Σύλλογος καθηγητών Σεφέρης – Οργή και αγανάκτηση από τις εικόνες στα σχολεία από τις πλημμύρες

Πίνακας Περιεχομένων

Σύλλογος καθηγητών Σεφέρης – Ανακοίνωση για τις πλημμύρες

Ανακοίνωση για την κατάσταση στα σχολεία μετά τις πλημμύρες εξέδωσε ο τοπικός Σύλλογος εκπαιδευτικών «Γιώργος Σεφέρης». Αναλυτικά:

Οι σημερινές εικόνες από τα σχολεία της περιοχής μας,( 8ο, 16ο, 14ο Ν. Ιωνίας, 4ο Δημοτικά Ηρακλείου…) μας γεμίζουν οργή και αγανάκτηση. Μαθητές να προσπαθούν να διασχίσουν προαύλια – λίμνες, ταβάνια τάξεων καταρράχτες, υπόγειες αποθήκες μπανιέρες και το νερό  έξω από τα προκάτ στα ίσαλα με το πάτωμα, δεν έχουν καμιά σχέση με την εποχή της τεράστιας τεχνολογικής και επιστημονικής ανάπτυξης !

Αυτό φαίνεται να εννοούν η  κυβέρνηση και το υπουργείο όταν ισχυρίζονται ότι όλα λειτουργούν άψογα στα σχολεία μας; Αυτό εννοούν όταν  διατυμπανίζουν την περίφημη αναβάθμιση της εκπαίδευσης; Γι΄ αυτή την κατάντια θέλουν να μας αξιολογήσουν;

Σύλλογος καθηγητών Σεφέρης

Σύλλογος καθηγητών Σεφέρης – Υποχρηματοδότηση

Ως πότε θα κρύβονται οι εκάστοτε  κυβερνήσεις και δημοτικές αρχές για την οποιαδήποτε καταστροφή πίσω από τα ακραία  καιρικά φαινόμενα για να αποποιηθούν τις ευθύνες τους για την υποχρηματοδότηση της Παιδείας σε ό,τι αφορά,  εκτός των άλλων, την ανέγερση νέων και τη συντήρηση των παλιών κτιριακών σχολικών υποδομών;

Σύλλογος καθηγητών Σεφέρης

Έχουν όλοι τους τεράστιες ευθύνες! Δεν πήραν κανένα μέτρο όλα αυτά τα χρόνια γιατί η ανέγερση σχολείων ασφαλών, με αντισεισμική – αντιπλημμυρική θωράκιση, η συνεχής συντήρησή τους, οι μορφωτικές ανάγκες, η ασφάλεια και η υγεία των μαθητών μας, δεν είναι πολιτική τους προτεραιότητα. Τα βλέπουν όλα  ως κόστος.

Σύλλογος καθηγητών Σεφέρης – «Ταχύτητα του φωτός» όταν θέλει να βγάλει παράνομες τις απεργίες των εκπαιδευτικών

Το ίδιο κράτος που κινείται με την «ταχύτητα του φωτός» όταν θέλει να βγάλει παράνομες τις απεργίες των εκπαιδευτικών και των άλλων εργαζομένων, το κράτος που μπορεί να κλείνει συμφωνίες δισεκατομμυρίων για φρεγάτες σε χρόνο ρεκόρ “δεν μπορεί” να προστατέψει τους εργαζόμενους και τα παιδιά τους από τα καιρικά φαινόμενα.

Σύλλογος καθηγητών Σεφέρης

Οι σημερινές εικόνες αποδεικνύουν ότι δεν είναι τα  ατυχή συμβάντα μιας επικίνδυνης κακοκαιρίας. Είναι τα  αποτελέσματα των εγκληματικών πολιτικών  επιλογών που μας αφήνουν απροστάτευτους.

Δείτε και εδώ

Διαβάστε επίσης στο zonews.gr – Νέα Ιωνία συγχωνεύσεις τμημάτων: Ξεσηκωμός από γονείς με παράσταση διαμαρτυρίας ΒΙΝΤΕΟ – Στο Δημοτικό Συμβούλιο έρχεται το θέμα

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU