Πατούλης – Αδιαφόρησε για την φασιστική επίθεση στο Ηράκλειο Αττικής, λόγω των συμμαχιών του στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Πατούλης – Άκρως απαραίτητες είναι για τον κ.Πατούλη οι ψήφοι όσων περιφερειακών συμβούλων εκλέχθηκαν με την «Ελληνική Αυγή για την Αττική» στις εκλογές του 2019 και αυτό το κάνει ξεκάθαρο με την κάθε ευκαιρία.

Δείτε τα αποτελέσματα των Περιφερειακών εκλογών ΕΔΩ

Αυτή τη φορά «θύμα» των ακροδεξιών συμμαχιών του κ.Πατούλη ήταν το Ηράκλειο Αττικής και η φασιστική επίθεση που έγινε στην πόλη την περασμένη Κυριακή.

Μπορεί η φασιστική επίθεση στο Ηράκλειο να απασχόλησε το πανελλήνιο, να κινητοποίησε την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, να καταγράφηκε σε Διεθνή ΜΜΕ, να έχει προκαλέσει ήδη μία απόφαση δικαστηρίου με την καταδίκη σε 36 μήνες φυλάκιση με αναστολή του 30χρονου που συνελήφθη, να προκάλεσε την ομόφωνη αντίδραση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου Αττικής, αλλά δεν… συγκίνησε τον Περιφερειάρχη Αττικής, ο οποίος Πατούλης, πέρα από τις ψήφους στο Περιφερειακό Συμβούλιο, προφανώς καλοβλέπει μελλοντικά τις ακροδεξιές αλλά και τις νεοναζιστικές ψήφους στις κάλπες.

Διαβάστε για την καταδίκη του 30χρονού ΕΔΩ

Διαβάστε για την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου ΕΔΩ

Διαβάστε για την κινητοποίηση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου ΕΔΩ

Ο κ. Πατούλης λοιπόν δεν πείστηκε απ’ όλα αυτά. Αποτέλεσμα ήταν ο κ. Πατούλης να μπλοκάρει ψήφισμα κατά των νεοναζί στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής και μάλιστα όπως καταγγέλλεται με τρόπο «πραξικοπηματικό»  που δεν συνάδει με φυσιολογικές διαδικασίες.

Πατούλης
Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης

Το ψήφισμα καταδίκης πήρε 48 ψήφους υπέρ (το υπερψήφισαν 6 παρατάξεις και ανεξάρτητοι σύμβουλοι) και 48 κατά.  Μάλιστα όπως καταγγέλλει η περιφερειακή σύμβουλος Δέσποινα Κουτσούμπα «και τότε ο Πρόεδρος του σώματος, στέλεχος της παράταξης Πατούλη και στέλεχος της ΝΔ, χρησιμοποίησε το δικαίωμα της διπλής ψήφου που έχει ως πρόεδρος για να μην περάσει το ψήφισμα».

Δεν έφτανε μόνο αυτό όμως. Η Δέσποινα Κουτρούμπα κατήγγειλε ότι «με την ανακοίνωση του αποτελέσματος, όμως, κάποιοι περιφερειακοί σύμβουλοι είδαν ότι… δεν έβγαιναν τα νούμερα, αφού οι συνδεδεμένοι στην πλατφόρμα της τηλεδιάσκεψης ήταν μόλις… 91 (!) και απαίτησαν να επαναληφθεί η ψηφοφορία ονομαστικά. Ο πρόεδρος έκλεισε την πλατφόρμα της τηλεδιάσκεψης»!

Ιδιαίτερα αιχμηρή ήταν και η επικεφαλής της «Δύναμης Ζωής» Ρένα Δούρου η οποία τόνισε πως «για άλλη μία φορά η Διοίκηση Πατούλης έδειξε ότι βρίσκεται σε σχέση πλήρους συμπόρευσης με τα ακροδεξιά δεκανίκια των δήθεν “ανεξαρτητοποιημένων” περιφερειακών συμβούλων της Χ.Α. Οι αόριστες αναφορές της Διοίκησης στην καταδίκη της βίας, με την επίκληση του… περσινού ψηφίσματος του ΠΕ.ΣΥ, επιβεβαίωσαν τη συμμαχία της με την ακροδεξιά».

Αναλυτικά η δήλωση της Ρένας Δούρου:

«Οι μάσκες έπεσαν στη Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου χθες. Με ακέραιη ευθύνη της Διοίκησης Πατούλης , που κινήθηκε στον αντίποδα άλλων, πολιτικά ομογάλακτων Περιφερειακών Διοικήσεων, όπως της Κεντρικής Μακεδονίας ή της Δυτικής Ελλάδας που υιοθέτησαν σχετικά Ψηφίσματα, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής απέρριψε κοινό Ψήφισμα που καταδικάζει την πρόσφατη  νεοναζιστική βία, έναν χρόνο από την ιστορική καταδικαστική απόφαση της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση.

Το Ψήφισμα, που πρότεινε η Δύναμη Ζωής, αποδεχόμενη την προσθήκη της τελευταίας παραγράφου από την Λαϊκή Συσπείρωση, και που έγινε δεκτό από όλη τη δημοκρατική αντιπολίτευση, απορρίφθηκε με τις ψήφους των Συμβούλων της Παράταξης Πατούλης και των συμβούλων της Παράταξης που στήριξε η Χρυσή Αυγή. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν 48 – 48.

Έγινε έτσι σαφές ότι η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, σε μια περίοδο που επιβάλλεται ενότητα κατά της απειλής του φασισμού, επιλέγει να διχάσει τους πολίτες, ακυρώνοντας στην πράξη την πιο κρίσιμη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εκείνη της διασφάλισης της συνοχής των τοπικών κοινωνιών.

Ο Περιφερειάρχης, αν και τελεί Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ακυρώνει τη δημοκρατική και κοινωνική αποστολή της Περιφέρειας. Βάζει  πάνω από τον αγώνα κατά του νεοναζισμού, πάνω από τον αγώνα για τη Δημοκρατία, τα μικροπαραταξιακά οφέλη, διαγράφοντας την Ιστορία και περιφρονώντας το βαρύ τίμημα που πλήρωσε η πατρίδα μας από τους ναζί κατακτητές.

 Για άλλη μία φορά η Διοίκηση Πατούλη έδειξε ότι βρίσκεται σε σχέση πλήρους συμπόρευσης με τα ακροδεξιά δεκανίκια των δήθεν “ανεξαρτητοποιημένων” περιφερειακών συμβούλων της Χ.Α. Οι αόριστες αναφορές της Διοίκησης στην καταδίκη της βίας, με την επίκληση του… περσινού ψηφίσματος του ΠΕ.ΣΥ, επιβεβαίωσαν τη συμμαχία της με την ακροδεξιά.

 Η χθεσινή Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου κατέδειξε την κόκκινη γραμμή που χωρίζει τις δημοκρατικές Παρατάξεις από εκείνες που ανέχονται το αυγό του φιδιού, επιχειρώντας ανιστόρητες εξομοιώσεις, αγνοώντας ηθελημένα τον αποδεδειγμένο εγκληματικό χαρακτήρα των νεοναζί, όπως αποφάσισε πριν ένα χρόνο η Δικαιοσύνη.

 Ας πορεύεται η Διοίκηση της Περιφέρειας με τους “συμμάχους” της. Ντροπή και πάλι ντροπή.

 Η Πρόταση Ψηφίσματος  που καταψήφισε η Διοίκηση της Περιφέρειας

 Αύριο κλείνει ένας χρόνος από την ιστορική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου που καταδίκασε την Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση καθώς και στελέχη της για τη διεύθυνση και τον συντονισμό των δολοφονικών της ενεργειών.

 Σήμερα ο νεοναζισμος προσπαθεί να ξανασηκώσει κεφάλι.

 Οι πρόσφατες επιθέσεις νεοναζί κατά αντιφασιστών σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα δεν είναι τυχαίες ή περιστασιακές. Αποτελούν συντονισμένη απόπειρα επιστροφής των νεοναζί.

 Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η Περιφέρεια Αττικής έχουν χρέος να βρεθούν στο πλευρό των δημοκρατικών πολιτών, των αντιφασιστών, της συντριπτικής πλειοψηφίας των συμπολιτών μας. Αυτό επιβάλλουν οι βαθιές δημοκρατικές παραδόσεις, οι οποίες συνδέονται άρρηκτα με τη Δημοκρατία.

 Δεν υπάρχουν περιθώρια για ολιγωρία, μικροκομματισμούς ή προσωπικές στρατηγικές.

 Η πατρίδα μας πριν από 80 χρόνια, στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, γνώρισε καλά τον ιταλικό φασισμό και τον γερμανικό ναζισμό πληρώνοντας βαρύ φόρο αίματος με εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς, τραυματίες, καμένα χωριά και λεηλασία του εθνικού πλούτου.

 Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής οφείλει να δηλώσει παρών στον αγώνα διαρκείας κατά των νεοναζί, καταδικάζοντας απερίφραστα τις πρόσφατες επιθέσεις των νεοναζί και στηρίζοντας το αντιφασιστικό μέτωπο, χωρίς αοριστίες και αστερίσκους.

Πατούλης
“Ο Πατούλης βρίσκεται σε σχέση πλήρους συμπόρευσης με τα ακροδεξιά δεκανίκια”

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, εκφράζει την αντίθεσή του στη συνέχιση της συμμετοχής της Παράταξης και όσων εκλέχθηκαν με αυτό το συνδυασμό, στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ζητά από την Κυβέρνηση και συγκεκριμένα το Υπουργείο Εσωτερικών ν’ αναλάβουν νομοθετική πρωτοβουλία για την αποπομπή ή αναστολή της συμμετοχής της παραπάνω Περιφερειακής Παράταξης και των μελών της από το Περιφερειακό Συμβούλιο, που αποτελεί τον “αυτοδιοικητικό βραχίονα” του «Λαϊκού Συνδέσμου-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ».

 

Αναλυτικά η ανάρτηση της Δέσποινας Κουτσούμπα:

«Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής το ψήφισμα που κατατέθηκε από τη μειοψηφία για την καταδίκη των φασιστικών επιθέσεων στη Θεσσαλονίκη και το Ν. Ηράκλειο πήρε 48 υπέρ (το υπερψήφισαν 6 παρατάξεις και ανεξάρτητοι σύμβουλοι) και 48 κατά.  Και τότε ο Πρόεδρος του σώματος, στέλεχος της παράταξης Πατούλη και στέλεχος της ΝΔ, χρησιμοποίησε το δικαίωμα της διπλής ψήφου που έχει ως πρόεδρος για να μην περάσει το ψήφισμα.

Με την ανακοίνωση του αποτελέσματος, όμως, κάποιοι περιφερειακοί σύμβουλοι είδαν ότι… δεν έβγαιναν τα νούμερα, αφού οι συνδεδεμένοι στην πλατφόρμα της τηλεδιάσκεψης ήταν μόλις… 91 (!) και απαίτησαν να επαναληφθεί η ψηφοφορία ονομαστικά. Ο πρόεδρος έκλεισε την πλατφόρμα της τηλεδιάσκεψης.

Κι αυτό είναι μια ακόμη ιστορία για το πώς ο Πατούλης και η παράταξή του συνεργάζονται με τους εναπομείναντες χρυσαυγίτες (“Ελληνική Αυγή” λέγονται), τους ανεξαρτητοποιημένους χρυσαυγίτες και τους χρυσαυγίτες με πολιτικά (Τζήμερος) -γιατί μαζί με αυτούς καταψήφισε…

Προχτές ο Μπακογιάννης δικαιολογούσε τον Μπογδάνο για τη λίστα των νηπίων στο Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας

Σήμερα ο Πατούλης ξελάσπωσε τους φασίστες στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής

Ο #Μπογδανος δεν αισθάνεται καθόλου μόνος στην τοποθεσία ΝΔ».

Ανακοίνωση και από τη Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής:

Παραμονή της ημέρας που συμπληρώνεται ένας χρόνος από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική, ναζιστική οργάνωση, από το 3μελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, η Διοίκηση Πατούλη με τα γνωστά πλέον σε όλους εξαπτέρυγά της, τον φασίστα Τζήμερο και τα υπολείμματα της Χρυσής Αυγής (ανεξάρτητους ή μη), απέρριψε την έκδοση ψηφίσματος καταδίκης των δολοφονικών φασιστικών επιθέσεων των τελευταίων ημερών σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, που κατέθεσε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, η «Λαϊκή Συσπείρωση».

Η Διοίκηση Πατούλη απέρριψε το ψήφισμα, αξιοποιώντας ακόμα και τη διπλή ψήφο του Προέδρου του Συμβουλίου, αναπαράγοντας ταυτόχρονα τη χιλιοπαιγμένη  θεωρία καταδίκης της βίας από όπου κι αν προέρχεται, συντασσόμενη έτσι με την επίσημη κυβερνητική και Ευρωενωσιακή θέση, που εξισώνουν τους λαϊκούς αγώνες με τη δολοφονική δράση των φασιστών κουκουλοφόρων.

Η Λαϊκή Συσπείρωση υπογράμμισε επίσης την ανάγκη να ζητήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, από την Κυβέρνηση και συγκεκριμένα το Υπουργείο Εσωτερικών να αναλάβουν νομοθετική πρωτοβουλία για την αποπομπή ή αναστολή της συμμετοχής της παραπάνω Περιφερειακής Παράταξης και των μελών της από το Περιφερειακό Συμβούλιο, που αποτελεί τον “αυτοδιοικητικό βραχίονα” της Χρυσής Αυγής (η νεολαία της οποίας χειροκρότησε τις δολοφονικές επιθέσεις στη Σταυρούπολη).

Γίνεται λοιπόν κατανοητό ότι με τον φασισμό δεν ξεμπερδεύει κανείς εύκολα. Ο αγώνας πρέπει να είναι συνεχής και επίμονος, γιατί ο εφησυχασμός τους αποθρασύνει και το σύστημα που τους στηρίζει τους εργαλειοποιεί ενάντια στον αγωνιζόμενο λαό.

 

Ανακοίνωση και από την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή Αττικής

Ένα χρόνο μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως φασιστικής εγκληματικής οργάνωσης, ο Γ. Πατούλης αποδεικνύει ότι η συμπόρευση με τον φασισμό κάθε άλλο παρά έχει τελειώσει! Ίσα ίσα, οι φασίστες, παλιοί και νέοι, κρυφοί και φανεροί, δήθεν μετανοημένοι ή μη, αποτελούν πάντα τις εφεδρείες του συστήματος.

Στη χτεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής οι παρατάξεις Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική, Δύναμη Ζωής και Λαϊκή Συσπείρωση συνδιαμόρφωσαν και πρότειναν από κοινού ψήφισμα καταδίκης των πρόσφατων φασιστικών επιθέσεων σε Σταυρούπολη και Νέο Ηράκλειο.

Η αντίδραση της παράταξης Πατούλη ήταν να το καταψηφίσει, μαζί με τους νυν και πρώην περιφερειακούς συμβούλους της Ελληνικής Αυγής (χρυσαυγίτες που το παίζουν ανεξάρτητοι) και τον ακροδεξιό Τζήμερο!

Δεν αρκούσε όμως μόνο αυτό: στην ψηφοφορία που ακολούθησε το αποτέλεσμα ήρθε 48-48 (το ψήφισμα υπερψήφισαν 6 παρατάξεις και 2 επιπλέον σύμβουλοι).

Τότε ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Χρήστος Θεοδωρόπουλος, στέλεχος της παράταξης Πατούλη, χρησιμοποίησε την διπλή του ψήφο για να ΜΗΝ περάσει το ψήφισμα.

Στις διαμαρτυρίες μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος και στην απαίτηση ονομαστικής ψηφοφορίας, καθώς τη στιγμή που ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα στην τηλεδιάσκεψη φαίνονταν 91 συνδεδεμένοι (και όχι 48+48), ο Πρόεδρος ανέλαβε να διακόψει τη συνεδρίαση κόβοντας τη σύνδεση!

Η συμπόρευση του Γ. Πατούλη με τους ακροδεξιούς με τη βούλα ή μη (Ελληνική Αυγή, ανεξάρτητοι χρυσαυγίτες, Τζήμερος) έχει επικυρωθεί σε όλες τις κεντρικές επιλογές του Περιφερειάρχη Αττικής. Σε όλες τις κρίσιμες ψηφοφορίες βασίζεται στην ψήφο τους. Λογικό ήταν και τώρα να μην στενοχωρήσει τους πιστούς συμμάχους του, καταδικάζοντας την εμφάνιση του αυγού του φιδιού στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα.

Τον φασισμό θα τσακίσει και πάλι το μαζικό κίνημα και οι αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας!

Όλοι-ες στις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις:

7/10 στις 6.00μμ στο ΕΦΕΤΕΙΟ Αθηνών

9/10 στις 3.00 μμ στην Ομόνοια

http://anticapitalist-attiki.blogspot.com/2021/10/blog-post.html

 

Το ψήφισμα που προτείναμε ως ΑΑΑ στο ΠΕΣΥ Αττικής:

ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ: Το ΠΕΣΥ Αττικής καταδικάζει απερίφραστα τη φασιστική βία

Στις 7 Οκτωβρίου 2021 συμπληρώνεται ένας χρόνος από την ιστορική καταδίκη της φασιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής από την δικαιοσύνη, για τις δολοφονίες του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, τις επιθέσεις στους αιγύπτιους αλιεργάτες και στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, την τρομοκρατία και τους τραμπουκισμούς των Ταγμάτων Εφόδου, επακόλουθο της ναζιστικής και φασιστικής ιδεολογίας τους.

Ένα χρόνο μετά, η προσπάθεια επανεμφάνισης του φασισμού με τις φασιστικές προκλήσεις στα σχολεία της Σταυρούπολης και τις οργανωμένες επιθέσεις φασιστικών ομάδων σε μέλη της ΚΝΕ στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης και σε μέλη της ΚΕΕΡΦΑ στο Ν. Ηράκλειο Αττικής, που οδήγησαν επιπλέον στον τραυματισμό της δημοτικής συμβούλου Αμαρουσίου Α. Φράγκου, είναι αναγκαίο να αντιμετωπιστούν από όλους τους δημοκράτες πολίτες.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής καταδικάζει απερίφραστα τις επιθέσεις αυτές και ζητά από τα όργανα της πολιτείας και της δικαιοσύνης να μην επιτρέψουν να ξανασηκώσουν κεφάλι οι ναζιστικές συμμορίες με όποιο όνομα κι αν εμφανίζονται.

Είναι χρέος μας να διασφαλίσουμε τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες όλων, υψώνοντας τείχος απέναντι στο φασισμό, τον ρατσισμό και τον ναζισμό, απέναντι σε κάθε λογική στοχοποίησης των αδύναμων και των κοινωνικά αποκλεισμένων.

 

Το ψήφισμα που συνδιαμορφώθηκε και στο οποίο ψήφισε κατά η παράταξη Πατούλη (εκτός μίας συμβούλου, που το υπερψήφισε):

“Αύριο κλείνει ένας χρόνος από την ιστορική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου που καταδίκασε την Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση καθώς και στελέχη της για τη διεύθυνση και τον συντονισμό των δολοφονικών της ενεργειών.

Σήμερα ο νεοναζισμος προσπαθεί να ξανασηκώσει κεφάλι.

Οι πρόσφατες επιθέσεις νεοναζί κατά αντιφασιστών σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα δεν είναι τυχαίες ή περιστασιακές. Αποτελούν συντονισμένη απόπειρα επιστροφής των νεοναζί.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η Περιφέρεια Αττικής έχουν χρέος να βρεθούν στο πλευρό των δημοκρατικών πολιτών, των αντιφασιστών, της συντριπτικής πλειοψηφίας των συμπολιτών μας. Αυτό επιβάλλουν οι βαθιές δημοκρατικές παραδόσεις, οι οποίες συνδέονται άρρηκτα με τη Δημοκρατία. Δεν υπάρχουν περιθώρια για ολιγωρία, μικροκομματισμούς ή προσωπικές στρατηγικές.

Η πατρίδα μας πριν από 80 χρόνια, στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, γνώρισε καλά τον ιταλικό φασισμό και τον γερμανικό ναζισμό πληρώνοντας βαρύ φόρο αίματος με εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς, τραυματίες, καμένα χωριά και λεηλασία του εθνικού πλούτου.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής οφείλει να δηλώσει παρών στον αγώνα διαρκείας κατά των νεοναζί, καταδικάζοντας απερίφραστα τις πρόσφατες επιθέσεις των νεοναζί και στηρίζοντας το αντιφασιστικό μέτωπο, χωρίς αοριστίες και αστερίσκους.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, εκφράζει την αντίθεσή του στη συνέχιση της συμμετοχής της Παράταξης και όσων εκλέχθηκαν με αυτό το συνδυασμό, στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ζητά από την Κυβέρνηση και συγκεκριμένα το Υπουργείο Εσωτερικών ν’ αναλάβουν νομοθετική πρωτοβουλία για την αποπομπή ή αναστολή της συμμετοχής της παραπάνω Περιφερειακής Παράταξης και των μελών της από το Περιφερειακό Συμβούλιο, που αποτελεί τον “αυτοδιοικητικό βραχίονα” του «Λαϊκού Συνδέσμου-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ».”

 

Οξύς και ο Γιάννης Σγουρός – Η δήλωσή του

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής οι Παρατάξεις της Δημοκρατικής Αντιπολίτευσης συνδιαμόρφωσαν ένα κείμενο ψηφίσματος για την καταδίκη της επικίνδυνης επανεμφάνισης και λειτουργίας Νεοναζιστικών και φασιστικών οργανώσεων, ένα χρόνο μετά την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», καλώντας όλους τους Περιφερειακούς Συμβούλους να το στηρίξουν ως ελάχιστη πράξη Δημοκρατικής ευαισθησίας και εγρήγορσης.

Ενώ αρχικά ο κ. Πατούλης δέχθηκε τη συζήτηση, στη συνέχεια, κρυπτόμενος, απέρριψε το ψήφισμα, συνεχίζοντας έτσι την αγαστή συνεργασία του με τον αυτοδιοικητικό βραχίονα της «Χρυσής Αυγής» στο Περιφερειακό Συμβούλιο, συνεργασία που ξεκίνησε από την πρώτη μέρα με την παραχώρηση της έδρας της «Ελληνικής Αυγής» στην Οικονομική Επιτροπή, στην παράταξή του.

Στη θλιβερή αυτή εξέλιξη, μαζί με τον κ. Πατούλη, την παράταξή του και τους Χρυσαυγίτες, οδήγησε με την ψήφο του και ο αποστάτης Περιφερειακός σύμβουλος, πρώην «πράσινος» Δήμαρχος και νυν Αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Γιαννακόπουλος.

«Τελικά έπεσε και το τελευταίο φύλλο συκής για τον κ. Πατούλη. Η Περιφέρεια Αττικής πορεύεται σε επικίνδυνες ατραπούς χωρίς φρένα».

 

…και η απάντηση της Περιφέρειας Αττικής, άλλα λόγια να αγαπιόμαστε:

Με πελώρια έκπληξη γίναμε κοινωνοί της πρωτοβουλίας των περιφερειακών παρατάξεων «Δύναμη Ζωής» και «Αντικαπιταλιστική στην Αττική Ανταρσία σε Κυβέρνηση ΕΕ ΔΝΤ» να προτείνουν -πέντε (5), κυριολεκτικά, λεπτά πριν την έναρξη της προγραμματισμένης για την 6/10/2021 22ης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής- την έκδοση ψηφίσματος επ’ αφορμή της συμπλήρωσης 1 χρόνου από την ιστορική καταδίκη των ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής για το κακούργημα της συγκρότησης, διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών.

Και τούτο διότι, το Περιφερειακό μας Συμβούλιο, επιδεικνύοντας ταχύτατα αντανακλαστικά, είχε εκδώσει –κατά πλειοψηφία και χωρίς τις ψήφους των ανωτέρω παρατάξεων, αλλά και των παρατάξεων «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής», «Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής», «Οικολογική Συμμαχία για την Περιφέρεια Αττικής» και «Ανυπότακτη Αττική», οι οποίες είχαν επιλέξει να απέχουν της σχετικής ψηφοφορίας(!!)- δια της υπ’ αρ.278/18.11.2020 απόφασής του, σχετικό Ψήφισμα, με το ακόλουθο περιεχόμενο, διατρανώνοντας -με στεντόρεια φωνή- ότι θα πράττει ό, τι εμπίπτει στις αρμοδιότητές του και στο θεσμικό του ρόλο, προκειμένου να διαφυλάττει τη νομιμότητα, την ευπρέπεια στη δημόσια σφαίρα και τον έμπρακτο σεβασμό στο ελληνικό Σύνταγμα και τους θεσμούς:

«Στον απόηχο της ιστορικής απόφασης που έλαβε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών την Τετάρτη 7/10/2020, δια της οποίας έκρινε ένοχα τα ηγετικά στελέχη του κόμματος της Χρυσής Αυγής για το κακούργημα της συγκρότησης, διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, που τυποποιείται στο άρθρο 187 του ΠΚ, αλλά και της αποτρόπαιης και καθ’ όλα κατακριτέας επίθεσης που έλαβε χώρα την 29/10/2020 από κουκουλοφόρους “αντεξουσιαστές” σε βάρος του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής:

α) καταδικάζει απερίφραστα τη βία από όπου και εάν προέρχεται,

β) εκφράζει την αταλάντευτη πεποίθησή του ότι οι παντός είδους έκνομες πράξεις δεν έχουν καμία θέση στη Δημοκρατία ως μέσα έκφρασης διαφωνίας και διαμαρτυρίας έναντι θεσμών και προσώπων,

γ) τονίζει ότι ο ολοκληρωτισμός, κάθε μορφής, δεν μπορεί να είναι απάντηση στα όποια, λειτουργικά ή δομικά προβλήματα της Δημοκρατίας, και θεωρεί αυτονόητο πως κόμματα και αυτοδιοικητικές παρατάξεις έχουν υποχρέωση να αποδεικνύουν στην πράξη την προσήλωσή τους στο άρθρο 29 του Συντάγματος το οποίο  αναφέρει σαφώς πως η οργάνωση και η δράση τους οφείλει να εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος.

δ) διατρανώνει με στεντόρεια φωνή ότι θα πράττει ό, τι εμπίπτει στις αρμοδιότητές του και στο θεσμικό του ρόλο, προκειμένου να διαφυλάττει τη νομιμότητα, την ευπρέπεια στη δημόσια σφαίρα και τον έμπρακτο σεβασμό στο ελληνικό Σύνταγμα και τους θεσμούς».

 Παρόλα αυτά, η Διοικούσα παράταξη, επιδεικνύοντας έμπρακτα διάθεση καλοπιστίας και προσβλέποντας σε ομόθυμο και -ει δυνατόν- ομόφωνο Ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου με ομοειδές με το ανωτέρω περιεχόμενο, υπερψήφισε, δια στόματος Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Γεωργίου Πατούλη, τη σκοπιμότητα εκδόσεώς του, με αποτέλεσμα το σχετικό θέμα να ενταχθεί στην Ημερήσια Διάταξη.

Παρά, δε, τις ξεκάθαρες τοποθετήσεις του Περιφερειάρχη, κ. Γεωργίου Πατούλη, του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, κ. Χρήστου Θεοδωρόπουλου και του Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών, κ. Νικολάου Πέππα και την παραίνεσή τους το Σώμα να εμμείνει στο ανωτέρω ξεκάθαρο και ιδιαίτερης σημειολογίας Ψήφισμά του, οι εισηγήτριες παρατάξεις «Δύναμη Ζωής» και «Αντικαπιταλιστική στην Αττική Ανταρσία σε Κυβέρνηση ΕΕ ΔΝΤ», ως και η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής» ενέμειναν στις δικές τους προτάσεις, προσπαθώντας να αναγάγουν σε μικροπολιτική μια ύψιστη όσο και αυτονόητη αποστολή των δημοκρατικών δυνάμεων και της αυτοδιοίκησης συλλήβδην.

Για πολλοστή φορά επισημαίνουμε ότι η Διοίκηση της μεγαλύτερης Περιφέρειας της χώρας δεν είναι διατεθειμένη ούτε να παίξει με θεσμούς και αξίες ούτε να εμπλακεί σε παρωχημένη πλειοδοσία δημοκρατικών φρονημάτων, με σκοπό την άντληση μικροπολιτικού οφέλους. Όπως, επίσης και ότι δεν δέχεται μαθήματα δημοκρατικής ευαισθησίας από εκείνους που συνειδητά απείχαν από την έκδοση Ψηφίσματος απερίφραστης καταδίκης της βίας και με οποιοδήποτε κόστος προάσπισης της Δημοκρατίας, αποδεικνυόμενοι δημοκράτες a la carte.

 

Μετά από το κύμα αντιδράσεων, έκανε την παρακάτω δήλωση και ο ίδιος ο κ. Πατούλης : 

O Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και η αυτοδιοικητική παράταξη που ηγείται στο ΠΕΣΥ, έχει καταδικάσει επανειλημμένα όχι επιλεκτικά, αλλά καθολικά, κάθε φαινόμενο βίας, ρατσισμού ή ξενοφοβίας, από όπου κι αν προέρχεται, ό,τι «χρώμα» κι αν έχει.

Η άποψη μας είναι ξεκάθαρη, καμία μορφή φασισμού ή ολοκληρωτισμού δεν μπορεί να έχει θέση ούτε στην Αττική, ούτε πουθενά αλλού στην Ελλάδα.

Ούτε στο παρελθόν, ούτε στο παρόν , αλλά ούτε και στο μέλλον.

Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατικής ευαισθησίας από παρατάξεις εντός κι εκτός Περιφερειακού Συμβουλίου, που με τον πολιτικό τους λόγο αλλά και τις πρακτικές που ακολουθούν, προωθούν συνειδητά τη συκοφάντηση όσων έχουν διαφορετική από τη δική τους άποψη και το διχασμό της κοινωνίας.

 

Δείτε εδώ για τι.. .αδιαφόρησε ο κ. Πατούλης :

Πρώτη επίθεση: Φασιστική επίθεση τώρα στη Πλατεία Ν·Ηρακλείου (σ.σ. Ηράκλειο Αττικής ) – Ομάδα φασιστών επιτέθηκε σε εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ με την κάλυψη της Αστυνομίας. Όλοι και όλες στην Πλατεία Ν. Ηρακλείου σ.σ. ( Ηράκλειο Αττικής ) τώρα

Δεύτερο βίντεο: Φασιστική επίθεση τώρα στη Πλατεία Ν·Ηρακλείου (σ.σ. Ηράκλειο Αττικής ) Ομάδα φασιστών επιτέθηκε σε εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ με την κάλυψη της Αστυνομίας

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU