Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Ιωνίας – Χωρίς κρέας κι αλλά βασικά είδη διατροφής οι παιδικοί σταθμοί

Πίνακας Περιεχομένων

Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Ιωνίας – Καταγγελία για ΚΕΒΡΕΦΟ

Τις τελευταίες μέρες όλο και περισσότεροι γονείς και εργαζόμενοι/-ες στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου εκφράζουν την ανησυχία και την οργή τους για το πού είναι ικανή να φτάσει η δημοτική αρχή σχετικά με τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου…

Στην ταλαιπωρία και το άγχος αν το παιδί θα βρει μια θέση στους πολύ λίγους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, στα προβλήματα λόγω έλλειψης βρεφονηπιοκόμων και άλλου βοηθητικού προσωπικού, της κακής κατάστασης υποδομών και κτιρίων ήρθε να προστεθεί και η έλλειψη βασικών ειδών διατροφής.

Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Ιωνίας

 

Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Ιωνίας – Λείπει παντελώς το κρέας και το κοτόπουλο

Με αποκορύφωμα, στο τελευταίο εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής να λείπουν παντελώς το κρέας και το κοτόπουλο, ενώ εργαζόμενοι καταγγέλλουν πως δεν τους παραχωρείται γάλα από τις 17/9. Στο ζύγι κόστους – οφέλους “χάνει” ακόμα και η βασική ανάγκη σωστής και ισορροπημένης διατροφής, ειδικά για τις τόσο μικρές και τρυφερές ηλικίες. Οι ευθύνες της δημοτικής αρχής είναι πραγματικά τραγικές τη στιγμή που η ακρίβεια, η κακοπληρωσιά και η ανεργία έχουν δυσκολέψει αρκετές οικογένειες να αγοράσουν ακόμα και τα βασικά, όπως το κρέας για τα παιδιά τους, ενώ αρκετά είναι τα παιδιά που μένουν στους σταθμούς από τις 8 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα!

Οι εργαζόμενοι/-ες στους παιδικούς σταθμούς δίνουν πραγματικά τον καλύτερό τους εαυτό για να σταθούν δίπλα στα μικρά παιδιά, στα πρώτα τους βήματα στην κοινωνία. Η δημοτική αρχή αποδεικνύει ότι δεν έχει ως προτεραιότητα την ικανοποίηση των αναγκών των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς και των νηπίων, αλλά, ως αναπόσπαστο κομμάτι του αντιλαϊκού κράτους, εφαρμόζει κατά γράμμα τις κυβερνητικές κατευθύνσεις στην εφαρμογή επικίνδυνων, αντιλαϊκών μέτρων.

Αν και η επιστήμη, έχει αποδείξει τη σημασία που έχει για την ανάπτυξη του παιδιού η ολοκληρωμένη διαπαιδαγώγηση, διαχρονικά οι κυβερνήσεις και οι δημοτικές αρχές στη Νέα Ιωνία ασχολούνται µε τους παιδικούς σταθμούς, µε όρους υποβάθμισης και υποχρηµατοδότησης, χωρίς να καλύπτουν µε ουσιαστικό τρόπο τις ανάγκες των παιδιών.

Η δημοτική αρχή να πάρει τώρα μέτρα, ώστε άμεσα, χθες, να αποκατασταθεί το εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής των παιδιών και των εργαζομένων.

Καλούμε τους γονείς και τους εργαζόμενους στους βρεφονηπιακούς σταθμούς να απαιτήσουν μέσα από τον Σύλλογο και το σωματείο τους την προσχολική αγωγή που έχουν ανάγκη και μπορούν να έχουν τα παιδιά μας σήμερα!

Διαβάστε και εδώ

Διαβάστε και εδώ

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU