Μητρόπολη Γαβριήλ: Αγρυπνία για τον Άγιο Δημήτριο – Άλλες δράσεις

Πίνακας Περιεχομένων

Μητρόπολη Γαβριήλ – Αγρυπνία στους Αγίους Αναργύρους

Αγρυπνία για τον Άγιο Δημήτριο θα τελέσει ο Μητροπολίτης Γαβριήλ. Όπως ανακοίνωσε σχετικά ο ναός “την Δευτέρα 25 Οκτωβρίου και ώρες από 8.30 μ.μ. έως 12.15 π.μ. ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ θα τελέσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Αναργύρων Νέας Ιωνίας Ιερά Αγρυπνία για την εορτή του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου.

Μητρόπολη Γαβριήλ
Μητρόπολη Γαβριήλ – Αγρυπνία για τον Άγιο Δημήτριο

Καλούνται οι ευσεβείς και φιλέορτοι χριστιανοί να συμμετάσχουν στην Ιερά Αγρυπνία για να λάβουν την χάρη και την ευλογία του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Δημητρίου”.

Μητρόπολη Γαβριήλ – Ιερατική Σύναξη Ι.Μ. Νέας Ιωνίας

Να σημειωθεί ότι την Τρίτη 12 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη, για το νέο εκκλησιαστικό έτος, Ιερατική Σύναξη των κληρικών της Μητρόπολης. Όπως σημειώνεται “τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αναργύρων Νέας Ιωνίας η Θεία Λειτουργία, συμπροσευχομένου εντός του Ιερού Βήματος του οικείου Ποιμενάρχου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γαβριήλ και ακολούθως πραγματοποιήθηκε η πρώτη, για το νέο εκκλησιαστικό έτος, Ιερατική Σύναξη των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος, παρουσία απάντων των εφημερίων και των διακόνων της Ιεράς Μητροπόλεως.

Μητρόπολη Γαβριήλ
Μητρόπολη Γαβριήλ – Ιερατική Σύναξη Ι.Μ. Νέας Ιωνίας

Ο Πανοσ. Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Επιφάνιος Αρβανίτης, αφού προσφώνησε, εκ μέρους του ιερού κλήρου, τον Σεβασμιώτατο, στη συνέχεια αναφέρθηκε στις ποιμαντικές προκλήσεις που ξεπροβάλλουν στην αυγή του νέου εκκλησιαστικού έτους.

Ακολούθως, τον λόγο έλαβε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ, ο οποίος ευχαρίστησε αρχικά τους ιερείς για την παρουσία τους και επεσήμανε τους στόχους, τις προοπτικές, αλλά και τις δυσκολίες που θα παρουσιασθούν στο απαιτητικό ποιμαντικό έργο των ενοριών.

Ο Σεβασμιώτατος κάλεσε τους κληρικούς να αγωνίζονται καθημερινά στην εφαρμογή των εντολών του Θεού, να τηρούν απαρέγκλιτα τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου και να καθοδηγούν πνευματικά το λαό σύμφωνα με τον Ευαγγελικό λόγο, λαμβάνοντας υπόψη τις ποικίλες ανάγκες της πολυπολιτισμικής πλέον ελληνικής κοινωνίας μας.

Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος, καθώς πολλοί κληρικοί έθεσαν ερωτήματα προς τον Σεβασμιώτατο, εξέφρασαν προσωπικές απόψεις καιπροβληματισμούς, ενώ παράλληλα προέβησαν σε προτάσεις για διάφορα ποιμαντικά ζητήματα”.

Μητρόπολη Γαβριήλ – Μνημόσυνο του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χριστοδούλου

Επίσης από τη Μητρόπολη, όπως αναφέρεται “Τελέσθηκε το πρωί της Πέμπτης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αναργύρων Νέας Ιωνίας, υπό του Πανοσ. Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. π. Επιφανίου Αρβανίτης, τη συμμετοχή κληρικών και διακόνων, η Θεία Λειτουργία για την εορτή της Ανακομιδής των Λειψάνων του Οσίου Χριστοδούλου τού Λατρινού κτήτορος της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου Θεολόγου της Πάτμου, συμπροσευχομένου εντός του Ιερού Βήματος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ.

Μητρόπολη Γαβριήλ

Μητρόπολη Γαβριήλ
Μητρόπολη Γαβριήλ – Μνημόσυνο του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χριστοδούλου

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στον εορτάζοντα διάκονο του ναού π. Χριστόδουλο και μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τέλεσε το μνημόσυνο του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου”.

Μητρόπολη Γαβριήλ – Έναρξη εσπερινών κηρυγμάτων

Επίσης όπως ανακοινώθηκε “Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ θα πραγματοποιεί και πάλι την φετινή εκκλησιαστική περίοδο εσπερινά κηρύγματα πνευματικής οικοδομής δύο Κυριακές κάθε μήνα, ένα στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νέας Ιωνίας και ένα στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νέας Φιλαδελφείας, με σκοπό την πνευματική καλλιέργεια και την εκ του σύνεγγυς επικοινωνία με τον πιστό λαό.

Μητρόπολη Γαβριήλ
Μητρόπολη Γαβριήλ – Έναρξη εσπερινών κηρυγμάτων

Την Κυριακή 24 Οκτωβρίου το απόγευμα και ώρα 6.00μμ στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νέας Ιωνίας ο Σεβασμιώτατος θα τελέσει Ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο και ακολούθως θα πραγματοποιήσει το πρώτο εσπερινό κήρυγμα”.

Μητρόπολη Γαβριήλ – Έναρξη Μαθημάτων Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Ι.Μ. Νέας Ιωνίας

Ξεκινούν τα μαθήματα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεώς Ν. Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος.

Την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου και ώρα 6.00μ.μ. το απόγευμα θα τελεσθεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αναργύρων Νέας Ιωνίας η ακολουθία του Αγιασμού από τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ και ακολούθως θα πραγματοποιηθεί η πρώτη φετινή συνάντηση.

Μητρόπολη Γαβριήλ
Μητρόπολη Γαβριήλ – Έναρξη Μαθημάτων Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Ι.Μ. Νέας Ιωνίας

Στη Σχολή θα λειτουργήσουν πέντε (5) τμήματα, στα οποία θα διδάσκονται:

Βυζαντινή Μουσική

Παραδοσιακά Τραγούδια

Μετά από πενταετή φοίτηση παρέχεται Αναγνωρισμένο Πτυχίο Ιεροψάλτου.

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλ.:

6945138882 (κ. Χάρης Νταραβάνογλου)

6983504436 (κ. Εμμανουήλ Κουλούρης)

6930493786 (κ. Στέφανος Λούντζης)

6975592491 (κ.Θεόδωρος Καλλίμαχος)

 

Δείτε το τελευταίο επεισόδιο της Μητρόπολης:

 

Δείτε και εδώ

Διαβα΄στε επίσης στο zonews.gr – Νέα Ιωνία – Ο (Ιωνιώτης) Αντώνης Αντωνίου και η Νατάσα Ασίκη μας κάνουν το τραπέζι

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU