Νέα Ιωνία : «Πόντιος Πιλάτος» η διοίκηση του «Αγία Όλγα», με αφορμή επίθεση σε γιατρό από συνοδό ασθενή

Πίνακας Περιεχομένων

Νέα Ιωνία : «Πόντιος Πιλάτος» η διοίκηση του «Αγία Όλγα», με αφορμή επίθεση σε γιατρό από συνοδό ασθενή

Μπορεί η κυβέρνηση να προσλαμβάνει αστυνομικούς κατά χιλιάδες, την ώρα που το προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία μειώθηκε δραματικά, εν μέσω μάλιστα πανδημίας, ωστόσο οι αστυνομικοί αυτοί δεν χρησιμοποιούνται ούτε καν για να προστατέψουν το προσωπικό των νοσοκομείων, από συνεχόμενα περιστατικά προπηλακισμών και επιθέσεων.

Είτε πρόκειται για αρνητές, είτε πρόκειται για οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, πολλές φορές, γιατροί αλλά και το υπόλοιπο προσωπικό δέχονται επιθέσεις, σε τέτοιο βαθμό, που χρειάζονται στη συνέχεια νοσηλεία τα ίδια τα θύματα!

Πέρα από αυτό, το προσωπικό των νοσοκομείων χρησιμοποιείται ξεκάθαρα από την κυβέρνηση και ως «αμορτισέρ» απέναντί σε αντιδράσεις πολιτών για την άθλια κατάσταση που βρίσκεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Με λίγα λόγια, αυτούς βρίσκουν μπροστά τους οργισμένοι συγγενείς ασθενών για την μή σωστή περίθαλψη ανθρώπου τους, σ’ αυτούς επιτίθενται.

Αυτή τη φορά, επίκεντρο τέτοιου περιστατικού ήταν το Κωνσταντοπούλειο Νοσοκομείο της Νέας Ιωνίας («Αγία Όλγα»), σύμφωνα με καταγγελία της ΕΙΝΑΠ.

Νέα Ιωνία

Συγκεκριμένα υπήρξε επίθεση και προπηλακισμός γιατρού, ενώ απειλές δέχτηκε και το προσωπικό της κλινικής ακόμα και για τη ζωή του, από συνοδό ασθενούς, που έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό.

Τι έκανε η διοίκηση του νοσοκομείου; Σύμφωνα με την καταγγελία, αυτό που έκανε ήταν να προτείνει στη γιατρό να κινηθεί νομικά απέναντι στον δράστη και η στήριξή της εξαντλήθηκε σε δεσμεύσεις για νομική και οικονομική συμβολή!

Αναλυτικά η ΕΙΝΑΠ, σε επιστολή της προς τη διοίκηση του «Κωνσταντοπούλειου», την οποία κοινοποιεί μεταξύ άλλων στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τα ΜΜΕ, αναφέρει:

«Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ καταδικάζει την επίθεση και προπηλακισμό συναδέλφου γιατρού καθώς και τις απειλές που δέχτηκε το προσωπικό της κλινικής ακόμα και για τη ζωή του, από συνοδό ασθενούς, που έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό, στις 25/11/21 στην κλινική covid του νοσοκομείου «ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟ».

Δυστυχώς, έχουμε ξαναδεί αντίστοιχα περιστατικά, τα οποία έχουν αυξηθεί ιδιαίτερα την περίοδο της πανδημίας.

Για το λόγο αυτό καταγγέλλουμε και τη Διοίκηση του νοσοκομείου, για τη στάση της απέναντι στο γεγονός αυτό – αφού αυτό που έκανε ήταν να προτείνει στη συνάδελφο να κινηθεί νομικά απέναντι στον δράστη και η στήριξή της εξαντλήθηκε σε δεσμεύσεις για νομική και οικονομική συμβολή– ενώ έπρεπε η ίδια «να μπει μπροστά» για να προστατέψει και να υποστηρίξει τη γιατρό, εφόσον το συμβάν έλαβε χώρα στο νοσοκομείο.

Απαιτούμε από τη Διοίκηση και τη νομική σύμβουλο του νοσοκομείου να ξεκινήσουν άμεσα τις νόμιμες και προβλεπόμενες διαδικασίες για να προστατέψει το προσωπικό και την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου, όπως έχει υποχρέωση!

Η ΕΙΝΑΠ πάντα ήταν και θα είναι στο πλευρό κάθε συναδέλφου!»

 

Δείτε και εδώ

 

Διαβάστε επίσης στο zonews.gr – Διευθυντής “Αγίας Όλγας”: «Οι γιατροί μου στα όρια παραφροσύνης, δεχτείτε την παραίτηση μου»

Προεπισκόπηση:

“Η γεμάτη αγωνία επιστολή, το βράδυ της Πέμπτης, από το διευθυντή της παθολογικής κλινικής του «Αγία Ολγα» σμπαραλιάζει όλο το αφήγημα της κυβέρνησης που αρκείται στις «μαγικές εικόνες» και την ωραιοποίηση της πραγματικότητας: ο 6ος όροφος του νοσοκομείου, περιγράφει, είναι γεμάτος θετικά περιστατικά (και εκτός κλινικής covid) σε συνθήκες συνύπαρξης με κοινά περιστατικά, οι γιατροί σε όρια παραφροσύνης, οι ασθενείς στην αναμονή, η πίεση αφόρητη. Και καταλήγει: «Δεχτείτε την παραίτησή μου»

Ο διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του «Αγία Ολγα», Ι. Ιωαννίδης, περιγράφει σε επιστολή του, χθες Πέμπτη 4/3/2021, τη δραματική κατάσταση στο νοσοκομείο, καθώς το πρωί της ίδιας μέρας ενημερώθηκαν ότι θα είναι το μόνο νοσοκομείο στην Αττική (των 4,5 εκατομμυρίων κατοίκων) για περιστατικά παθολογικά και covid στην πρωινή εφημερία!

Στις 9 το βράδυ, ο Ι. Ιωαννίδης σημειώνει: Έχουν γίνει ήδη >25 εισαγωγές, περιμένουν ακόμα για εξέταση ασθενείς έξω από τα ιατρεία, οι γιατροί μου στα όρια παραφροσύνης, ο 6ος όροφος γεμάτος θετικά περιστατικά (και εκτός της κλινικής covid) σε συνθήκες συνύπαρξης με κοινά περιστατικά, το νοσοκομείο γεμάτο παθολογικά περιστατικά, >70 ασθενείς συνολικά και βεβαίως η ομάδα συντονισμού αυτής της περίφημης κατάστασης ζήτησε εξιτήρια !!! μέχρι της 11 το πρωί. (ακόμα περιμένουμε ουσιαστική βοήθεια από άλλους γιατρούς και ενίσχυση). Και μέσα σε όλα αυτά και τηλέφωνα από γραφεία βουλευτών για παράπονα συγγενών ότι δεν είδαμε τους ασθενείς τους : Καλώς ήλθατε στην Ελλάδα κύριοι βουλευτές!”

Διαβάστε επίσης στο zonews.gr – Εκτός τόπου & χρόνου ο Κοντοζαμάνης για την κατάσταση στο “Αγία Όλγα”

 

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

1 σχόλιο

  1. ΔΙΑΣΚΟΥΡΗΣ ΗΜΗΤΡΙΟΣ
    14/12/2021 - 19:28

    ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΑΠΟ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΝΥΚΤΑ ΜΕΡΑ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΑ ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΑ ΑΣ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΧΩΡΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΡΓΟ ….ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΟΙ ΝΟΣΗΛΕΥΟΜΕΝΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ …..ΣΠΟΥΔΑΙΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ….. ΥΠΕΡΟΧΟΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ .

    Reply

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU