Νίκος Μπαρμπούνης, Ηράκλειο Αττικής: Μήνυμα για την 25η Νοεμβρίου, ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Πίνακας Περιεχομένων

Νίκος Μπαρμπούνης, Ηράκλειο Αττικής: Μήνυμα για την 25η Νοεμβρίου, ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Νίκος ΜπαρμπούνηςΗ 25η Νοεμβρίου έχει ανακηρυχτεί από τον Ο.Η.Ε. ως Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Τα καταγεγραμμένα στοιχεία και ο αριθμός των γυναικών που έχουν υποστεί σωματική βία σύμφωνα με επίσημες έρευνες αγγίζει τα 13 εκατομμύρια παγκοσμίως.

Δυστυχώς, οι συνθήκες εγκλεισμού, όπως αυτές επιβλήθηκαν για την αναχαίτιση της μετάδοσης του θανατηφόρου ιού, επιδείνωσαν το πρόβλημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι την πρώτη περίοδο της πανδημίας του Covid-19,το Συμβούλιο της Ευρώπης αναφέρθηκε στη βία κατά των γυναικών με τον όρο «σκιώδης πανδημία». Τα ποσοστά έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας αυξήθηκαν. Οι γυναίκες σε όλο τον πλανήτη εξακολουθούν να υφίστανται τόσο σωματική όσο και ψυχολογική βία, με τραγική αύξηση μάλιστα των γυναικοκτονιών.

Η εξάλειψη της βίας μας αφορά ΟΛΟΥΣ. Η άσκηση βίας, οιασδήποτε μορφής, δεν είναι και δεν πρέπει να είναι ανεκτή από κανέναν. Ακούμε, Αντιδρούμε, Βοηθάμε, Υποστηρίζουμε κάθε συνάνθρωπό μας που δέχεται βία. Παρεμβαίνουμε, Καταγγέλλουμε, Περιθωριοποιούμε όποιον ασκεί βία.

Είναι καθήκον μας ως κοινωνίες να σταθούμε ουσιαστικά δίπλα σε κάθε θύμα. Είναι καθήκον μας ως γονείς να καλλιεργήσουμε το σεβασμό των φύλων στα παιδιά μας. Είναι καθήκον μας ως αυτοδιοικητικοί να υπερασπιστούμε και να διαφυλάξουμε τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα των γυναικών μέσω δομών και υπηρεσιών στις οποίες μπορούν να προστρέξουν και να ζητήσουν βοήθεια.

Ας βάλουμε τέλος στο φόβο και την ανασφάλεια!

Ας κάνουμε τον κόσμο μας πιο πορτοκαλί!

Νίκος Μπαρμπούνης
Υποψήφιος Δήμαρχος
Ηρακλείου Αττικής

Δείτε και εδώ

Διαβάστε επίσης στο zonews.gr – Δήμος Ηρακλείου Αττικής – Οι νέες θέσεις ευθύνης

Δήμος Ηρακλείου

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

1 σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU