Ηράκλειο Αττικής : Ληστεύουν παριστάνοντας τους τεχνικούς της ΔΕΗ – ΒΙΝΤΕΟ ρεπορτάζ

Πίνακας Περιεχομένων

Ηράκλειο Αττικής : Ληστεύουν παριστάνοντας τους τεχνικούς της ΔΕΗ – το ιστορικό

Και το Ηράκλειο Αττικής είναι ανάμεσα στις περιοχές, όπου κυρίως ηλικιωμένοι γίνονται το τελευταίο διάστημα στόχος σπείρας που τους ληστεύει στα σπίτια τους, παριστάνοντας τους τεχνικούς της ΔΕΗ.

Τα περιστατικά, σύμφωνα με δημοσιεύματα, έχουν αυξηθεί τις τελευταίες 15-20 μέρες κυρίως σε Χολαργό, Παπάγου, Ηράκλειο, Πεύκη αλλά και Χαλάνδρι με τις αρχές να διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών ενώ εκτιμάται ότι ίσως πρόκειται για την ίδια σπείρα, που συνηθίζει να χτυπά πρωινές και μεσημβρινές ώρες.

Πώς δρουν οι επιτήδειοι

Η δράση τους έχει ως εξής: Εντοπίζουν το υποψήφιο θύμα τους, αναφέρουν ότι είναι τεχνικοί της ΔΕΗ και λίγο πριν μπει μέσα στο σπίτι, το σπρώχνουν μπαίνουν μαζί του

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ανήμερα της 25ης Μαρτίου, στην οδό Σπετσών στην Αγία Παρασκευή, ένας δράστης με τον ίδιο τρόπο λήστεψε μια ηλικιωμένη γυναίκα.

Ο άγνωστος μπήκε μαζί της στο ασανσέρ και όταν η γυναίκα βγήκε από αυτό στον δεύτερο όροφο και ξεκλείδωνε την πόρτα του διαμερίσματος της, την έσπρωξε και μέσα σε 1,5 λεπτό άρπαξε χρυσαφικά και έφυγε.

Ηράκλειο Αττικής
Το στιγμιότυπο είναι από κάμερα σε σπίτι στη Χαλκίδα, όπου κακοποιός παρίστανε τον τεχνικό της ΔΕΗ και έκλεψε την ιδιοκτήτρια του σπιτιού

Λίγες μέρες πριν ακόμα ένα παρόμοιο περιστατικό, το οποίο κρίνεται και ως ιδιαίτερα σοβαρό, σημειώθηκε στην Πεύκη. Μόνο που σε αυτή την περίπτωση ο δράστης άρπαξε και ένα όπλο.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν πως, ο γιος της ηλικιωμένης στην Πεύκη, εργάζεται ως προσωπικό ασφαλείας σε γνωστό εφοπλιστή. Όταν ο δράστης μπήκε στο διαμέρισμα της ηλικιωμένης, εντόπισε σε κομοδίνο το όπλο του γιου της, το οποίο ήταν γεμάτο, με αποτέλεσμα να το αρπάξει κατά την διαφυγή του. Οι έρευνες είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Δείτε παρακάτω τα ρεπορτάζ από την ΕΡΤ και το OPEN:

 

Γνωστή μέθοδος

Η μέθοδος των συμμοριών, που παριστάνουν τους τεχνικούς της ΔΕΗ δεν είναι καινούργια. Μάλιστα πέρσι ακριβώς τέτοια εποχή είχε εντοπιστεί μία τέτοια σπείρα και είχαν γίνει συλλήψεις.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα μέλη της οργάνωσης έμπαιναν στα σπίτια παριστάνοντας ότι ήταν τεχνικοί της ΔΕΗ ή συντηρητές ανελκυστήρων ενώ εκτιμάται ότι αποκόμισαν παράνομο όφελος άνω των 200.000 ευρώ.

Πιο αναλυτικά, τα ηγετικά μέλη εμφανίζονταν στους ηλικιωμένους και συστήνονταν ως υπάλληλοι της Δ.Ε.Η. ή τεχνικοί ανελκυστήρων. Στη συνέχεια έμπαιναν στα σπίτια με διάφορα τεχνάσματα και οδηγούσαν τους ηλικιωμένους στον χώρο της κουζίνας. Εκεί τους εγκλώβιζαν μετακινώντας συσκευές και με άλλους τρόπους.

Κατά τον χρόνο αυτό, ενημέρωναν τηλεφωνικά και έδιναν κατευθύνσεις στα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, που εισέρχονταν ανενόχλητα στα σπίτια και αφαιρούσαν χρυσαφικά και κοσμήματα.

Σε περίπτωση που οι ένοικοι αρνούνταν την είσοδο στην οικία, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης δε δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν βία, απωθώντας ή απειλώντας τους ηλικιωμένους.

Τι πρέπει να προσέχουμε

Το φαινόμενο όμως παρουσίασε νέα έξαρση το περασμένο Καλοκαίρι. Όπως σημείωνε σε ανακοίνωσή της η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ “Νέα έξαρση φαίνεται να έχει, το φαινόμενο των κλοπών από κακοποιούς που υποδύονται τους υπαλλήλους της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ.

Οι καταναλωτές πρέπει να είναι προσεκτικοί και καχύποπτοι κάθε φορά που επιτήδειοι ζητούν να ελέγξουν την εσωτερική ηλεκτρική εγκατάσταση. Αυτός και μόνον είναι αρκετός λόγος για να υποψιαστούν ότι «κάτι δεν πάει καλά».

Οι καταναλωτές πρέπει να γνωρίζουν ότι κανείς από τους τεχνικούς της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ δεν έχει αρμοδιότητα να μπει στο σπίτι τους και σίγουρα οι δικοί μας τεχνικοί δεν το κάνουν όταν επεμβαίνουν για να αντιμετωπίσουν βλάβες.

Οι διοικήσεις των εταιριών του Ομίλου ΔΕΗ χρειάζεται να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την καλύτερη ενημέρωση των καταναλωτών ώστε να σταματήσει η δράση των δήθεν τεχνικών που επιλέγουν, συνήθως ηλικιωμένους, για να τους εξαπατήσουν.

Ακόμα, οι διοικήσεις θα μπορούσαν να επαναχορηγήσουν στο προσωπικό, ειδικές κάρτες με τις οποίες ήταν εφοδιασμένοι παλαιότερα οι τεχνικοί των συνεργείων της ΔΕΗ”.

Πάντως και με αφορμή το τελευταίο περιστατικό , η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ καλεί τους πολίτες να μην επιτρέπουν σε αγνώστους να εισέρχονται στην κατοικία τους”.

 Διαβάστε επίσης στο zonews.gr – Κτήμα Φιξ – Νόμιμη η ουσία της διαδικασίας αγοράς, αλλάζουν κάποιοι γενικοί όροι στη δανειακή σύμβαση και προχωρά η αγορά

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

2 σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU