Κανλής – Η τοποθέτηση του επικεφαλής της «Ενότητας για τη Νέα Ιωνία» για τον ορισμό νέου προέδρου στον ΟΠΑΝ

Κανλής – Η τοποθέτηση του επικεφαλής της «Ενότητας για τη Νέα Ιωνία» για τον ορισμό νέου προέδρου στον ΟΠΑΝ “Αγαπητές κυρίες και κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι, για μία φορά ακόμη εκφράζω την βαθιά μου θλίψη για την απώλεια του φίλου και συναδέλφου Γιάννη Ιωάννου και τα συλλυπητήρια μου, στην οικογένεια του και σε όλους τους συναδέλφους.

Βρισκόμαστε πλέον στον Οκτώβριο του 21 το οποίο σημαίνει πως ο Οργανισμός Αθλητισμού Άθλησης και Νεολαίας παραμένει χωρίς φυσική ηγεσία για πάνω από δύο μήνες.

Η απουσία του αείμνηστου Γιάννη Ιωάννου, έχει αφήσει κενή τη θέση του Προέδρου και έχει αφήσει μεγάλο διοικητικό κενό που έπρεπε να έχει καλυφθεί εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, ώστε να λειτουργήσουν τα τμήματα του ΟΠΑΝ τη νέα περίοδο 2021-2022.

Τα παραπάνω έχουν τονιστεί από όλες τις Παρατάξεις της πόλης, τη ΛΑ.ΣΥ., την ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ, τη ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και φυσικά από την  ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ σε πολλές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ακόμα και πριν την απώλεια του αείμνηστου Προέδρου καθώς η λειτουργία του ΟΠΑΝ ήταν έντονα προβληματική”.

Όπως είπε ο Χρήστος Κανλής: “Προσωπικά έστειλα επιστολή στη Δήμαρχο η οποία μάλιστα δημοσιεύτηκε και στον τοπικό τύπο στις 08-11-2021 μέσα στην οποία τονίζω όλα αυτά τα διοικητικά και πολιτικά ζητήματα. (και μπορείτε να την διαβάσετε πατώντας εδώ : https://drive.google.com/file/d/1V4oi1q6ZHlBnOydztXGJGNWc4I4y8U9y/view?usp=sharing ).

Δυστυχώς η διοίκηση Θωμαίδου-Χατζησαββίδη έχει δείξει δείγματα γραφής στο παρελθόν και  όσον αφορά τη διοίκηση του ΟΠΑΝ. Θυμίζω ότι πέρυσι λόγω διοικητικών αδυναμιών κάποια τμήματα δεν λειτούργησαν ή τα μαθήματα άργησαν να ξεκινήσουν ακόμα και με ηλεκτρονικά μέσα, με αποτέλεσμα να χαθεί το πρώτο εξάμηνο και οι εξετάσεις των μαθητών του Δημοτικού Ωδείου”.

Ο Χρήστος Κανλής συνέχισε λέγοντας “Οι δημοτικοί σύμβουλοι μάταια κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου όλους αυτούς τους μήνες. Η δημοτική αρχή αδιαφορεί χαρακτηριστικά. Ο ΟΠΑΝ βρίσκεται σε πολιτική και διοικητική τρικυμία. Χαρακτηριστικά σας λέω πως 2,5 μήνες όχι μόνο είναι ακέφαλος από Πρόεδρο αλλά και χωρίς εκλεγμένο αντιπρόεδρο.

Ο δε αναπληρωτής του Προέδρου, αντιδήμαρχος οικονομικών κ. Χατζησαββίδης έδειξε χαρακτηριστικό ζήλο “κόβοντας” από τον προϋπολογισμό του ΟΠΑΝ 160.000 ευρώ  για να πληρώσει τις προσωπικές προσλήψεις της κ.Δημάρχου.

Δεν έδειξε όμως τον ίδιο ζήλο ή μάλλον καλύτερα έδειξε αδιαφορία για το μέλλον του Οργανισμού αφού δεν παρουσιάστηκε στο πρώτο δια ζώσης; ΔΣ του ΟΠΑΝ μετά από 2 χρόνια όπου ψηφίστηκε η έγκριση των 3μελών επιτροπών για τους καθηγητές του Ωδείου. Ο αναπληρωτής του Προέδρου δεν παρέστει απλά !!!

Εμφατική και εκκωφαντική δήλωση δια της απουσίας αλλά και ένδειξη πόσο σοβαρά βλέπει τον αθλητισμό και τον πολιτισμό συνολικά η δημοτική αρχή.

Τα τραγελαφικά που ακολούθησαν μετά τα γνωρίζετε όλοι.

Τη Δευτέρα 04/10 έγινε το Προγραμματισμένο ΔΣ και η απουσία ενδιαφέροντος από μεριάς της δημοτικής αρχής για τον ΟΠΑΝ έκλεψε τις εντυπώσεις. Ο κόσμος του πολιτισμού αγωνιά, οι καθηγητές και οι μαθητές του Ωδείου ρωτούν τι θα γίνει, εδώ και μήνες και .. η δημοτική αρχή σφυρίζει αδιάφορα. Κανένα θέμα για τον ΟΠΑΝ στην ημερήσια διάταξη. Ούτε και σε αυτό το ΔΣ όπως και σε κανένα προηγούμενο εδώ και 2,5 μήνες.

Και έχουμε συνέχεια .. Με έκπληξη, οι δημοτικοί σύμβουλοι διαπιστώσαμε πως την Τρίτη 05 Οκτωβρίου, την επόμενη ημέρα από το ΔΣ, η δημοτική αρχή ζητά να συγκληθεί δια περιφοράς Δημοτικό Συμβούλιο (δηλαδή με αποστολή mail). Ακριβώς η ίδια μεθοδολογία με την τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος που τελείως ζητούσε να περάσει πρόχειρα και χωρίς ενημέρωση προς τις παρατάξεις.

Η  διαχείριση του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Νεολαίας είναι ζήτημα κορυφαίας σημασίας και η αλλαγή του Προέδρου είναι εξαιρετικά σημαντικό ζήτημα. Αποτελεί εκκρεμότητα τους τελευταίους δύο μήνες, για να μην πω πολύ παραπάνω.

Είναι απαράδεκτο να έρχεται σαν έκτακτο θέμα την επόμενη ημέρα διεξαγωγής Δημοτικού Συμβουλίου και τελικά να συζητιέται σήμερα μετά από επίμονη της αντιπολίτευσης

Αυτές οι πρακτικές από πλευράς δημοτικής αρχής αφενός φανερώνουν την έντονη προχειρότητα με την οποία πράττει η δημοτική αρχή και αφετέρου υποβαθμίζει τον ρόλο του Ο.Π.Α.Ν. και του Δημοτικού μας Συμβουλίου. Θυμίζουν όπως είπα και πριν μεθοδολογίες που χαρακτηρίζουν τη δημοτική αρχή όπως το σκάνδαλο του Δημαρχείου και οι απαράδεκτες μεθοδεύσεις στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου”.

Και κατέληξε ο Χρήστος Κανλής : “Δυστυχώς και στον τομέα του αθλητισμού και του πολιτισμού της Νέας Ιωνίας, συναντάμε και πάλι μεθοδεύσεις από πλευρά δημοτικής αρχής. Όταν η δημοτική διοίκηση σιωπά τους τελευταίους μήνες μπροστά στην αγωνία όλης της πόλης για το μέλλον του ΟΠΑΝ και στη συνέχεια προσπαθεί υποβαθμίσει ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα όσο η προεδρεία του τότε είναι φανερό ότι δεν την ενδιαφέρει η λειτουργία του ΟΠΑΝ και των τμημάτων του.

Μεθοδεύεται λοιπόν, μέσω της αδιαφορίας της κ.Δημάρχου και του αναπληρωτή του Προέδρου κ. αντιδημάρχου οικονομικών αλλά και μέσω της υποχρηματοδότησης η διάλυση του ΟΠΑΝ και αυτό σας το χρεώνω πολιτικά.

Προσπαθείτε να διαλύσετε τον ΟΠΑΝ ευτελίζοντας το κομμάτι του πολιτισμού και του αθλητισμού της Νέας Ιωνίας.

Για το πρόσωπο της κ. Ιωάννου, συζύγου του αείμνηστου Προέδρου Ιωάννου, έχω ακούσει μόνο καλά λόγια και θέλω προσωπικά  να της ευχηθώ να έχει παραγωγική και επιτυχημένη πορεία. Πρέπει να ξέρει πως θα βοηθήσουμε το έργο της όπως κάνουμε όλο αυτό το διάστημα με την παρουσία μας στα Διοικητικά Συμβούλια του ΟΠΑΝ αλλά και με τις επισημάνσεις μας σαν παράταξη.

Θα σχολιάσω όμως την κουλτούρα της δημοτικής αρχής, την κουλτούρα του αυτοκρατορικού, άριστου, μοντέλου όπου οι θέσεις ευθύνης κληρονομούνται.

Προσωπικά θα απέχω από όλη αυτό το ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ που έχει μεθοδευτεί τους τελευταίους μήνες από την κ.Δήμαρχο και τον αναπληρωτή του Προέδρου του ΟΠΑΝ κ.Χατζησαββίδη που εξευτελίζει τους θεσμούς του ΟΠΑΝ, του ΔΣ και μεθοδεύει τη διάλυση του ΟΠΑΝ.

Φυσικά δεν αναφέρομαι σε καμία περίπτωση στην νέα Πρόεδρο κ. Ιωάννου και στον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Κουλούρη”.

Δείτε σε βίντεο τα όσα είπε ο Χρήστος Κανλής :

Πρωτολογία

 Δευτερολογία

Λίλιαν Αθυμαρίτου, ερώτηση

Λίλιαν Αθυμαρίτου, τοποθέτηση

Διαβάστε επίσης: Νέα Ιωνία – Δημαρχείο: Προβοκάτσια από… χιλιόμετρα, “φωνάζουν” οι κόκκινες μπογιές – Δηλώσεις

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU