Συνταξιούχοι – Οργή για τη διάλυση των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ σε Νέα Ιωνία, Ηράκλειο, Μεταμόρφωση

Πίνακας Περιεχομένων

Συνταξιούχοι – Συγκέντρωση έξω από το παλιό ΙΚΑ Νέας Ιωνίας

Το γεγονός ότι επί θητείας του νυν υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη οι εκκρεμείς συντάξεις εκτοξεύτηκαν κατά 27%, δείχνει με τον χειρότερο τρόπο πως έχουν διαλυθεί οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ.

Και τη διάλυση των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ την πληρώνουν φυσικά και οι νυν συνταξιούχοι, με αποτέλεσμα να επικρατεί οργή. Έτσι, οι συνταξιούχοι της Νέας Ιωνίας και των όμορων περιοχών πραγματοποιήσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτήριο του παλιού ΙΚΑ Νέας Ιωνίας. Όπως δηλώνουν οι συνταξιούχοι “το 2010 το ΙΚΑ εξυπηρετούσε τον Δήμο της Νέας Ιωνίας με 75 υπαλλήλους, ενώ σήμερα εξυπηρετείται και ο Δήμος Ηρακλείου και Μεταμόρφωσης με 27 υπαλλήλους”

Συνταξιούχοι
Συνταξιούχοι – Οργή για τη διάλυση των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ σε Νέα Ιωνία, Ηράκλειο, Μεταμόρφωση

Πως ο κ.Χατζηδάκης διέλυσε τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ

Ήδη επί υπουργίας Βρούτση, οι εκκρεμείς συντάξεις είχαν αρχίσει να παίρνουν την ανηφόρα, δείχνοντας ανησυχητικά σημάδια για τη λειτουργία του ΕΦΚΑ.

Αυτό όμως που έχει γίνει επί υπουργίας Χατζηδάκη, έχει ξεπεράσει κάθε όριο και έχει φέρει στα όρια της απόγνωσης σχεδόν μισό εκατομμύριο δυνάμει συνταξιούχους που περιμένουν να λάβουν τις συντάξεις που δικαιούνται.

Σε κάθε περίπτωση ο κ.Χατζηδάκης αποτελεί δημόσιο κίνδυνο για την ελληνική κοινωνία, αφού αφήνει είτε εσκεμμένα είτε από ανικανότητα εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους σε κατάσταση ακραίας φτώχειας.

Συνταξιούχοι – Οργή για τη διάλυση των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ σε Νέα Ιωνία, Ηράκλειο, Μεταμόρφωση

Τα νούμερα είναι ξεκάθαρα: Όπως προκύπτει από τα σχετικά στοιχεία, όταν παρέλαβε το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου ο κ.Χατζηδάκης οι κύριες και επικουρικές εκκρεμείς συντάξεις ήταν συνολικά 209.000, 125.000 οι εκκρεμείς κύριες και 84.000 οι επικουρικές.

Πλέον μόνο από αυτές τις δύο κατηγορίες οι εκκρεμείς συντάξεις έχουν φτάσει τις 285.000 (160.000 οι εκκρεμείς κύριες και 125.000 οι εκκρεμείς επικουρικές). Έτσι, μόνο στη θητεία Χατζηδάκη έχουμε αύξηση των εκκρεμών κύριων και επικουρικών συντάξεων κατά 26,7%.

Αυτό δείχνει ξεκάθαρα μία διάλυση των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ, που έχουν ονοματεπώνυμο: Κωστής Χατζηδάκης.

Δείτε και σχετικό ρεπορτάζ εδώ:

Συνταξιούχοι στους δρόμους

Και αν οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ είναι διαλυμένες για την έκδοση των συντάξεων, προφανώς δεν θα… πετάνε για τις άλλες λειτουργίες.

Όπως σημειώνουν οι συνταξιούχοι της Νέας Ιωνίας και των όμορων περιοχών «πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΕΦΚΑ (ΙΚΑ, στις παροχές) στη Νέα Ιωνία. Η συγκέντρωση ήταν μαζική και μαχητική.

Το λόγο πήρε ο Πρόεδρος του σωματείου, εκ μέρους του ΔΣ και αναφέρθηκε στις ελλείψεις υπαλλήλων του ΙΚΑ. Ανέφερε ότι, το 2010 το ΙΚΑ εξυπηρετούσε τον Δήμο της Νέας Ιωνίας με 75 υπαλλήλους, ενώ σήμερα εξυπηρετείται και ο Δήμος Ηρακλείου και Μεταμόρφωσης με 27 υπαλλήλους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν οι ασφαλισμένοι και κυρίως οι συνταξιούχοι.

Στο ΙΚΑ έχουν γίνει παλιότερα τρεις κινητοποιήσεις με αίτημα να προσληφθεί ο ανάλογος αριθμός υπαλλήλων ώστε να εξυπηρετούνται οι πολίτες. Μετά την πρώτη συγκέντρωση, αντί να γίνουν μόνιμες προσλήψεις, έγινε πρόσληψη σε 15 νέους 5μηνους συμβασιούχους. Επάνω, δηλαδή, που οι εργαζόμενοι νέοι μάθαιναν τη δουλειά, απολύονταν. Μετά τη δεύτερη συγκέντρωση, προσλήφθηκαν 18 5μηνοι εργαζόμενοι. Στην Τρίτη συγκέντρωση δεν έκαναν καμία πρόσληψη. Αυτά όσον αφορά τις προηγούμενες κινητοποιήσεις του Σωματείου.

Σήμερα απαιτούμε από την κυβέρνηση, το Υπουργείο Εργασίας και το ΕΦΚΑ, να κάνουν μαζικές μόνιμες προσλήψεις, ώστε να μπορέσουν να εξυπηρετούνται οι συνταξιούχοι και οι ασφαλισμένοι. Δεν γίνεται για ένα ζήτημα που μπορεί να λυθεί σε 1 μήνα, να περνάει ένας χρόνος ή και περισσότερο για να διεκπεραιωθεί. Φτάνει πια! Πρέπει να μπει ένα τέλος στην ταλαιπωρία που υφίστανται όλοι οι ασφαλισμένοι.

Στη συγκέντρωση της Τρίτης, καλέστηκαν και οι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ, όπου και ανταποκρίθηκαν. Στη συνέχεια, το Σωματείο αναφέρθηκε στα ζητήματα της υγείας. Σε σχέση με το Κέντρο Υγείας της Νέας Ιωνίας, όπου έχει ελλείψεις γιατρών και νοσηλευτών, απαίτησε το Σωματείο μας, να λειτουργεί το Κέντρο 24 ώρες με μόνιμους γιατρούς και νοσηλευτές. Να υπάρχει πρόληψη και σύγχρονα μηχανήματα.

Έτσι θα αποσυμφορηθεί και το Νοσοκομείο της Αγίας Όλγας. Σήμερα οι ασφαλισμένοι κλείνουν ραντεβού στα Κέντρα Υγείας, που πολλές φορές είναι πάνω από δύο μήνες. Λίγες μέρες πριν το ραντεβού ειδοποιούνται ότι ο γιατρός λείπει και έτσι χρειάζεται να κλείσουν εκ νέου ραντεβού μετά από άλλους δύο μήνες. αυτό συμβαίνει διότι πολλοί γιατροί έχουν συνταξιοδοτηθεί ή πάσχουν από χρόνια νοσήματα. Σε σχέση με τα νοσοκομεία και κυρίως για το Αγία Όλγα, όπου καλείται να εξυπηρετήσει χιλιάδες ασθενείς, από τα Βόρεια Προάστια και όχι μόνο, με τις ελλείψεις γιατρών και νοσηλευτών είναι αδύνατον. Πολλές κλινικές στην ευρύτερη περιοχή έκλεισαν.

 

Εμείς είμαστε στο πλευρό των γιατρών και νοσηλευτών και απαιτούμε να γίνουν μόνιμες προσλήψεις. Πρόσφατα το τμήμα των Νεφροπαθών λειτουργεί μόνο μια βάρδια το πρωί, με αποτέλεσμα να έχουν «ξεπηδήσει» ιδιωτικές κλινικές Νεφροπαθών στην περιοχή μας και πολλοί ασφαλισμένοι να πηγαίνουν εκεί. Τονίστηκε ότι γενικότερα όλα τα νοσοκομεία έχουν γίνει νοσοκομεία μιας νόσου, Covid, με αποτέλεσμα πολλοί ασθενείς να μην έχουν πρόσβαση στα χειρουργεία. Αυτό οδηγεί στο να ακούμε ότι πεθαίνουν συνάνθρωποι μας από κορονοιό, αλλά πεθαίνουν και πολλαπλάσιοι, οι οποίοι δεν αναφέρονται, επειδή δεν έχουν πρόσβαση στα χειρουργεία και όχι μόνο.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους γιατρούς και νοσηλευτές να ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά. Να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι. Να γίνει επίταξη εδώ και τώρα των ιδιωτικών νοσοκομείων και κλινικών.

Σήμερα η κυβέρνηση πληρώνει για ΜΕΘ στους ιδιώτες υπέρογκα ποσά. Εδώ πρέπει να επισημάνουμε ότι η θέση της κυβέρνησης και των προηγούμενων κυβερνήσεων, ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ κλπ, ήτανε να περάσει η υγεία στους ιδιώτες. Δε θα τους το επιτρέψουμε αυτό! Διεκδικούμε δημόσια και δωρεάν υγεία για όλο το λαό!

Το Σωματείο αναφέρθηκε και στα προβλήματα των συντάξεων. Από το 2010 μέχρι σήμερα έχουν γίνει περικοπές των συντάξεων, κύριων και επικουρικών, 8 δις εκατ. Αυτό σημαίνει 8,5 εκατ. κάθε χρόνο σε περικοπές. Αυτά τα λεφτά δεν πήγαν ούτε στην υγεία ούτε στην παιδεία. Πήγαν στους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές και στους επιχειρηματικούς ομίλους. Το Συνταξιουχικό κίνημα απαιτεί την αποκατάσταση των συντάξεών μας, κύριων και επικουρικών, 13η και 14η σύνταξη και να δοθεί στους χαμηλοσυνταξιούχους το ΕΚΑΣ, που κόπηκε.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της συγκέντρωσης οι συνταξιούχοι φώναζαν συνθήματα όπως:

«Τα νοσοκομεία δεν είναι επιχειρήσεις. Κάντε τώρα μαζικές προσλήψεις»

«Δώστε τώρα λεφτά για την υγεία. Όχι για τις τράπεζες και την εργοδοσία»

«Ασφάλιση, υγεία, σύνταξη, δουλειά, δε θα τα χαρίσουμε στα αφεντικά»

«Εμείς διεκδικούμε τα δικαιώματα μας. Καλύτερη ζωή για εμάς και τα παιδιά μας»

«Για τους συνταξιούχους δεν υπάρχει μια. Λεφτά υπάρχουν μόνο για την πλουτοκρατία»

Στη συνέχεια, οι συνταξιούχοι προχώρησαν σε πορεία στους δρόμους της Νέας Ιωνίας. Η πορεία τερμάτισε στην πλατεία Σημηριώτη. Τα Σωματείο κάλεσε τους συναδέλφους για κινητοποιήσεις, άμεσα, στο νοσοκομείο της Αγίας Όλγας και το Κέντρο Υγείας της Νέας Ιωνίας. Τους επισήμανε ότι την οργή και την αγανάκτησή τους πρέπει να την κάνουν οργάνωση και τους κάλεσε να γραφτούν στα σωματεία τους.

Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος. Χαμένοι αγώνες είναι αυτοί που δεν γίνονται».

 

Δείτε και εδώ

Διαβάστε επίσης στο zonews.gr – Κεραμέως – Στα “κάγκελα” τώρα γονείς και από τη Νέα Ιωνία – ΒΙΝΤΕΟ

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

3 σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU