Καταγγελία για φασιστική επίθεση στο Ηράκλειο Αττικής

Επίθεση με φασιστικό κίνητρο στο Ηράκλειο Αττικής καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή).

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως «ακόμα μία φασιστική επίθεση έγινε την Τετάρτη 28/9 στο Νέο Ηράκλειο. Φασίστας επιτέθηκε σε περαστικό φοιτητή επειδή φορούσε μπλούζα αντιφασιστικού συγκροτήματος. Ο φασίστας απωθήθηκε από την άμεση αντίδραση της γειτονιάς και του ίδιου του φοιτητή.

Το περιστατικό σημειώνεται την ίδια μέρα που συνεχιζόταν το Εφετείο στη δίκη της Χρυσής Αυγής και οι οπαδοί του Κασιδιάρη τον υποδέχονταν με ναζιστικούς χαιρετισμούς.

Η νίκη της, νοσταλγού του Μουσολίνι και δηλωμένη φασίστρια, Μελόνι στην Ιταλία έχει αποθρασύνει τους φασίστες σε όλη την Ευρώπη.

Είναι σαφές ότι τα τάγματα εφόδου των φασιστών προσπαθούν να ανασυγκροτηθούν. Δεν θα τους το επιτρέψουμε. Δεν εφησυχάζουμε, τους απομονώνουμε σε κάθε γειτονιά.

Η γειτονιά μας έχει δείξει τα αντιφασιστικά αντανακλαστικά της απαντώντας σε κάθε πρόκληση των νεοναζί με μαζικές διαδηλώσεις, όπως αυτή πέρυσι μετά από επίθεση σε εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ.

Καλούμε τα συνδικάτα της γειτονιάς, την αριστερά, κάθε δημοκράτη πολίτη να καταδικάσουν την επίθεση. Να συλληφθεί άμεσα ο δράστης. Καλούμε όλους στην επόμενη δικάσιμο του Εφετείου της Χρυσής Αυγής στις 7 Οκτώβρη για να διαδηλώσουμε ότι η θέση όλων των νεοναζί είναι στην φυλακή».

Υπενθυμίζεται ότι το 2021 είχαμε φασιστική επίθεση για την οποία μάλιστα υπήρξαν και καταδίκες. 

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU