Ηράκλειο Αττικής Νέα Δημοκρατία – Βαριές καταγγελίες και παραιτήσεις στην οργάνωση – Δημοσίευμα εμπλέκει τον Άδωνη Γεωργιάδη

Πίνακας Περιεχομένων

Ηράκλειο Αττικής Νέα Δημοκρατία – Η καταγγελία

Ηράκλειο Αττικής Νέα Δημοκρατία – Λίγες μόλις ημέρες πριν πραγματοποιηθούν οι εσωκομματικές εκλογές στη Νέα Δημοκρατία, ο Πρόεδρος της οργάνωσης του Ηρακλείου Αττικής   Γιώργος Ματζώρος προχώρησε σε σοβαρότατες καταγγελίες, καταθέτοντας παράλληλα την παραίτησή του και ανακοινώνοντας ότι δεν θα είναι και πάλι υποψήφιος.

Ηράκλειο Αττικής Νέα Δημοκρατία
Ηράκλειο Αττικής Νέα Δημοκρατία – Παραίτηση με βαριές καταγγελίες

Μάλιστα χθες υπήρξε και σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», όπου εμπλέκει εμμέσως πλην σαφώς και τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη σ’ αυτές τις εξελίξεις.

Ηράκλειο Αττικής Νέα Δημοκρατία

Συγκεκριμένα, ούτε λίγο, ούτε πολύ, ο Γιώργος Ματζώρος καταγγέλλει ότι στο Ηράκλειο Αττικής επικρατούν συνθήκες… ΠΑΣΟΚ 1996, όταν και στη σύγκρουση Σημίτη – Τσοχατζόπουλου οι υποστηρικτές των δύο πλευρών ενέγραφαν μέλη στο κόμμα με τις μαύρες σακούλες των σκουπιδιών…

Να υπογραμμίσουμε εδώ, ότι η Νέα Δημοκρατία έχει ανακοινώσει ότι κάποιος μπορεί να εγγραφεί και να ψηφίσει ηλεκτρονικά, χωρίς να χρειάζεται η δια ζώσης παρουσία του για τίποτα από τα δύο. Δείτε ΕΔΩ πως.

Ο παραιτηθείς Πρόεδρος της οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας καταγγέλλει ξεκάθαρα πως τοπικά στελέχη γράφουν μαζικά μη Ηρακλειώτες στα μητρώα της ΝΔ στο Ηράκλειο όσων θα ψηφίσουν στις προσεχείς εκλογές – και μάλιστα σε κάποιο απόσπασμα της δημόσιας δήλωσής του το κάνει και με έναν αρκετά ειρωνικό τρόπο.

Όπως αναφέρει «χαίρομαι που η πόλη στην οποία γεννήθηκα, μεγάλωσα, ζω και αγαπώ, έχει τόση ζήτηση, όπου μέχρι και σήμερα η Τοπική μας, συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες σε εγγραφές νέων ‘’μελών’’ αλλά και μεταφορών ψηφοφόρων, από όλην την επικράτεια, ακόμα και από το εξωτερικό προς το Ηράκλειό μας!».

Όμως, μία ακόμη φράση του ανοίγει και άλλα ζητήματα και συγκεκριμένα παραπέμπει ευθέως στα δημοτικά πράγματα του  Ηρακλείου και στις δημοτικές εκλογές του 2023. Ο Γιώργος Ματζώρος ξεκινά την επιστολή του με τη φράση «για μικροπολιτικούς και κυρίως ιδιοτελείς σκοπούς που εμφανή στόχο έχουν ‘’τα δημοτικά οφίτσια’’, δυστυχώς υποσκάπτεται κάθε υγιής προσπάθεια να συμμετέχουν οι Ηρακλειώτες με ίσους όρους στη διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών και χωρίς εξωγενείς παράγοντες, να εκλέξουν εκείνοι και όχι κάποιοι άλλοι, το συμβούλιο της τοπικής επιτροπής που θέλουν. Οι προκλητικές και απαράδεκτες προσωπικές μεθοδεύσεις κάποιων τοπικών στελεχών, με παλαιοκομματικές αντιλήψεις, για μαζική εισαγωγή-εγγραφή μη-Ηρακλειωτών ψηφοφόρων, δεν αρμόζει στo πνεύμα της μεγαλύτερης και ιστορικής πολιτικής παράταξης της χώρας». Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή του στο τέλος.

Σ’ αυτό το σημείο να υπογραμμίσουμε ότι υποψήφιος για τη θέση του Προέδρου της οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας στο Ηράκλειο Αττικής είναι και ο Αλέξανδρος Κομίνης, ο οποίος στις δημοτικές εκλογές του 2019 ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Ηράκλειο Μαζί» του σημερινού επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και στελέχους της Ν.Δ. Γιώργου Παπαδημητρίου.

Ο ίδιος ο κ.Κομίνης αντέδρασε “ενωτικά” στην ανάρτηση του μέχρι πρότινος αντιπάλου του ουσιαστικά στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, με μία ανάρτηση στο facebook αναφέροντας ότι “πληροφορήθηκα από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ότι ο ανθυποψήφιός μου για την θέση του Προέδρου της ΔΗΜ.Τ.Ο. Ηρακλείου Αττικής παραιτήθηκε από την εκλογική διαδικασία. 

Πεποίθησή μου είναι ότι δεν περισσεύει κανείς και ότι η επόμενη μέρα πρέπει να μας βρει όλους ενωμένους. Ευχαριστώ τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας, που με την συμμετοχή τους τιμούν τις δημοκρατικές διαδικασίες και είναι πολύ σημαντικό να δηλώσουν το δυναμικό τους παρόν και στις εκλογές της 24ης Οκτωβρίου για την ανάδειξη των νέων Συμβουλίων των Δημοτικών και Νομαρχιακών Επιτροπών και των Συνέδρων του κόμματός μας”.

Μία αντίδραση πολύ λογική, αν σκεφτεί κανείς ότι προφανώς έχει εξασφαλίσει ήδη την εκλογή του στη θέση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στο Ηράκλειο Αττικής.

Ηράκλειο Αττικής Νέα Δημοκρατία – Ο “χάρτης” της ανθρωπογεωγραφίας και τα δημοτικά πράγματα

Σ’ αυτό το σημείο θα πρέπει να δούμε λίγο το “χάρτη” της ανθρωπογεωγραφίας στο Ηράκλειο Αττικής, σε σχέση με τα δημοτικά πράγματα. Ουσιαστικά στις δημοτικές εκλογές του 2019 η Νέα Δημοκρατία τριχοτομήθηκε:

  • Ένα κομμάτι της στήριξε τον Γιώργο Παπαδημητρίου, ο οποίος είναι στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, επικεφαλής της παράταξης «Ηράκλειο Μαζί», και σε κεντρικό επίπεδο βρίσκεται πολύ κοντά στον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη, χωρίς ωστόσο να σημαίνει αυτό ότι περιορίζεται μόνο εκεί. Τον Απρίλιο του 2019 όταν παρουσίαζε την υποψηφιότητά του, το παρόν είχε δώσει και ο τότε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και σημερινός υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. Επίσης είχε και την στήριξη του Γ.Πατούλη.
  • Ένα δεύτερο κομμάτι στήριξε τον Παντελή Βλασσόπουλο, ο οποίος είναι επίσης στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, επικεφαλής της παράταξης «ΑΚΕΠ Ηρακλείου», ο οποίος το 2010 – 2014 ήταν Δήμαρχος
  • Ένα τρίτο κομμάτι στήριξε τον νυν Δήμαρχο Νίκο Μπάμπαλο, ο οποίος ναι μεν προέρχεται από την Κεντροαριστερά, καθώς ήταν στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο αυτοδιοικητικά έχει την στήριξη σημαντικών τοπικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας.

Είναι γνωστό πως το 2019 ο Γιώργος Παπαδημητρίου ήθελε διακαώς το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας. Ωστόσο, η οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας στο Ηράκλειο Αττικής, με πρόεδρο τον Γιώργο Ματζώρο, βλέποντας την ξεκάθαρη τριχοτόμιση και λόγω και των προσεχών εθνικών εκλογών τότε, δεν έβγαλε καμία ανακοίνωση στήριξης σε υποψήφιο, προφανώς και για την αποφυγή εντάσεων ανάμεσα στους νεοδημοκράτες υποστηρικτές των τριών υποψηφίων.

Ουσιαστικά το ίδιο έκανε και η Νέα Δημοκρατία πανελλαδικά, αφού έδωσε επίσημη στήριξη μόνο σε υποψήφιους Περιφερειάρχες και σε υποψήφιος Δημάρχους μεγάλων πόλεων.

Ηράκλειο Αττικής Νέα Δημοκρατία – Παντού υπάρχει ένας… Άδωνης Γεωργιάδης

Βέβαια, αυτό δεν εμπόδισε το 2019 τον, σχεδόν πάντα, πληθωρικό Άδωνη Γεωργιάδη να δηλώνει παντού ότι ο Γιώργος Παπαδημητρίου είχε το χρίσμα της ΝΔ. Δείτε τις σχετικές αναρτήσεις στο twiiter.

 

Ηράκλειο Αττικής Νέα Δημοκρατία Ηράκλειο Αττικής Νέα Δημοκρατία

 

 

Εννοείται φυσικά πως στήριζε την υποψηφιότητα του Γιω΄ργου Παπαδημητρίου με κάθε τρόπο – μέχρι και από τον… Γιώργο Αυτιά:

Ηράκλειο Αττικής Νέα Δημοκρατία
Ηράκλειο Αττικής Νέα Δημοκρατία – Ο Άδωνης Γεωργιάδης στο Ηράκλειο Αττικής

Ηράκλειο Αττικής Νέα Δημοκρατία Ηράκλειο Αττικής Νέα Δημοκρατία Ηράκλειο Αττικής Νέα Δημοκρατία

Ωστόσο χθες, η εφημερίδα «Δημοκρατία» με ένα παραπολιτικό δημοσίευμα εμπλέκει τον Άδωνη Γεωργιάδη σε όσα έγιναν στην οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας στο Ηράκλειο Αττικής.

Ηράκλειο Αττικής Νέα Δημοκρατία
Ηράκλειο Αττικής Νέα Δημοκρατία – Το δημοσίευμα της “Δημοκρατίας”

Ηράκλειο Αττικής Νέα ΔημοκρατίαΟυσιαστικά η εφημερίδα “χρεώνει” στον υπουργό Ανάπτυξης τις καταγγελίες του Γιώργου Ματζώρου, ότι δηλαδή ο μηχανισμός του υπουργού είναι αυτός που πραγματοποιεί τις αθρόες μεταγραφές με σκοπό τα δημοτικά οφίτσια και τα χρίσματα στις δημοτικές εκλογές του 2023. Γράφει η εφημερίδα: «Παραιτήθηκε χθες σύσσωμη η Τοπική Επιτροπή της Ν.Δ. στο Νέο Ηράκλειο Αττικής, καθώς τις τελευταίες ημέρες λέγεται ότι παρατηρούνται αθρόες εγγραφές μελών από την Περιφέρεια, το εξωτερικό, αλλά και αλλοδαπών, με στόχο, όπως θεωρούν τα μέλη της, την αλλοίωση του αποτελέσματος. Ακούω ότι αποδίδουν ευθύνες για την κατάσταση στον Άδωνι Γεωργιάδη. Αντιπρόεδρε, τι ακούω; Είναι αλήθεια;».

Ηράκλειο Αττικής Νέα Δημοκρατία – Λίγες μέρες πριν σε… ουδέτερο έδαφος στο Γαλάτσι

Ένα τελευταίο στοιχείο πάντως, που αξίζει να καταγραφεί, είναι μια συνάντηση σε εστιατόριο στο Γαλάτσι, τέλη Σεπτεμβρίου – όπως… μαρτυρά το facebook.

Ηράκλειο Αττικής Νέα Δημοκρατία
Ηράκλειο Αττικής Νέα Δημοκρατία – Ήταν “ειρηνευτική” αποστολή;

Ηράκλειο Αττικής Νέα Δημοκρατία

Εκεί βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Παπαδημητρίου, ο Παντελής Βλασσόπουλος,  o Γιώργος Ματζώρος, ο πρόεδρος της Νομαρχιακής της Ν.Δ. Σπύρος Αβραμάκος και τα στελέχη της ΝΔ στη Νέα Φιλαδέλφεια – Νέα Χαλκηδόνα Χάρης Τομπούλογλου και Γιάννης Τομπούλογλου.

Με μία πρώτη ανάγνωση, που μπορεί και να μην ισχύει, αλλά σαφώς και δεν αποκλείεται, αυτή η συνάντηση μάλλον μοιάζει ως συνάντηση προσέγγισης με τον ρόλο ειρηνευτικής αποστολής να έχουν οι 3 μή Ηρακλειώτες.

Ηράκλειο Αττικής Νέα Δημοκρατία – Ολόκληρη η επιστολή του Γιώργου Ματζώρου

Για λόγους δημοκρατικής και προσωπικής αξιοπρέπειας, ευαισθησίας και πολιτικού ήθους μα πάνω από όλα, για το καλό της παράταξης καθώς και της πόλης του Ηρακλείου Αττικής, ώστε το κλίμα να μην πολωθεί διαλυτικά, τις τελευταίες εβδομάδες πριν τις κάλπες της 24ης Οκτωβρίου, θεωρώ φρόνιμο να απέχω από τις εσωκομματικές εκλογικές διαδικασίες και να μη φέρω σε δύσκολη θέση τα υποψήφια μέλη που με στηρίζουν.

Χαίρομαι που η πόλη στην οποία γεννήθηκα, μεγάλωσα, ζω και αγαπώ, έχει τόση ζήτηση, όπου μέχρι και σήμερα η Τοπική μας, συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες σε εγγραφές νέων ‘’μελών’’ αλλά και μεταφορών ψηφοφόρων, από όλην την επικράτεια, ακόμα και από το εξωτερικό προς το Ηράκλειό μας! Αυτό με τιμά και μου δίνει δύναμη για το μέλλον να συνεχίσω πιο δυνατά.

Δεν αποδέχθηκα ποτέ τη λογική των άκρων και του διχασμού, ούτε σε παραταξιακό, ούτε σε δημοτικό επίπεδο.

Ευχαριστώ από καρδιάς όλους αυτούς που στάθηκαν στο πλευρό μου, τους συνεργάτες και τα στελέχη,  στα σχεδόν 4 χρόνια Προεδρίας μου, όπου ενωτικά και βάζοντας στην άκρη τα δημοτικά, ανασυντάξαμε τις δυνάμεις στην πόλη, με αποκορύφωμα τη νικηφόρα για την παράταξη εκλογική μάχη των Βουλευτικών εκλογών του 2019, κατά την οποία η Νέα Δημοκρατία στο Ηράκλειο βγήκε για πρώτη φορά νικήτρια στις κάλπες, σε όλες τις αναμετρήσεις των τελευταίων 40 ετών.

Εύχομαι στο νέο ΔΣ που θα συσταθεί να συνεχίσει ενωτικά με τον ίδιο ζήλο και θέρμη για το καλό της παράταξης και να την οδηγήσει σε νέες μεγάλες νίκες.

Με αυτές τις αρχές θα συνεχίσω πιο αποφασιστικά, με γνώμονα το καλό των Ηρακλειωτών, του Δήμου μας και της παράταξης.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,

Γεώργιος Θ. Ματζώρος

Πρόεδρος ΔΗΜ.Τ.Ο. ΝΔ Ηρακλείου Αττικής

 

Διαβάστε επίσης στο zonews.gr

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

1 σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU