Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Ιωνίας – Ανακοίνωση για τους Παιδικούς Σταθμούς

Πίνακας Περιεχομένων

Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Ιωνίας – Ανακοίνωση για τους Παιδικούς Σταθμούς

Έγινε κι αυτό! Για δύο εβδομάδες (!!!) οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου δεν είχαν βασικά είδη διατροφής, όπως κρέας, κοτόπουλο κ.ά. για το ημερήσιο πρόγραμμα φαγητού των παιδιών! Τρέφονταν μόνο με λαδερά και όσπρια, ενώ εδώ και δύο μήνες ακόμα και στους εργαζόμενους δεν χορηγείται το γάλα που δικαιούνται.

Όλα αυτά η δημοτική αρχή όχι μόνο επέλεξε να τα κρύψει, αλλά στράφηκε και με θράσος εναντίον των γονιών που σωστά ζήτησαν εξηγήσεις.

Ενώ η δημοτική αρχή αποσιωπούσε τα παραπάνω, τώρα διασπείρει «στα μουλωχτά» ότι έλυσε το πρόβλημα, ενώ ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και αντιδήμαρχος Οικονομικών, Αρ. Χατζησαββίδης, σε ερώτηση δημοτικού συμβούλου, εκλεγμένου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», απάντησε πως το πρόβλημα λύθηκε με κρέας που πλήρωσε από την τσέπη της η δήμαρχος. Η αλήθεια είναι πως αυτές τις μέρες αυτοκίνητο της δημοτικής αρχής μοίρασε κάποιες ποσότητες κρεάτων τυλιγμένες σε χαρτιά γνωστής αλυσίδας κρεατικών της περιοχής, παραβλέποντας και τις νόμιμες διαδικασίες (π.χ. έλεγχος ποιότητας κρεάτων, τρόπος μεταφοράς, που με τη διαδικασία του διαγωνισμού έχει συγκεκριμένες προδιαγραφές κ.λπ.).

Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Ιωνίας
Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Ιωνίας – Ανακοίνωση για τους Παιδικούς Σταθμούς

 

Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Ιωνίας – Τα αιτήματα των γονιών και του προσωπικού είναι δίκαια

Οι γονείς και οι εργαζόμενοι δε ζητούν ελεημοσύνη. Έχουν πληρώσει μέσω της φορολογίας, αλλά και των τροφείων, 300 φορές, για να έχουν τα βασικά οι ίδιοι και ιδιαίτερα τα παιδιά τους. Με βαμμένα παρτέρια δε χορταίνει κανένας

Τα αιτήματα των γονιών και του προσωπικού είναι δίκαια και αφορούν τη διασφάλιση της αδιάλειπτης και σωστής τροφοδοσίας των παιδικών σταθμών, με αύξηση αν χρειαστεί των κονδυλίων, την αποτροπή των συμπτύξεων τμημάτων που αποδιοργανώνουν την καθημερινότητα των παιδιών και κάνουν λάστιχο τις βρεφονηπιοκόμους και όλο το υπόλοιπο προσωπικό, τη μετατροπή των συμβάσεων των εργαζόμενων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου και την πρόσληψη όλου του απαραίτητου προσωπικού με μόνιμη σχέση εργασίας. Να μη στοιβάζονται 22 τρίχρονα παιδιά σε ένα τμήμα με τις βρεφονηπιοκόμους να πασχίζουν να ανταπεξέλθουν!

Ας αφήσουν η δημοτική αρχή και άλλες δημοτικές παρατάξεις, που στηρίζουν αυτή την επικίνδυνη πολιτική, τα “δεν μπορούν να γίνουν αυτά”. Αυτό που δεν μπορεί να γίνει, που ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ, είναι να συζητάμε για το αν θα έχουν κρέας οι παιδικοί σταθμοί!

Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Ιωνίας – Η δημοτική αρχή οφείλει να δώσει απαντήσεις

Η δημοτική αρχή οφείλει να δώσει απαντήσεις:

 

  • Τι διέκοψε την τροφοδοσία των παιδιών; Οι δικαιολογίες που ακούμε κάθε χρόνο ότι δεν προλαβαίνει το τμήμα προμηθειών να κάνει τη μελέτη με αποτέλεσμα να διακόπτεται η τροφοδοσία των παιδικών σταθμών δεν ευσταθούν. Το ίδιο ψέμα αποδεδειγμένα ειπώθηκε και για την προμήθεια των Μέσων Ατομικής Προστασίας των εργαζομένων του δήμου. Αντίθετα, προωθείται συστηματικά η απαξίωση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα του ΚΕΒΡΕΦΟ.
  • Από τι κονδύλι πληρώθηκε ο προμηθευτής;
  • Θα διασφαλίσει η δημοτική αρχή, όπως είναι υποχρεωμένη να κάνει, ότι οι παιδικοί σταθμοί θα έχουν κρέας και όλα τα άλλα απαραίτητα είδη διατροφής;
  • Τι θα κάνει για να μην προχωρήσουν οι συμπτύξεις τμημάτων των παιδικών σταθμών;

Ας δώσει τις απαντήσεις στους γονείς.

 

Δείτε και εδώ

Διαβάστε επίσης στο zonews.gr – Ηράκλειο Αττικής – βόρεια προάστια – ακίνητα: Υψηλή ζήτηση για αγορά, την ανηφόρα τραβάνε τα ενοίκια

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU