Σκραμπλ : Και όμιλος υπάρχει στην Αθήνα και διοργανώνει τουρνουά τον Ιανουάριο!

Πίνακας Περιεχομένων

Σκραμπλ : Και όμιλος υπάρχει στην Αθήνα και διοργανώνει τουρνουά τον Ιανουάριο!

Καταρχάς να ξεκινήσουμε από τα βασικά: Ξέρατε ότι υπάρχει Όμιλος Σκράμπλ; Βεβαίως λοιπόν υπάρχει, ο Όμιλος Σκραμπλ Αθηνών – Πειραιώς ο οποίος λειτουργεί από το 2006(!) και διοργανώνει το 13ο(!) τουρνουά Σκράμπλ στην Αθήνα, το διήμερο 22-23 Ιανουαρίου, στο ξενοδοχείο Candia, Θ. Δηληγιάννη 40.

Μας τα λένε όλα, οι ίδιοι οι άνθρωποι του Ομίλου, σε ανακοίνωση που εξέδωσαν για το τουρνουά. Καταρχάς το μοτό τους είναι το “…Αν τα σταυρόλεξα βοηθούν στην πρόληψη του Αλτσχάιμερ, τότε το Σκραμπλ είναι η σίγουρη συνταγή!”.

Πάμε να μάθουμε περισσότερα:

«Συμμετέχουν παίκτες ομίλων απ’ όλη την Ελλάδα, καθώς και όσοι το επιθυμούν, χωρίς να ανήκουν σε ομίλους. Συμμετοχές δεκτές μέχρι την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022! Το σύστημα των αγώνων είναι ελβετικό 7 γύρων. Το τουρνουά ξεκινά το Σάββατο στις 09:00 και ολοκληρώνεται την Κυριακή στις 14:15.

Περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα του Ομίλου στο Facebook (Όμιλος Σκράμπλ-Αθηνών Πειραιώς), καθώς και στην επίσημη σελίδα της Πανελλήνιας Ένωσης Σκραμπλ :  greekscrabble.gr.

Δηλώσεις συμμετοχής στο omilos.scrabble.a.p@gmail.com και στα τηλέφωνα 6982995574 (Σία Καραΐνδρου), 6946291221 (Σωτηρία Κουρταλή)».

Λίγα λόγια για το σκράμπλ και τον ΄Ομιλο:

Ο Όμιλος Σκραμπλ Αθηνών-Πειραιώς (ΟΣΑΠ) ιδρύθηκε το 2006 από ανθρώπους που θέλησαν να μοιραστούν και να διαδώσουν την αγάπη τους για το Σκραμπλ και την ελληνική γλώσσα. Ένας όμιλος γεμάτος διαφορετικούς ανθρώπους όλων των ηλικιών που συνυπάρχουν αρμονικά με γνώμονα την αγάπη τους για το παιχνίδι αυτό.

Δυνατές συγκινήσεις, μακροχρόνιες φιλίες και υπέροχες στιγμές γεμάτες γέλιο και … αδρεναλίνη, είναι λίγα μόνο από τα στοιχεία που κάνουν τον όμιλο μια συνεχώς διευρυνόμενη ‘αγκαλιά’, πάντα έτοιμη να υποδεχτεί νέα μέλη και να ζήσει μαζί τους νέες εμπειρίες.

Η Πρόεδρος του Ομίλου, Σία Καραίνδρου, μας λέει: «Είμαστε μία μεγάλη οικογένεια, ταξιδεύουμε σε άλλες πόλεις που στεγάζονται άλλοι όμιλοι, πρόσφατα λόγου χάριν ήμασταν στη Ρόδο για το τοπικό τουρνουά, το επόμενό μας μετά της Αθήνας θα είναι της Θεσσαλονίκης, έχουμε το εσωτερικό μας πρωτάθλημα, το ετήσιο πανελλήνιο πρωτάθλημα, τη διεξαγωγή του Κυπέλλου, έχουμε συνέχεια διάφορα μικρά και μεγάλα δρώμενα, πάντα έχουμε κάτι να περιμένουμε και να ανυπομονούμε!

Με τα τουρνουά μάς δίνεται η ευκαιρία να συναντήσουμε τους φίλους μας από όλη την Ελλάδα, να περάσουμε ξέγνοιαστες ώρες, να γνωρίσουμε νέα μέρη και να διασκεδάσουμε όλοι μαζί παίζοντας…»

Η Πέννυ Μολφέτα, μέλος του Ομίλου  και νομικός σύμβουλος του Προεδρείου, μας λέει : «…Οι Κυριακές είναι στον Όμιλο είναι η ‘ζουρ φιξ’ μας. Η απόδρασή μας, η διασκέδαση κι η εκτόνωσή μας, ακόμα και μέρος της προσωπικής μας εξέλιξης θα έλεγα, καθώς πάντα φεύγουμε έχοντας μάθει κι ένα σωρό πράγματα μέσα απ’τον αστείρευτο πλούτο της ελληνικής γλώσσας! Βρισκόμαστε με τους φίλους μας, με τους οποίους με συνδέει ένας δυνατός ‘κοινός παρονομαστής’, ΤΟ ΣΚΡΑΜΠΛ! ‘Ενα παιχνίδι που ποτέ δεν βαριέσαι! Καμιά παρτίδα δεν είναι ποτέ ίδια!»

«Σε καθέναν το σκραμπλ δίνει και διαφορετικά πράγματα», συμπληρώνει η Μιμή Τσιώνα, μέλος του ΟΣΑΠ εδώ και τρία χρόνια. «Μια παρτίδα σκραμπλ, είναι συχνότατα προσομοίωση της ίδιας της ζωής.  Έχει τα πάντα, από τα κανονικά και τα προβλέψιμα, ως τις μεγαλύτερες εκπλήξεις και ανατροπές! Οπότε αυτά που μαθαίνεις στην πορεία, από την τριβή, αλλά κυρίως από τα λάθη και τις επιλογές σου, είναι στην ουσία διδάγματα για την ίδια τη ζωή…:

Όπως το να ‘μην καταθέτεις τα όπλα’ και να προσπαθείς ως το τέλος, την υπομονή και την επιμονή, τη μεθοδικότητα,  τις προσεκτικές επιλογές αλλά και τα μετρημένα ρίσκα όπου χρειάζεται, όπως ακριβώς στη ζωή! Όλα μπορεί να ανατραπούν, ΑΝ ΔΕΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙΣ! Μέσα από αυτό το δυναμικό ευφυέστατο παιχνίδι μαθαίνει κανείς πόσες δυνατότητες έχει πραγματικά το μυαλό του και τι συναρπαστικά μονοπάτια μπορεί να ακολουθήσει!»

Και μην ξεχνάτε: Tο σκραμπλ είναι ορκισμένος εχθρός του Αλτσχάιμερ, επειδή «ξυπνά» αδρανή κομμάτια του εγκεφάλου μας! Μελέτες έχουν δείξει ότι όσοι παίζουν σκραμπλ σε τακτική βάση ενδυναμώνουν το μυαλό τους και αυτό με τη σειρά του καθυστερεί τα συμπτώματα της νόσου ! Παίζουμε λοιπόν σκραμπλ όσο πιο πολύ μπορούμε, γιατί όλοι θα γεράσουμε και όπως πολύ καλά ξέρουμε:…Tων φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν… παίζουν σκραμπλ!

Ένας όμιλος – μια ανοιχτή πρόσκληση

Το σκραμπλ αποτελεί μια εξαιρετική πρόκληση, που λίγος κόσμος γνωρίζει. Όπως μας λένε «Στον Όμιλο μπορούν να σας δείξουν τις δυνατότητές του σε τελείως άλλο επίπεδο!  Θα μείνετε έκπληκτοι με το τι απίθανους ‘ελιγμούς’ μπορείτε να κάνετε με το μυαλό σας, και το πόσο μπορείτε να  ‘εκγυμνάσετε’ την πνευματική σας δυνατότητα χάρη σ’ αυτό το φαινομενικά απλό παιχνίδι, που ωστόσο έχει απίστευτη δυναμικότητα!

Έτσι, εκ μέρους του ΟΣΑΠ υπάρχει πάντα ανοιχτή πρόσκληση για όλους :

Ελάτε να μας γνωρίσετε από κοντά, να παίξουμε, να διασκεδάσουμε και να μάθουμε!

Μοιραστείτε μαζί μας την αγάπη σας για την ελληνική γλώσσα και κάντε το Σκραμπλ και τον Όμιλό μας ένα τακτικό ευχάριστο διάλειμμα της ζωής σας, ξεχνώντας για λίγο τις έγνοιες και τα προβλήματα των καιρών!

Οι αγώνες, τα μαθήματα, οι συναντήσεις μας γίνονται στο χώρο του Ομίλου μας (χώρος παιχνιδιών στο καφέ του θεάτρου Άλσος, Ευελπίδων 4, Κυψέλη. Περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα του Ομίλου στο Facebook  (‘Ομιλος Σκράμπλ-Αθηνών Πειραιώς ). Για οποιαδήποτε πληροφορία, επικοινωνήστε μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση: omilos.scrabble.a.p@gmail.com ή και στα τηλέφωνα 6982995574 (Σία Καραΐνδρου), 6946291221 (Σωτηρία Κουρταλή)».

 

Δείτε και εδώ

Διαβάστε επίσης στο zonews.gr – Κτήμα Φιξ στο Ηράκλειο Αττικής: Από το 1850 στο 2021…

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU