Ηράκλειο – Στα δύο (και) ο ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ Μπάμπαλου και Παπαδημητρίου

Την υποψηφιότητα Παπαδημητρίου για τον 2ο γύρο των δημοτικών εκλογών στηρίζει, εμμέσως πλην σαφώς, το κομμάτι του τοπικού κομματικού ΣΥΡΙΖΑ που συμμετείχε στην παράταξη «Πνοή Συνεργασία» με επικεφαλής τον Κυριάκο Κουτρούλη.

 

Αυτό προκύπτει από ανακοίνωση της ίδιας της παράταξης «Πνοή Συνεργασία», η οποία έγινε ευμενώς δεκτή από αυτό το πολύ συγκεκριμένο κομμάτι του τοπικού κομματικού ΣΥΡΙΖΑ.

 

Ωστόσο, όπως απέδειξαν και τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών την 1η Κυριακή, τόσο σε ότι αφορά τις παρατάξεις, αλλά και στην σταυροδοσία των υποψηφίων, το μεγαλύτερο κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως ο κοινωνικός και όχι ο τοπικός κομματικός ΣΥΡΙΖΑ, στήριξε την υποψηφιότητα Μπάμπαλου.

 

Έτσι, ουσιαστικά ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί στον 2ο γύρο και αυτός τη… Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο, τα στελέχη των οποίων ήδη από τον 1ο γύρο «μοιράστηκαν» στους συνδυασμούς Μπάμπαλου και Παπαδημητρίου, με τις παρατάξεις αυτές να είναι αντικειμενικά πολυσυλλεκτικές.

Σ’ ότι αφορά τους επικεφαλής των παρατάξεων, είναι γνωστό πως ο Νίκος Μπάμπαλος προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ ενώ ο Γιώργος Παπαδημητρίου προέρχεται από τη Νέα Δημοκρατία.

 

Συγκεκριμένα τα ποσοστά των παρατάξεων δείχνουν ότι το μεγαλύτερο κομμάτι των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ μάλλον κινήθηκε πρωτίστως προς την παράταξη Μπάμπαλου (όπως είχε κάνει και το 2019) και στον όποιο βαθμό και προς την παράταξη Μπαρμπούνη, αφού ο συνδυασμός που είχε την στήριξη του τοπικού κομματικού ΣΥΡΙΖΑ, η «Πνοή Συνεργασία», πήρε… ακριβώς το ίδιο ποσοστό με το 2019:

Τότε ο Κουτρούλης χωρίς τη στήριξη του τοπικού κομματικού ΣΥΡΙΖΑ είχε πάρει 9,07% και την περασμένη Κυριακή τέσσερα χρόνια μετά με τη στήριξη του τοπικού κομματικού ΣΥΡΙΖΑ πήρε ακριβώς το ίδιο ποσοστό: 9,07%!

 

Να σημειωθεί βέβαια πως μιλάμε για ποσοστά και όχι για απόλυτο αριθμό ψήφων και με δεδομένη την αύξηση της αποχής, τα ποσοστά του 2019 έχουν περισσότερους ψήφους σε σχέση με τα ποσοστά του 2023, ωστόσο εκ των πραγμάτων προκύπτουν χρήσιμα συμπεράσματα έτσι και αλλιώς.

 

Με δεδομένο λοιπόν ότι ο Κυριάκος Κουτρούλης έχει ένα πιστό κοινό που τον ακολουθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό όλα αυτά τα χρόνια (όπως γράφαμε και προεκλογικά ΕΔΩ) η όποια βοήθεια που δέχθηκε από τον τοπικό κομματικό ΣΥΡΙΖΑ ήταν προφανώς απειροελάχιστη και το ποσοστό που πήρε ο υποψήφιος Δήμαρχος, μάλλον πιστώνεται σε πολύ μεγάλο ποσοστό στον ίδιο, δηλαδή ουσιαστικά υπήρξε «Πνοή» με… ολίγη από «Συνεργασία».

 

Αντιθέτως αυτό δεν ισχύει για τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο, είτε δηλαδή για τα μέλη του κόμματος που έμειναν μακριά από τις φράξιες και τις ίντριγκες του τοπικού κομματικού ΣΥΡΙΖΑ ή ακόμη και για τους ψηφοφόρους του. Σημειώνεται ότι στις σχετικές διαδικασίες του τοπικού κομματικού ΣΥΡΙΖΑ πήραν μέρος περίπου 50-60 άτομα από τους 850 που ψήφισαν για πρόεδρο του κόμματος τον Σεπτέμβριο.

 

Το προηγούμενο διάστημα το zonews.gr είχε αναδείξει το βέρτιγκο στο οποίο βρίσκεται αυτό το κομμάτι του τοπικού κομματικού ΣΥΡΙΖΑ με δύο αναρτήσεις. Διαβάστε

 

ΕΔΩ:

Ηράκλειο Αττικής: «Μαζέψτε τον μ@λ@κ@», ο «δούρειος ίππος της Γκόλντμαν Σακς» και άλλες ιστορίες για αγρίους περί “στηρίξεων”…

Και ΕΔΩ:

Απίστευτη ανάρτηση της οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Αττικής για τον πρόεδρο του κόμματος! Πλήρης επιβεβαίωση του zonews.gr

 

Όμως και η σταυροδοσία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που βρέθηκαν στα ψηφοδέλτια του Νίκου Μπάμπαλου και του Κυριάκου Κουτρούλη, είναι κάτι παραπάνω από φανερή:

 

Καταρχάς, η Αιμιλία Τζίβα, υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον βόρειο τομέα στις προηγούμενες εκλογές και υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον Νίκο Μπάμπαλο, η οποία κυρίως βρέθηκε στο στόχαστρο της τοπικής κομματικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ (μέχρι και τον «εξευτελισμό» της επιζητούσε συγκεκριμένος φανατικός από την τοπική κομματική φράξια), στην περίπτωση που επικρατήσει ο νυν Δήμαρχος την ερχόμενη Κυριακή, εκλέγεται δημοτική σύμβουλος.

 

Αλλά και τα άλλα δύο μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο Μπάμπαλου, η Φανή Βελλίδου και ο Γιώργος Δαρεμάς, μπορεί για τα μέτρα του συνδυασμού του Νίκου Μπάμπαλου να βρέθηκαν σχετικά χαμηλά, ωστόσο σε σχέση με την συντριπτική πλειοψηφία των μελών του κομματικού ΣΥΡΙΖΑ που συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο Κουτρούλη, είχαν αρκετά καλύτερες επιδόσεις.

Γιώργος Δαρεμάς – Φανή Βελλίδου – Αιμιλία Τζίβα

Όπως είχε σχολιάσει και η Αιμιλία Τζίβα στο facebook σε μία από τις δεκάδες(!) προσωπικές επιθέσεις που δεχόταν από μέλη του τοπικού κομματικού ΣΥΡΙΖΑ «ας αναμετρηθούμε επιτέλους σε επίπεδο κοινωνίας».

Προφανώς η αναμέτρηση αυτή έγινε με δημοκρατικό τρόπο και τα αποτελέσματα καταγράφηκαν.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU