ΚΚΕ Νέα Ιωνία – Αντιδρά σε συγχωνεύσεις & συμπτύξεις τμημάτων

ΚΚΕ Νέα Ιωνία – Την αντίδραση οργανώσεων του ΚΚΕ προκάλεσαν οι συγχωνεύσεως και συμπτύξεις σχολικών τμημάτων σε σχολεία της Νέας Ιωνίας. Αρχικά ανακοίνωση εξέδωσε η οργάνωση της Καλογρέζας – Αλσούπολης για το 10ο δημοτικό σχολείο (στην Αλσούπολη): «Καταγγέλλουμε  τη συγχώνευση  2 τμημάτων της Γ’ Δημοτικού στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας, η οποία ανακοινώθηκε τηλεφωνικά από την Διεύθυνση Π.Ε. Β’ Αθήνας την Παρασκευή το μεσημέρι, όπως συνέβη και σε άλλα σχολεία, για την δημιουργία τμημάτων με 25 μαθητές. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Διεύθυνση Π.Ε. ασκεί πιέσεις για μείωση τμημάτων ακόμη και στα ειδικά σχολεία.

Την ώρα που η ανάγκη αναπλήρωσης των απωλειών της τηλεκπαίδευσης για τους μαθητές είναι επιτακτική, όχι μόνο εξακολουθούν να υπάρχουν χιλιάδες κενά στα σχολεία, αλλά η κυβέρνηση, αντί να τα καλύψει, προσπαθεί να εξοικονομήσει προσωπικό με μαζικές συγχωνεύσεις τμημάτων σε όλη την Ελλάδα. Αυτές οι εξελίξεις αποτελούν εφαρμογή του αντιεκπαιδευτικού νόμου της ΝΔ που είναι συνέχεια των όσων νομοθέτησε πριν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και φέρουν ακέραιη τη σφραγίδα των κατευθύνσεων του ΟΟΣΑ, της ΕΕ και του ΣΕΒ, για ένα σχολείο πλήρως υποταγμένο στις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων με σκοπό την αύξηση της κερδοφορίας τους. 

Ο νόμος αυτός έρχεται να προστεθεί στα πακέτα αντιλαϊκών μέτρων, κλιμακώνοντας την επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης, συνολικά του λαού και των παιδιών του, διαμορφώνοντας παντού εκείνο το εφιαλτικό τοπίο που θέλουν οι ανάγκες του κεφαλαίου: ένα σχολείο της αμορφωσιάς υποταγμένο στις ανάγκες της αγοράς, της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας.

ΚΚΕ Νέα Ιωνία
ΚΚΕ Νέα Ιωνία : Ανακοίνωση για το 10ο Δημοτικό

Σε ένα τέτοιο σχολείο, οι μαθητές και οι καθηγητές θεωρούνται κόστος, την ίδια στιγμή που διοχετεύονται δισεκατομμύρια σε επιχειρηματικούς ομίλους για τις επενδύσεις τους στην «Πράσινη» και την «Ψηφιακή» ανάπτυξη. Έτσι, αντί για μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών για να καλυφθούν τα κενά, η κυβέρνηση προχωρά σε συγχωνεύσεις τμημάτων, και μάλιστα σε συνθήκες πανδημίας, θυσιάζοντας ακόμα και την υγεία των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των οικογενειών τους στον βωμό του κέρδους.

Απαιτούμε να μην συγχωνευτούν τα τμήματα. Να μην εφαρμοστεί ο αντιεκπαιδευτικός νόμος.

Οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές έχουν το δίκιο με το μέρος τους».

Στον Περισσό

Στη συνέχεια αντέδρασε η οργάνωση του Περισσού για το 7ο δημοτικό (Στα Πευκάκια): «Καταγγέλλουμε  τη συγχώνευση 2 τμημάτων της ΣΤ’ Δημοτικού στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας και την πρόθεση να συγχωνευτούν άλλα 3 τμήματα.

Η κυβέρνηση αντί να λαμβάνει μέτρα μείωσης του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, προχωράει με κατεπείγουσες διαδικασίες στην σύμπτυξη τμημάτων στοιβάζοντας τα παιδιά σε τάξεις των 25 και πλέον μαθητών και αυτό γιατί αρνείται να προσλάβει το αναγκαίο αριθμό εκπαιδευτικών για την κάλυψη των κενών.

Την στιγμή που έχουν δημιουργηθεί μεγάλα μαθησιακά κενά στα παιδιά λόγω της τηλεκπαίδευσης και της μη ομαλής λειτουργίας των σχολείων την περίοδο της πανδημίας, η κατάσταση θα οξυνθεί ακόμη περισσότερο με τις πολυμελείς από μαθητές τάξεις καθώς αυτό θα δυσχεραίνει την εκπαιδευτική διαδικασία, το μάθημα και την ουσιαστική επαφή του εκπαιδευτικού με τον μαθητή.

ΚΚΕ Νέα Ιωνία
ΚΚΕ Νέα Ιωνία : Ανακοίνωση για το 7ο Δημοτικό

Μπροστά σε αυτή την τραγική κατάσταση η κυβέρνηση αντί να κάνει προσλήψεις προσπαθεί να εξοικονομήσει προσωπικό με μαζικές συγχωνεύσεις τμημάτων σε όλη την Ελλάδα, θυσιάζοντας ακόμα και την υγεία των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των οικογενειών τους στον βωμό του κέρδους.

Η κυβέρνηση δια πυρός και σιδήρου προχωρά στην εφαρμογή του αντιεκπαιδευτικού νόμου που ψήφισε η ίδια κατακαλόκαιρο και που είναι συνέχεια των όσων νομοθέτησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ (νόμος Γαβρόγλου κ.α.).

Επιδιώκει το νέο σχολείο της «αγοράς», που έχει την υπογραφή του ΟΟΣΑ, της ΕΕ και του ΣΕΒ, να είναι πλήρως υποταγμένο στις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων με σκοπό την αύξηση της κερδοφορίας τους, που σημαίνει ότι για το λαό και τα παιδιά του θα είναι ένα σχολείο της αμορφωσιάς υποταγμένο στις ανάγκες της αγοράς, της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας.

Την στιγμή που οι μαθητές και οι καθηγητές θεωρούνται κόστος και εν μέσω πανδημίας η κυβέρνηση προχωράει σε περικοπές, την ίδια στιγμή διοχετεύονται δισεκατομμύρια για εξοπλιστικά προγράμματα για τις ανάγκες της πολεμικής μηχανής του ΝΑΤΟ.

Απαιτούμε να μην συγχωνευτούν τα τμήματα. Να μην εφαρμοστεί ο αντιεκπαιδευτικός νόμος.

Οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές έχουν το δίκιο με το μέρος τους. Με τον αγώνα τους μπορούν να το επιβάλλουν».

Διαβάστε επίσης – ΚΚΕ Νέα Ιωνία : Ενημερωτική συγκέντρωση με γονείς

Δείτε επίσης

Δείτε επίσης

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

2 σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU