Νέα Ιωνία: H «Ενότητα» για την ποινική δίκη της κατάχρησης στη σχολική επιτροπή το 2016

Πίνακας Περιεχομένων

Νέα Ιωνία: H «Ενότητα» για την ποινική δίκη της κατάχρησης στη σχολική επιτροπή το 2016

Ανακοίνωση με την οποία αναφέρεται στην ποινική δίκη για την κατάχρηση στη σχολική επιτροπή το 2016, εξέδωσε η «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία». Υπενθυμίζεται ότι την περίοδο εκείνη δημοτική αρχή ήταν η συγκεκριμένη παράταξη.

Κατηγορούμενος για κατάχρηση στην σχολική επιτροπή είναι το πρώην στέλεχός της, Δ.Σπράος, ως πρόεδρος τότε της σχολικής επιτροπής και ο οποίος διεγράφη όταν διαπιστώθηκε η κατάχρηση.

Στελέχη της τότε αντιπολίτευσης πέρα των πολιτικών ευθυνών, απέδιδαν και άλλες ευθύνες στην τότε δημοτική αρχή και κυρίως στην τότε αντιδήμαρχο Παιδείας Όλγα Κατημερτζή, μεταξύ άλλων για πλημμελή έλεγχο των πεπραγμένων του Δ.Σπράου κ.τ.λ.

Όπως αναφέρει η «Ενότητα» μεταξύ άλλων, το περιεχόμενο της απόφασης (σύμφωνα με την οποία κρίθηκε ένοχος ο Δ.Σπράος) «δίνει με τον πιο καθαρό τρόπο απάντηση σε όλους όσους επί 6 χρόνια διέδιδαν και συνεχίζουν να διαδίδουν μέχρι και σήμερα συκοφαντίες για τεράστια ποσά κατάχρησης και ποινικές ευθύνες της προηγούμενης δημοτικής αρχής».

Νέα Ιωνία

Η τότε δημοτική αρχή είχε αναγνωρίσει τις πολιτικές ευθύνες, με την παραίτηση μεταξύ άλλων της Όλγας Κατημερτζή από τη θέση της αντιδημάρχου, ωστόσο είχε αντιδράσει σφοδρά στις κατηγορίες πέρα από τις πολιτικές αυτές ευθύνες.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Επιτέλους μετά την πάροδο περίπου 6 ετών και τις συνεχείς αναβολές έγινε στις 3/3/2022 η ποινική δίκη στο τριμελές πλημμελειοδικείο Αθηνών με μοναδικό κατηγορούμενο (σύμφωνα με την αυτεπάγγελτη δίωξη του εισαγγελέα) τον τότε πρόεδρο της δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής Σπράο Δημήτριο με τις κατηγορίες της απιστίας κατ εξακολούθηση και της παράβασης καθήκοντος.

Το δικαστήριο με ομόφωνη απόφασή του έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για όλες τις πράξεις και του επέβαλε ποινή ενός έτους για κάθε μία από αυτές με τριετή αναστολή.

Μάρτυρες στην δίκη κατέθεσαν ο πρώην Δήμαρχος Ηρακλής Γκότσης, η τότε αντιδήμαρχος παιδείας Όλγα Κατημερτζή, ο τότε πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Χρήστος Αναμουρλόγλου, ο σημερινός αντιδήμαρχος οικονομικών Αριστείδης Χατζησαβίδης και ο διευθυντής της οικονομικής υπηρεσίας του δήμου Νικόλαος Παπαδόπουλος.

Κανένας μάρτυρας υπεράσπισης δεν εμφανίστηκε.

Η ποινική καταδίκη είναι σημαντική για 2 λόγους

1) Γίνεται πιο εύκολη η διεκδίκηση της επιστροφής των χρημάτων της υπεξαίρεσης, με την αγωγή στα αστικά δικαστήρια που έχει  καταθέσει ο δήμος και αναμένουμε την εκδίκασή της.

2) Δίνει με τον πιο καθαρό τρόπο απάντηση σε όλους όσους επί 6 χρόνια διέδιδαν και συνεχίζουν να διαδίδουν μέχρι και σήμερα συκοφαντίες για τεράστια ποσά κατάχρησης και ποινικές ευθύνες της προηγούμενης δημοτικής αρχής.

Η σημερινή δημοτική αρχή της κας Θωμαίδου και ιδιαιτέρως οι αντιδήμαρχοί της κκ Χατζησαβίδης και Καρβουνιάρης οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια σήκωναν το λάβαρο του κατήγορου και του δικαστή συκοφαντώντας θεσμούς, πρόσωπα και οικογένειες τώρα τηρούν σιγή ιχθύος.

Ο κατά τα άλλα λαλίστατος αντιδήμαρχος οικονομικών δεν έβγαλε ούτε μία ανακοίνωση για το αποτέλεσμα της δίκης ως όφειλε (μιας και η πορεία της υπόθεσης από εδώ και πέρα είναι ευθύνη και υποχρέωση της σημερινής δημοτικής αρχής) για να ενημερώσει τους πολίτες της Ν.Ιωνίας.

Η Ενότητα για την Ν. Ιωνία ως δημοτική αρχή ανέλαβε από την πρώτη στιγμή την πολιτική ευθύνη με την παραίτηση της αντιδημάρχου, την ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου και την παραπομπή του φακέλου στον εισαγγελέα και στους επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης. Και εν τέλει πλήρωσε πολύ ακριβό τίμημα δεχόμενη συκοφαντίες και λάσπη μέχρι σήμερα.

Η Ενότητα για την Ν. Ιωνία από την θέση της αντιπολίτευσης θα συνεχίσει την προσπάθεια για να επιστρέψει το ποσό της κατάχρησης μέχρι το τελευταίο ευρώ στο ταμείο της σχολικής επιτροπής.

Οι αυτόκλητοι κατήγοροι και εισαγγελείς θα το πράξουν ;;”

 

 

 

Για την παράταξη «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία»

Ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας

 Χρήστος Κανλής

οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Ηρακλής Γκότσης – Χατζηκωνσταντίνου Σάββας –  Αθυμαρίτου Φιλίππα –  Καλογερόπουλος Βασίλειος –  Βανδώρος Σπυρίδων – Κατημερτζή Όλγα – Ακιανίδου Όλγα

και η Γραμματεία της Παράταξης

 Δείτε και εδώ

Διαβάστε επίσης στο zonews.gr – Μπλόκο της Καλογρέζας: Οι εκδηλώσεις μνήμης στη Νέα Ιωνία

Μπλόκο της Καλογρέζας

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

1 σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU