα από την αναπηρία, τις κλίσεις, τα ταλέντα, τον τύπο μάθησης, τον βαθμό ετοιμότητας και τα ενδιαφέροντά τους. Όλες οι δραστηριότητες είναι βασισμένες στις αρχές της διαφοροποιημένης διδασκαλίας και της ενιαίας εκπαίδευσης, ώστε όλα τα παιδιά να μπορούν να συνυπάρχουν στη μάθηση και στο παιχνίδι, στην έκφραση και στη δημιουργία, στη ζωή και στον κόσμο, ελεύθερα και ισότιμα.

Οι ομάδες που θα δημιουργηθούν θα έχουν ορίζοντα συνέχειας, τόσο με πολιτιστικές δράσεις κατά τη διάρκεια της χρονιάς, όσο και με το Καλοκαιρινό Σχολείο Θεάτρου.

Πρόγραμμα μαθημάτων:

9.00-10.00 Ζωγραφική, σκηνικά, κοστούμια

10.00-10.30 Παρουσίαση ιδεών, δημιουργία ήρωα, δημιουργία ιστορίας

10.30-11.00 Σωματικό και πνευματικό ζέσταμα, θεατρική κίνηση και ανάπτυξη φαντασίας

11.00-12.00 Ανάγνωση ιστορίας, παρακολούθηση ταινίας

12.00-13.00 Σωματικοί και λεκτικοί αυτοσχεδιασμοί, ασκήσεις συνεργασίας

13.00-13.30 Διάλειμμα για χυμό και φαγητό

13.30-14.00 Παιχνίδια ομάδας, γρίφοι, escape room

14.00-15.00 Συγγραφή, σκηνοθεσία, προετοιμασία παράστασης

15.00-15.30 Συζήτηση ομάδας, πρόβες, face painting

15.30-16.00 Χαλάρωση, απολογισμός, αποχαιρετισμός

Το Πόλις και οι άνθρωποί του, προσφέρουν ξεχωριστούς χώρους για τα παιδιά, ώστε να παίζουν με ελευθερία και έμπνευση, τη στιγμή που οι γονείς θα είναι ξέγνοιαστοι μακριά τους. Επιπλέον, ο χώρος προσφέρει στα παιδιά επιλογές από δημιουργικά διαμορφωμένο μενού για απολαυστικές γεύσεις σε φαγητά και σε ροφήματα. Τέλος, παρέχεται η σιγουριά πως τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με την τέχνη και τον πολιτισμό μέσα από δραστηριότητες πραγματικής δημιουργίας με καταρτισμένους δασκάλους και ηθοποιούς και θα φύγουν από τον χώρο γεμάτα εμπειρίες και γνώσεις αξέχαστες.

*Η ομάδα θα λειτουργήσει με μικρό αριθμό συμμετεχόντων κι έτσι είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής και η πληρωμή των διδάκτρων μέχρι τη Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου.

Οργανώνει και συντονίζει η δασκάλα, ηθοποιός και συγγραφέας, Αντιγόνη Σταυροπούλου:

Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Κρήτης (Ρέθυμνο) και Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ειδικής και Ενιαίας Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Κύπρου

Δραματική Σχολή Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν

Στούντιο Συγγραφής Θεατρικού Έργου Εθνικού Θεάτρου και Σχολή Εξειδίκευσης Θεατρικής Γραφής Θεάτρου Πορεία

Στέκι Νέων Καλλιτεχνών Boheme ~ Καλλιτεχνική Συμμορία Ντουέντε

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟΥ

3-7 Ιανουαρίου 2022 ~ 9.00-16.00

Κόστος Εβδομάδας: 80€/παιδί – Αδέλφια 50€/παιδί

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 6986902115, 6944516921

Online Δήλωση Συμμετοχής: https://polis.edu.gr/article/4302

Ο Πολυχώρος Πόλις εφαρμόζει όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας από την Covid-19.  Για τα παιδιά, απαιτείται η δήλωση αυτοδιαγνωστικού ελέγχου self-test τελευταίου 24ώρου. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική, καθώς και η τήρηση των αποστάσεων τόσο κατά την προσέλευση, όσο και κατά τη διάρκεια του Χριστουγεννιάτικου Σχολείου».

 

Διαβάστε επίσης στο zonews.gr – Ηράκλειο Αττικής : Ho, Ho, Ho, από την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, έως και την 31η Δεκεμβρίου

Ηράκλειο Αττικής

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU