Ηράκλειο Αττικής: 5 κεντρικά σημεία με δωρεάν σερφάρισμα σε wi-fi

Πίνακας Περιεχομένων

Ηράκλειο Αττικής: 5 κεντρικά σημεία με δωρεάν σερφάρισμα σε wi-fi

Πάρτε κινητά και τάμπλετ, φορέστε… μπουφάν (τουλάχιστον για αυτήν την περίοδο) και δείτε όλο το νέτφλιξ ή ότι άλλο θέλετε στο ίντερνετ, στα εξής σημεία στο Ηράκλειο με δωρεάν wi-fi: Κεντρική πλατεία, Αγία Τριάδα, Πολιτιστικό Πολύκεντρο-Δημοτική Βιβλιοθήκη, Πάρκο οδού Πεύκων, Δημοτικό Γήπεδο ποδοσφαίρου οδού Πρασίνου Λόφου. Μάλιστα το επόμενο διάστημα θα εξεταστεί η δυνατότητα επέκτασης των hotspots και σε άλλα σημεία της πόλης.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμος Ηρακλείου Αττικής «Δωρεάν και απεριόριστη πρόσβαση στο διαδίκτυο μπορούν να έχουν πλέον οι Ηρακλειώτες σε πέντε πρώτα σημεία κοινόχρηστων – δημοτικών χώρων χάρη στα αντίστοιχα hotspots που εγκατέστησε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, αξιοποιώντας το πρόγραμμα WiFi4EU.

Η είσοδος γίνεται μέσα από το wi-fi menu της συσκευής του χρήστη (smartphone, tablet, laptop κτλ) επιλέγοντας το σημείο «WiFi4EU» και ακολουθώντας μερικές απλές οδηγίες επί της οθόνης για την σύνδεση. Έτσι, σε λιγοστά μόνο βήματα, οι πολίτες μπορούν να βρεθούν στο διαδίκτυο ακόμα και όταν βρίσκονται έξω στην πόλη, σερφάροντας σε ιστοσελίδες και εφαρμογές χωρίς να χαλάνε τα δεδομένα του προγράμματος της κινητής τους.
Στην πρώτη φάση του προγράμματος σημεία πρόσβασης τοποθετήθηκαν στις πλέον πολυσύχναστες περιοχές του Ηρακλείου:
– Κεντρική πλατεία
– Αγία Τριάδα
– Πολιτιστικό Πολύκεντρο, Δημοτική Βιβλιοθήκη
– Πάρκο οδού Πεύκων
– Δημοτικό Γήπεδο ποδοσφαίρου οδού Πρασίνου Λόφου

Γήπεδο Πρασίνου Λόφου
Πάρκο Πεύκων
Αγία Τριάδα
Πολιτιστικό Πολύκεντρο “Ηλέκτρα Αποστόλου”
Κεντρική πλατεία

Το επόμενο διάστημα θα εξεταστεί η δυνατότητα επέκτασης των hotspots και σε άλλα σημεία της πόλης.
Εξάλλου, θυμίζουμε, το WiFi4EU είναι χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το οποίο ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής διεκδίκησε και πέτυχε να κερδίσει voucher για την εγκατάσταση της απαραίτητης υποδομής για τη δημόσια και ελεύθερη πρόσβαση στο internet.
«Το διαδίκτυο είναι σήμερα ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, χρήσιμο και πολύτιμο εργαλείο γνώσης, πληροφόρησης και επικοινωνίας εάν, βέβαια, το αξιοποιείς λελογισμένα και συνετά.

Μέσα από το WiFi4EU, πρόγραμμα το οποίο διεκδικήσαμε και πετύχαμε να φέρουμε στον Δήμο μας, δίνουμε την ευκαιρία σε όλους τους δημότες να χρησιμοποιούν τις φορητές τους συσκευές για πρόσβαση στον κόσμο του internet ακόμα και όταν είναι έξω για τη δουλειά, την βόλτα, τις αγορές τους, ελεύθερα, δωρεάν, απεριόριστα», σχολιάζει ο δήμαρχος της πόλης, Νίκος Μπάμπαλος».

Δείτε και εδώ

Διαβάστε επίσης στο zonews.gr – Νέα Ιωνία & Ηράκλειο Αττικής – Συγκινητική η ανταπόκριση ώστε να μην μείνει κανένα παιδί χωρίς δώρο

Νέα Ιωνία

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

1 σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU