Νέα Ιωνία, 6ο Δημοτικό Σχολείο: Τριήμερο δημιουργίας, φαντασίας, χαράς, παιχνιδιού και γνώσης – ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πίνακας Περιεχομένων

Νέα Ιωνία, 6ο Δημοτικό Σχολείο: Τριήμερο δημιουργίας, φαντασίας, χαράς, παιχνιδιού και γνώσης

Το ιδανικό είναι όταν λέμε “σχολείο” αυτό να σημαίνει σε μεγάλες δόσεις δημιουργία, φαντασία, χαρά, παιχνίδι, γνώση. Για τρεις μέρες πολλά απ’ αυτά τα στοιχεία… συγκεντρώθηκαν στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας στη Νεάπολη – Σαφράμπολη.

Την όμορφη περιγραφή κάνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου. Όπως περιγράφουν «για τρεις μέρες, από την Παρασκευή 1η Απριλίου ως την Κυριακή 3 Απριλίου, εκατοντάδες μαθητές και γονείς έκαναν το 6ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας ένα ολοζώντανο «μελίσσι», συμμετέχοντας στην Έκθεση Βιβλίου, όπως και στις παράλληλες εκδηλώσεις – δραστηριότητες που οργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, γιορτάζοντας την Παγκόσμια Μέρα Παιδικού Βιβλίου.

Για όλες αυτές τις μέρες το σχολείο έγινε το κέντρο της γειτονιάς μας, γέμισε παιδικά χαμόγελα και δημιουργία. Τα παιδιά βρέθηκαν με τους συμμαθητές τους εκτός σχολικού προγράμματος, έπαιξαν και δημιούργησαν, οι γονείς είχαμε τη δυνατότητα να τα χαρούμε, όπως και να συζητήσουμε και να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους γονείς και τα παιδιά για την μεγάλη συμμετοχή τους στην Έκθεση Βιβλίου και σε όλο το πρόγραμμα δραστηριοτήτων.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τους εθελοντές γονείς, καθώς και τον ζωγράφο Γιώργο Χούντα, που βοήθησαν με μεράκι στην πραγματοποίηση των επιτυχημένων εργαστηρίων.

Η Έκθεση Βιβλίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου ήταν το σημείο αναφοράς όλο το τριήμερο, με εκατοντάδες τίτλους για μικρούς και μεγάλους να τραβούν το ενδιαφέρον όλων όσων την επισκέφθηκαν.

Ακριβώς μπροστά από τον χώρο της έκθεσης ήταν στημένη η μεγάλη σκακιέρα δαπέδου, όπου πολλά παιδιά δοκίμασαν τις πρώτες τους κινήσεις και άλλα έπαιξαν παρτίδες με φίλους τους.

Ιδιαίτερα μεγάλη ήταν η συμμετοχή και στις παράλληλες δημιουργικές δραστηριότητες το Σάββατο και την Κυριακή.

Το Σάββατο, πολλές δεκάδες παιδιά συμμετείχαν τόσο στο εργαστήριο πασχαλινών κατασκευών, φτιάχνοντας φαναράκια, σελιδοδείκτες, χαρτονένια αυγά κ.ά., όσο και στην κατασκευή λαμπάδων με την τεχνική του ντεκουπάζ. (Τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσει ξεχωριστή ανάρτηση στο blog μας, με δεκάδες φωτογραφίες από τις πανέμορφες λαμπάδες των παιδιών)

Την Κυριακή, μαθητές όλων των τάξεων παρακολούθησαν μάθημα ζωγραφικής από τον ζωγράφο Γιώργο Χούντα με θέμα την Άνοιξη, αποτυπώνοντας στο χαρτί τις δημιουργίες τους, ενώ σε άλλη παράλληλη δραστηριότητα τα παιδιά έφτιαξαν το «Δέντρο της Ειρήνης», με ένα «κυνήγι» λέξεων που τα οδήγησε στα… «συστατικά» του Δέντρου.

Όλο το Σαββατοκύριακο λειτούργησε παράλληλα στο σχολείο Έκθεση Ζωγραφικής με τις ζωγραφιές των παιδιών και γονιών, με θέμα «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ειρήνη και τη φιλία των λαών».

Ζωγραφιές που έφτιαξαν τα παιδιά στο σπίτι, αλλά και στις τάξεις τους, μαζί με τους συμμαθητές και τους δασκάλους τους, ατομικές αλλά και ομαδικές δημιουργίες, εξέφρασαν την αλληλεγγύη στον ουκρανικό λαό, έστειλαν το μήνυμα ότι οι λαοί δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα μεταξύ μας.

Συνεχίζουμε με… γεμάτες μπαταρίες από όλο αυτό το δημιουργικό τριήμερο, περιμένοντας τις ιδέες και προτάσεις όλων των γονιών για τη συνέχεια της δράσης του Συλλόγου μας!».

Δείτε τις φωτογραφίες που τράβηξαν οι γονείς:

Νέα Ιωνία

Νέα Ιωνία

Δείτε και εδώ

Διαβάστε επίσης στο zonews.gr – Νέα Ιωνία & Ηράκλειο Αττικής: Κρας τεστ τιμών – Πόσο πήγε το σουβλάκι, τι πλήρωσε βιοτεχνία σε ρεύμα και φυσικό αέριο

Νέα Ιωνία

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

1 σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU