Ένωση Αυτοαπασχολούμενων & ΕΒΕ Ηρακλείου Αττικής – Αρχαιρεσίες στις 11,12,13 Οκτωβρίου

Πίνακας Περιεχομένων

Ένωση Αυτοαπασχολούμενων & ΕΒΕ Ηρακλείου Αττικής : Συνάδελφοι, ζούμε εδώ και ένα χρόνο τα αλλεπάλληλα περιοριστικά μέτρα, που χρησιμοποιήθηκαν ως φάρμακο «δια πάσα νόσο» προκειμένου να κρυφτούν οι εγκληματικές ευθύνες για τη διαχείριση της ίδιας της πανδημίας. Την ίδια περίοδο τα αδιέξοδα για να συντηρηθούν οι οικογένειες μας, για να καταφέρουμε να κρατήσουμε ανοιχτές τις επιχειρήσεις μας γιγαντώθηκαν.

 

Το κράτος για την προστασία των λαϊκών στρωμάτων σηκώνει τα χέρια ψηλά. Στη πανδημία βλέπει αναπόφευκτο το να πεθαίνει κόσμος αβοήθητος, λόγο των τεράστιων ελλείψεων στο δημόσιο σύστημα υγείας. Για την προστασία όμως της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων έφτιαξαν το έκτρωμα του Χατζιδάκη που ψηφίστηκε. Επιβάλλουν στο άψε – σβήσε νέους φόρους, κόβουν συντάξεις, συρρικνώνουν το ίδιο το δημόσιο σύστημα Υγείας, Πρόνοιας, κάνουν την υγεία εμπόρευμα, μετατρέποντας την σε πεδίο κερδοφορίας για τους ομίλους.

 

Στις πρόσφατες πυρκαγιές η κυβέρνηση είδε “επιτυχία” που δεν είχαμε νεκρούς και ας κάηκε η μίση Ελλάδα. Στα δίκαια λαϊκά αιτήματα για να μη ξανακαούμε το καλοκαίρι και να μην πνιγούμε το χειμώνα, απαντά ότι τα δημοσιονομικά δεν επιτρέπουν μέτρα προστασίας από φυσικές καταστροφές, αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά έργα κτλ. Από την άλλη όμως στήνει μπίζνες πάνω στα καμένα με επιχειρηματίες.

Ένωση Αυτοαπασχολούμενων

Η ανάπτυξη τους είναι ευθυγραμμισμένη με τις απαιτήσεις και τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων. Για τις λαϊκές ανάγκες δεν υπάρχει φράγκο. Λεφτά υπάρχουν μόνο για νέα κέρδη των μονοπωλίων. Εκεί πηγαίνουν όλες οι χρηματοδοτήσεις δισεκατομμυρίων που εξασφαλίζουν ο ένας πίσω από τον άλλο οι αναπτυξιακοί νόμοι. Αυτή είναι η πολυδιαφημιζόμενη επιστροφή στην ανάπτυξη. Περισσότερη ανταγωνιστική και ελεύθερη αγορά, που στο όνομά της στενάζουμε οι αυτοαπασχολούμενοι και όλα τα λαϊκά στρώματα.

 

Ποια ανάπτυξη για όλους, ευαγγελίζεται η κυβέρνηση;

 

Όλα τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης έχουν γίνει απλησίαστα από την ακρίβεια! Πού είναι το φθηνό ρεύμα που έλεγε ο Χατζηδάκης; Αυτοί δεν έλεγαν ότι με την «απελευθέρωση» της αγοράς Ενέργειας της ΕΕ και με την απολιγνιτοποίηση, την «πράσινη» Ενέργεια θα έχουμε φθηνό ρεύμα; Πώς θα βγει τώρα ο χειμώνας που έρχεται, με τους λογαριασμούς του ρεύματος να αναμένονται να πάρουν αύξηση έως και 50%;

 

Το εισόδημα μας, το εισόδημα της συντριπτικής πλειοψηφίας των α/α έχει μειωθεί αισθητά μετά τις απανωτές κρίσεις. Κλονίζετε το σύνολο των αναγκών διαβίωσης μας. Πως θα βγουν οι πληρωμές σε τράπεζες, ΔΕΚΟ, προμηθευτές, εφορία; Πως θα πληρωθούν τα φροντιστήρια των παιδιών μας;

 

Την ίδια ώρα που εμείς οι α/α, οι εργαζόμενοι, ο λαός, πληρώνουμε το μάρμαρο της “πράσινης ανάπτυξης”, οι μεγάλες βιομηχανίες απολαμβάνουν χαμηλότερα τιμολόγια σε ρεύμα και οι εφοπλιστές αφορολόγητο σε καύσιμα. Και εμάς στο βάθος να μας περιμένει ο νέος πτωχευτικός νόμος.

 

Η “μάχη” του μικρού να επιβιώσει από τον ανταγωνισμό με το μεγαθήριο είναι άνιση. Αυτό ισχύει σε όλους τους κλάδους, σε όλα τα επαγγέλματα. Οι αυτοαπασχολούμενοι βιοτέχνες, έμποροι και επαγγελματίες συνεχίζουμε να επιβιώνουμε δύσκολα. Δουλεύουμε από το πρωί μέχρι το βραδύ για να βγούμε τσίμα τσίμα. Το άγχος, τα χρέη, το κυνήγι για να “βγει” ο μηνάς και η ανασφάλεια είναι σταθερά στοιχεία της καθημερινότητας μας.

 

Μεγάλο κομμάτι συναδέλφων εξακολουθεί να μη μπορεί να πληρώσει τα τρέχοντα έξοδα και ταυτόχρονα να πληρώνει και τα προηγούμενα χρέη. Οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις είναι στην ημερησία διάταξη και προβάλουν σα θηλιά για χιλιάδες συναδέλφους.

 

Αφού η χωρά πάει καλά γιατί η κυβέρνηση δε λέει κουβέντα για διαγραφή χρεών των α/α;

 

Στην ίδια ρότα και η Δημοτική Αρχή του κ. Μπάμπαλου, όπου αναμασά τα περί «ψευτο»παροχών που θα δοθούν στου αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ. Παράλληλα αρνείται ακόμα και να φέρει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο τα δίκαια αιτήματα μας, για ουσιαστική βοήθεια και ελάφρυνση των προβλημάτων επιβίωσης μας.

 

Έρχεται μάλιστα να προσθέσει ένα ακόμα βάρους στις πλάτες μας αλλά και συνολικά στις πλάτες του λαού του Ηρακλείου, φορτώνοντάς μας, ουσιαστικά, την αποπληρωμή του δανείου για την αγορά του πάρκου ΦΙΞ, μέσω των δημοτικών τελών.

 

Κανένας δεν πρέπει να μείνει μόνος του.

 

Μπροστά σε όλη αυτή την κατάσταση δεν κάτσαμε με σταυρωμένα χέρια. Απαντήσαμε με κινητοποιήσεις και σε κεντρικό επίπεδο αλλά και σε τοπικό. Διεκδικήσαμε να παρθούν ουσιαστικά μέτρα για την στήριξη της δημόσιας υγείας. Να παρθούν μέτρα για την ανακούφιση και την στήριξη των επιχειρήσεων και των οικογενειών μας. Ορθώσαμε το ανάστημά μας στο πλευρό της εργατιάς συμμετέχοντας στις μεγαλειώδεις απεργίες στις 10 και 16 Ιουνίου.

 

Γι αυτό και θεωρούμε ότι ο αγώνας μας πρέπει να δυναμώσει και να συνεχιστεί θέτοντας στο επίκεντρο τη διεκδίκηση ουσιαστικών λύσεων. Που θα μας ανακουφίσουν από τα προβλήματα που διογκώθηκαν και σε ένα βαθμό θα μας επιτρέψουν να επιβιώσουμε σε συνθήκες που όλοι γνωρίζουμε ότι ο ανταγωνισμός δημιουργεί.

 

Διεκδικούμε όλα τα αναγκαία μέτρα για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε και να κρατήσουμε ανοιχτές τις επιχειρήσεις μας ειδικά για όσους έχουν εισόδημα μικρότερο των 12.000 ευρώ:

  • Να καταργηθεί τώρα ο νόμος – τερατούργημα που καταργεί την Κυριακάτικη Αργία και μας κάνει σκλάβους στις ίδιες μας τις επιχειρήσεις.
  • Τη διαγραφή χρεών σε εφορία και τράπεζες. Του συνόλου των τόκων και των προστίμων. Του 30% του υπόλοιπου χρέους για τους εν ενεργεία και  του 50% για όσους συναδέλφους έχουν κλείσει την επιχείρησή τους
  • Τη διαγραφή τόκων και προστίμων για χρέη ατομικής ασφάλισης. Επίσης τη διαγραφή των χρεών που αφορούν  την εισφορά υγείας. Η πανδημία αποτελεί την καλύτερη απόδειξη ότι  η υγεία οφείλει να είναι, δημόσια και δωρεάν για όλους, με σύγχρονες και επαρκείς υπηρεσίες.
  • Τη ρύθμιση των χρεών σε ΔΕΗ και άλλους παρόχους με δόσεις στο 5% του εισοδήματος. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο, χωρίς πρόσθετα χαράτσια.
  • Την αναδρομική επιστροφή όλων των δημοτικών τελών, όσο τα περιοριστικά μέτρα ήταν σε ισχύ. Την ακύρωση κάθε χρέους για την εκμίσθωση δημόσιων κτηρίων για όσες επιχειρήσεις βρίσκονταν σε αναστολή λειτουργίας (π.χ. κυλικεία, δημοτικά αναψυκτήρια).
  • Την αναστολή κατασχέσεων και την απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού για τους α/α.
  • Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, από το οικονομικό έτος 2019. Κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος, μείωση ΦΠΑ και κατάργηση των έμμεσων φόρων στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, επιβολή προοδευτικής φορολόγησης ανάλογα με το εισόδημα έως 45% στο μεγάλο κεφάλαιο
  • Ένταξη όλων των πολύ μικρών επιχειρήσεων κατά προτεραιότητα στα κλαδικά προγράμματα στήριξης όπως πχ στην εστίαση στο ειδικό επίδομα επανεκκίνησης.
  • Η “επιστρεπτέα προκαταβολή” να μετατραπεί σε μη επιστρεπτέα για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ. Άμεση ένταξη των αυτοαπασχολουμένων χωρίς προσωπικό στο πρόγραμμα επιδότησης παγίων.
  • Χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όσους έκλεισαν η θα κλείσουν την επιχείρησή τους χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις.
  • Το κτήμα ΦΙΞ να αποδοθεί στις εργατικές λαϊκές οικογένειες με ευθύνη της κυβέρνησης χωρίς να υπάρξουν με οποιοδήποτε τρόπο επιπρόσθετα βάρη στους εργαζόμενους και στους αυτοαπασχολούμενους της περιοχής.
  • Όχι στην συγχώνευση των τμημάτων του ΕΦΚΑ του πρώην ΟΑΕΕ με τα υπόλοιπα τμήματα στη Ν. Ιωνία.

 

Είναι ώρα να ορθώσουμε «τοίχος προστασίας» μπροστά σε όσους μας θέλουν με σκυμμένο το κεφάλι.

 

Κάποιοι θα πουν, δε γίνεται τίποτε, ο κόσμος δεν κινητοποιείται. Αυτά διαδίδουν και οι διοικήσεις των ΓΣΕΒΕΕ,ΕΣΕΕ σπέρνοντας ηττοπάθεια. Την ίδια ώρα έχουν καταντήσει το κίνημα των α/α κολαούζο των κυβερνήσεων. Τις δικές τους προσδοκίες να γίνουν συνομιλητές των κυβερνήσεων και της ΕΕ, τις έχουμε πληρώσει ακριβά.

 

Στο τέλος καταντούν να βάλουν πλάτη στις πιο αντιδραστικές πολιτικές παρέχοντας κάλυψη. Τέτοιου είδους ήταν και η ανεκδιήγητη δήλωση του προέδρου της ΕΣΕΕ μετά τις εξαγγελίες της ΔΕΘ που διαπίστωσε ότι οι συγχωνεύσεις είναι μονόδρομος.

 

Γι΄ αυτό και λέμε ότι πρέπει να τους ξεπεράσουμε και να φτιάξουμε το κίνημα μας στηριζόμενοι στη βάση, παίρνοντας πρωτοβουλίες από τα κάτω.

 

Δύο είναι οι δρόμοι που ανοίγονται μπροστά μας. Ο ένας είναι ο δρόμος της υποχώρησης, του συμβιβασμού, του κλεισίματος ακόμα περισσότερο στους 4 τοίχους των μαγαζιών μας. Δρόμος που σταδιακά και με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί σε νέες υποχωρήσεις, νέους συμβιβασμούς, σε ακόμα μεγαλύτερη επιδείνωση της ζωής μας.

 

Ο άλλος δρόμος είναι ο δρόμος του αγώνα, της σύγκρουσης, του μπλοκαρίσματος των νόμων, της ακύρωσής τους στην πράξη!

 

Σε αυτήν τη ρότα καλούμε κάθε αυτοαπασχολούμενο να οργανώσει την πάλη του, να βρεθούμε με κάθε τρόπο με χιλιάδες συναδέλφους που υποφέρουν, να είναι μπροστά στην ακύρωση των μέτρων, παλιών και νέων. Να πάρουμε μέτρα για να αυξηθούν τα μέλη της Ένωσης μας αλλά και να μαζικοποιηθούν γενικά τα σωματεία και οι Ενώσεις με εκατοντάδες νέες εγγραφές.

 

Ο συλλογικός αγώνας είναι η μόνη διέξοδος για να ορθώσουμε εμπόδια στην πολιτική που μας οδηγεί στην ανασφάλεια και στο λουκέτο. Είναι ο μόνος δρόμος για να μπουν στο προσκήνιο οι πραγματικές μας ανάγκες και οι δίκαιες διεκδικήσεις μας. Όποιος διαλέγει τον μοναχικό δρόμο της ατομικής λύσης βρίσκεται συχνά σε αδιέξοδο.

 

Παίρνουμε μαζικά μέρος στις αρχαιρεσίες της Ένωσης μας.

 

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΟΥ

ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ

Μπροστά στην επίθεση που δεχόμαστε σε καλούμε να ενώσουμε τη φωνή μας. Σε καλούμε να γίνεις μέλος της Ένωσης που εκφράζει και παλεύει πραγματικά για τα προβλήματα σου. Μην περιμένεις τίποτα από συλλόγους – φερέφωνα της Δημοτικής Αρχής και της κυβέρνησης.

 

Πάρε μέρος στις εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, νέας Ελεγκτικής Επιτροπής και για αντιπροσώπους για την Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ).

 

Στις 11 – 12 – 13 Οκτωβρίου 2021 συμμετέχουμε όλοι!

Ένωση Αυτοαπασχολούμενων & ΕΒΕ Ηρακλείου Αττικής – Πληροφορίες για τις εκλογές

Οι εκλογές θα διεξάγονται στα γραφεία της Ένωσης μας στην οδό Κουντουριώτου & Νεότητος στον 1ο όροφο ( εντός του Πολιτιστικού Κέντρου «Ηλέκτρα Αποστόλου» ) στο Ηράκλειο Αττικής από τις 12:00 έως τις 20:00.

 

Διαβάστε και εδώ

Διαβάστε επίσης

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU