Νέα Ιωνία – Κινητοποίηση μαζικών φορέων ενάντια στην ακρίβεια

Πίνακας Περιεχομένων

Νέα Ιωνία – Κινητοποίηση μαζικών φορέων ενάντια στην ακρίβεια

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Σημηριώτη στη Νέα Ιωνία, η κινητοποίηση μαζικών φορέων της Νέας Ιωνίας ενάντια στην ακρίβεια. Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Γυναικών Νέας Ιωνίας που συμμετείχε στην κινητοποίηση «συμμετείχαν: Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας (παράρτημα Ν.Ιωνίας), Σύλλογος εμπορουπαλλήλων Αθήνας, Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού (σωματειακή επιτροπή Ν.Ιωνίας), Ένωση λογιστών ελεγκτών περιφέρειας Αττικής (Σωματειακή Επιτροπή Βορείου Τομέα), Ένωση επαγγελματιών βιοτεχνών και εμπόρων Ν.Ιωνίας.

Νέα Ιωνία
Νέα Ιωνία – Κινητοποίηση μαζικών φορέων ενάντια στην ακρίβεια

Με το σαρωτικό κύμα ανατιμήσεων σε καύσιμα και είδη ευρείας λαϊκής κατανάλωσης, ως ένδειξη αγανάκτησης, οι συμμετέχοντες ‘στόλισαν’ Χριστουγεννιάτικο δέντρο, με τους υπερφουσκωμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της επιδιώκουν να παρουσιάσουν τις αυξήσεις τιμών ως «ένα πρόσκαιρο και παροδικό φαινόμενο, που συμβαίνει παντού και δεν μπορούμε να το αποφύγουμε γιατί είναι αποτέλεσμα της πανδημίας».

Στον κρατικό προϋπολογισμό που κατέθεσε πρόσφατα η κυβέρνηση όπως γινόταν στους αντίστοιχους όλων των κυβερνήσεων, επιβεβαιώνεται ότι θα πληρώνουν οι πολλοί για να κερδίζουν οι λίγοι. Οι εργαζόμενοι που ζούμε από το δικό μας μόχθο, θα κληθούμε να πληρώσουμε το 95% των φόρων για να βγούνε τα «σπασμένα» από τις φοροαπαλλαγές και τις επιδοτήσεις στις μεγάλες επιχειρήσεις που αύξησαν περαιτέρω τα ελλείμματα και το χρέος. Την ίδια στιγμή μειώνονται οι φορολογικοί συντελεστές των επιχειρηματικών κερδών στο 22% από το 24%.

Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια, η διέξοδος για κάθε εργαζόμενο και λαϊκή οικογένεια βρίσκεται στην οργάνωση και πάλη με βάση τα δικά μας συμφέροντα για να έρθουν στο προσκήνιο οι δικές μας ανάγκες.

Διεκδικούμε :

  • Μειώσεις κατά 50% των τιμολογίων σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, internet και των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Μείωση των τιμών στα βασικά διατροφικά αγαθά και στα καύσιμα.
  • Μείωση του ΦΠΑ και κατάργηση των έμμεσων φόρων στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τις εργατικές και λαϊκές οικογένειες. Αφορολόγητο στα 12.000€ με προσαύξηση 3.000 € για κάθε παιδί.
  • Άμεση επιδότηση ενοικίου για λαϊκές οικογένειες και εργαζόμενους με χαμηλό εισόδημα και πολύτεκνες οικογένειες. Χορήγηση μηνιαίου στεγαστικού επιδόματος 300 ευρώ, σε όλους τους φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από την οικία τους.
  • Ουσιαστική προστασία των ανέργων. Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κανένα σπίτι εργατικής-λαϊκής οικογένειας να μη βγαίνει σε πλειστηριασμό, πάγωμα κατασχέσεων και χρεών προς τράπεζες.
  • Συστηματικός δωρεάν προληπτικός έλεγχος για τον ιό σε όλο το λαό, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την Πέμπτη 16/12  σε κινητοποίηση ενάντια στον αντιλαϊκό κρατικό προϋπολογισμό, μαζί με τα εργατικά συνδικάτα και τις Ομοσπονδίες».

Δείτε και εδώ

Διαβάστε επίσης στο zonews.gr – Ανέστης Πρωταίος – «Παράθυρο στο Μπλε»: Μία έκθεση που εξέπεμψε τέχνη, δημιουργία, φαντασία, χρώμα και σκέψεις

Ανέστης Πρωταίος

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU