Νέα Ιωνία – Ξεκίνησαν οι ψεκασμοί πεύκων για την καταπολέμηση της πιτυοκάμπης

Πίνακας Περιεχομένων

Νέα Ιωνία – Ξεκίνησαν οι ψεκασμοί πεύκων για την καταπολέμηση της πιτυοκάμπης

Σε εξέλιξη βρίσκονται στον δήμο Νέας Ιωνίας οι ψεκασμοί για την καταπολέμηση της πιτυοκάμπης ή αλλιώς κάμπιας των πεύκων σε πευκόφυτα πάρκα, άλση, πλατείες, περιβάλλοντες χώρους σχολείων, αλλά και μεμονωμένα άτομα πεύκης σε δενδροστοιχίες της πόλης.

Νέα Ιωνία

Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του δήμου Νέας Ιωνίας έχει προβεί σε έλεγχο συνολικά 2.900 πεύκων που βρίσκονται μέσα στα όριά του, τα οποία φέρουν προσβολή από την Thoumetopoea pityocampa (κάμπια των πεύκων) και πλέον ψεκάζονται με βιολογικά εντομοκτόνα, φιλικά προς το περιβάλλον και εντελώς ακίνδυνα για τον άνθρωπο, τα ζώα και τα ωφέλιμα έντομα.

Επισημάνουμε ότι κατά την διάρκεια καθώς και μετά το πέρας των ψεκασμών λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των κατοίκων (προειδοποιητικές ταινίες σήμανσης με ενημερωτικά σημειώματα σε όλους τους χώρους ψεκασμών).

Οι εργασίες γίνονται στο πλαίσιο της προσπάθειας από πλευράς του δήμου για την προστασία των πεύκων της πόλης από τις κάμπιες και τις βλαβερές, για τα δένδρα, συνέπειες στην ανάπτυξη αυτών.

 

Δείτε και εδώ

 

Διαβάστε επίσης στο zonews.gr – “Ριπές ανέμου” – Βούλα Αραμπατζόγλου Τουζοπούλου: “Νοικάρηδες δωματίων”, ένα ακόμη ταξίδι στη Νέα Ιωνία του περασμένου αιώνα

Ριπές ανέμου

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU