Ηράκλειο Αττικής : Στην Ισπανία βρέθηκαν εκπαιδευτικοί από το 9ο δημοτικό για το Erasmus+

Πίνακας Περιεχομένων

Ηράκλειο Αττικής : Στην Ισπανία βρέθηκε το 9ο δημοτικό σχολείο στο πλαίσιο του Erasmus+

Στην Ισπανία βρέθηκε το 9ο δημοτικό σχολείο Ηρακλείου Αττικής στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+. Το σχολείο συμμετείχε σε 2 προγράμματα, στην 3η διακρατική κινητικότητα του Προγράμματος Erasmus+ KA229 «PEARLS» (Performing Arts for Leader Students) καθώς και στην 3η διακρατική κινητικότητα του Προγράμματος Erasmus+ KA229 «ΤΑG» (Town Accessed with Games). Στα προγράμματα συμμετείχαν εκπαιδευτικοί από το σχολείο, μαζί με συνάδελφούς τους από άλλες χώρες.

Erasmus+ KA229 «PEARLS»

Συγκεκριμένα, ολοκληρώθηκε η 3η διακρατική κινητικότητα του Προγράμματος Erasmus+ KA229 «PEARLS» (Performing Arts for Leader Students), στην περιοχή Marines της Ισπανίας από τις 28 Φεβρουαρίου μέχρι τις 4 Μαρτίου.

Από το 9ο δημοτικό σχολείο συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί  Μαρία Γεννατά και Ανδρομάχη Βαμβουκλή, ενώ ο υπεύθυνος του προγράμματος, Juan Dols Molina και η ισπανική ομάδα των εκπαιδευτικών του σχολείου υποδοχής CEIP Castillo del Real, φρόντισαν ώστε όλοι μαζί οι εταίροι από τα συνεργαζόμενα σχολεία της Λιθουανίας, της Ρουμανίας, της Ελλάδας και της Ιταλίας να έχουν μια πολύ δημιουργική και όμορφη εβδομάδα.

η

Η εμπειρία από την ανθρώπινη επαφή και τη συνεργασία με όλους τους εταίρους ήταν μοναδική και ενίσχυσε τους δεσμούς φιλίας που έχουν δημιουργηθεί.

Κατά τη διάρκεια της κινητικότητας συζητήθηκαν θέματα οργανωτικά σχετικά με το έργο  και οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί συμμετείχαν σε εργαστήρια και παρακολούθησαν σεμινάρια γύρω από τις Τέχνες του θεάματος στην παιδαγωγική διαδικασία.

Επίσης, έπαιξαν μουσικοκινητικά και θεατρικά παιχνίδια με τους μαθητές και τις μαθήτριες του ισπανικού σχολείου, χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς, τραγούδησαν και παρακολούθησαν μαθήματα από διάφορα τμήματα του σχολείου.

Παράλληλα, ήρθαν σε επαφή με την τοπική πολιτιστική κληρονομιά και έζησαν όμορφες στιγμές τόσο στην περιοχή Marines όσο και στην υπέροχη Valencia στις οποίες ξεναγήθηκαν.

Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί γυρίζουν εμπλουτισμένοι με πολλές όμορφες εμπειρίες και καλές πρακτικές μέσα από τις διαφορετικές κουλτούρες και έτοιμοι/ες να τις μοιραστούν με όλη τη σχολική κοινότητα.

Περισσότερα στο blog του σχολείου: https://9enato.blogspot.com/.

Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή/ ΙΚΥ.

Erasmus+ KA229 «ΤΑG»

Παράλληλα υπήρξε συμμετοχή του 9ου δημοτικού και στην  3η διακρατική συνάντηση στο Δημοτικό Σχολείο CEIP Pedro I, Tordesillas, Spain, από τις 21 έως τις 25 Φεβρουαρίου.

Έτσι, ολοκληρώθηκε η 3η διακρατική κινητικότητα του Προγράμματος Erasmus+ KA229 «ΤΑG» (Town Accessed with Games), στην Τορντεσίγιας της Ισπανίας. Από το σχολείο συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί  Αγγελική Τάκη (ΠΕ06), Βασιλική Αβράμη και Ντίνος Βρυώνης (Διευθυντής).

Ηράκλειο Αττικής

Η ισπανική ομάδα των εκπαιδευτικών υποστήριξης του Προγράμματος, αλλά και όλοι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου υποδοχής CEIP Pedro I, φρόντισαν ώστε όλοι μαζί οι εταίροι (Γερμανία, Τουρκία, Σλοβενία, Ελλάδα και Ισπανία) να ζήσουν μια πολύ δημιουργική και όμορφη εβδομάδα.

Όπως τονίζουν «ευχαριστούμε θερμά γι’ αυτό όλη την ισπανική ομάδα! Η εμπειρία από την ανθρώπινη επαφή και συνεργασία με όλους τους εταίρους μας ήταν μοναδική και ενίσχυσε τους δεσμούς φιλίας που έχουν δημιουργηθεί.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής μας επεξεργαστήκαμε θέματα οργανωτικά σχετικά με το έργο μας και ασχοληθήκαμε με το κύριο θέμα του μίτινγκ που ήταν «Παιχνίδια και ενεργητικές στρατηγικές μάθησης για την Υγεία, την Ηθική και τη Δημοκρατία». Συμμετείχαμε με τα παιδιά σε δραστηριότητες και παιχνίδια συνεργασίας, δημιουργικότητας και δεξιοτήτων, τεχνολογίας και STEM, επιτραπέζια παιχνίδια, παιχνίδια δράσης εσωτερικού χώρου καθώς και παραδοσιακά υπαίθρια παιχνίδια.

Επίσης, διδάξαμε μερικές λέξεις της μητρικής μας γλώσσας στα παιδιά της Γ΄ τάξης του Ισπανικού σχολείου και παίξαμε δύο ελληνικά, παραδοσιακά υπαίθρια παιχνίδια.

Παράλληλα, γνωρίσαμε στοιχεία της πολιτιστικής κληρονομιάς και ζήσαμε όμορφες εμπειρίες τόσο στην ιστορική πόλη Τορντεσίγιας όσο και στο Βαγιαδολίδ και τη Σαλαμάνκα στις οποίες ξεναγηθήκαμε.

Γυρίζουμε εμπλουτισμένοι με πολλές όμορφες εμπειρίες και καλές πρακτικές μέσα από τις διαφορετικές κουλτούρες και έτοιμοι/ες να τις μοιραστούμε με όλη τη σχολική κοινότητα».

 

Διαβάστε επίσης στο zonews.gr – Μπλόκο της Καλογρέζας: Οι εκδηλώσεις μνήμης στη Νέα Ιωνία

Μπλόκο της Καλογρέζας

 

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU