Νέα Ιωνία Καποδιστρίου Εθνικής Αντιστάσεως ΒΙΝΤΕΟ – Κυκλοφοριακό χάος & υπομονή μέχρι να κλείσει η… τρύπα στο Χαλάνδρι

Πίνακας Περιεχομένων

Νέα Ιωνία Καποδιστρίου Εθνικής Αντιστάσεως – Συμφόρηση λόγω Παπανικολή στο Χαλάνδρι

Υπομονή μέχρι το Σάββατο θα πρέπει να κάνουν οι οδηγοί που κινούνται από Νέα Ιωνία προς Χαλάνδρι ακολουθώντας τον άξονα Εθνικής Αντιστάσεως – Καποδιστρίου – Παπανικολή.

Συγκεκριμένα τότε αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες για να… κλείσει η τρύπα που δημιουργήθηκε στο μέσον του οδοστρώματος, από την κακοκαιρία «Μπάλλος».

Ήδη σήμερα είχαν δημιουργηθεί ατελείωτες ουρές, στην ήδη επιβαρυμένη κυκλοφορία, κάτι που αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες.

Νέα Ιωνία Καποδιστρίου Εθνικής Αντιστάσεως
Νέα Ιωνία Καποδιστρίου Εθνικής Αντιστάσεως – Φωτογραφία από το facebook, στην ομάδα ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ προφίλ Stelios Skaros ΕΔΩ

Νέα Ιωνία Καποδιστρίου Εθνικής Αντιστάσεως – Τι λέει ο Βόρειος Τομέας της Περιφέρειας

Όπως ανακοινώθηκε από τον Βόρειο Τομέα της Περιφέρειας Αττικής “συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες αποκατάστασης της βλάβης που προκλήθηκε μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα της κακοκαιρίας «Μπάλλος» στην οδό Παπανικολή στο Δήμο Χαλανδρίου, εξαιτίας κακοτεχνίας από πλευράς εταιρείας δικτύου τηλεφωνικών επικοινωνίων.

Από την πρώτη στιγμή, τα συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής έσπευσαν για αυτοψία στο σημείο, όπου διαπιστώθηκε εκτεταμένη υποχώρηση του οδοστρώματος. Μετά την τοποθέτηση σήμανσης για την αποφυγή ατυχημάτων και τις απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την Τροχαία ξεκίνησαν άμεσα οι εργασίες διερεύνησης και αποκατάστασης του προβλήματος.

 Νέα Ιωνία Καποδιστρίου Εθνικής Αντιστάσεως – Τη… λαδιά την είχε κάνει συνεργείο του ΟΤΕ

Διαπιστώθηκε κακοτεχνία που οφείλεται στο γεγονός ότι κατά το παρελθόν εταιρεία τηλεφωνικών δικτύων (κατά πάσα πιθανότητα ο ΟΤΕ) είχε διατηρήσει τον πλακοσκεπή αγωγό ομβρίων, με τη μέθοδο της κατευθυνόμενης διάτρησης (χωρίς δηλαδή ανοιχτή διατομή), και δημιούργησε ρήγμα στον αγωγό ομβρίων (παλιό αγωγό κατασκευασμένο από την ΕΥΔΑΠ), με αποτέλεσμα η πάροδος των χρόνων και η έντονη βροχόπτωση να προκαλέσει την καθίζηση του οδοστρώματος.  

Νέα Ιωνία Καποδιστρίου Εθνικής Αντιστάσεως
Νέα Ιωνία Καποδιστρίου Εθνικής Αντιστάσεως – Η καθίζηση στο Χαλάνδρι προκαλεί ουρές στη Νέα Ιωνία
Νέα Ιωνία Καποδιστρίου Εθνικής Αντιστάσεως
Νέα Ιωνία Καποδιστρίου Εθνικής Αντιστάσεως – Η καθίζηση στο Χαλάνδρι προκαλεί ουρές στη Νέα Ιωνία
Νέα Ιωνία Καποδιστρίου Εθνικής Αντιστάσεως
Νέα Ιωνία Καποδιστρίου Εθνικής Αντιστάσεως – Η καθίζηση στο Χαλάνδρι προκαλεί ουρές στη Νέα Ιωνία

Όλη την εβδομάδα εντατικά θα πραγματοποιούνται εργασίες αποκατάστασης (σιδέρωμα, καλούπωμα, σκυροδέτηση τοιχείων, επίχωση) και αναμένεται η ασφαλτόστρωση της οδού να ολοκληρωθεί το Σάββατο (23/10) με στόχο ανάλογα και με τις καιρικές συνθήκες να δοθεί το συντομότερο δυνατό η οδός σε κυκλοφορία και να επανέλθει η κανονικότητα.

Νέα Ιωνία Καποδιστρίου Εθνικής Αντιστάσεως – Δηλώσεις της αντιπεριφερειάρχη

«Εργαζόμαστε από την πρώτη στιγμή εντατικά και μεθοδικά για την αποκατάσταση της βλάβης με τον καλύτερο δυνατό τεχνικά τρόπο. Ζητούμε την κατανόηση των οδηγών καθώς όλες οι εργασίες γίνονται για την προάσπιση της ασφάλειάς τους», δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Λ.Κεφαλογιάννη”. 

Νέα Ιωνία Καποδιστρίου Εθνικής Αντιστάσεως – Επιβεβαιώνει ο δήμος Χαλανδρίου

Αναλυτική εξήγηση για το που οφείλεται η καθίζηση του οδοστρώματος στην οδό Παπανικολή έδωσε ο Δήμος Χαλανδρίου. Αναλυτικά, το σχετικό ποστάρισμα:

Αγωγός δικτύου του ΟΤΕ (πρόκειται για το τσιμεντένιο κανάλι που φαίνεται στη φωτογραφία) τέμνεται με αγωγό ομβρίων!!!

Αποκαλυπτική της αιτίας του κακού ήταν η εικόνα που αντίκρισαν οι μηχανικοί των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Χαλανδρίου που βρέθηκαν, από νωρίς το πρωί του Σαββάτου 16 Οκτωβρίου 2021, στο σημείο που υποχώρησε το οδόστρωμα, το απόγευμα της Παρασκευής, στην οδό Πανανικολή.

Η πρωτοφανής κακοτεχνία που χρονολογείται αρκετά χρόνια πίσω, δεδομένου ότι έργα ομβρίων δεν έχουν γίνει στην οδό Πανανικολή τις τελευταίες δεκαετίες ενώ και το τσιμεντένιο κανάλι του ΟΤΕ δεν είναι πλέον σε χρήση, όπως βεβαίωσε ο εκπρόσωπος του ΟΤΕ -που βρέθηκε επίσης σήμερα στο σημείο- είναι αυτή που συντέλεσε με την πάροδο του χρόνου και τις βροχοπτώσεις στην κατακρήμνιση του δρόμου.

«Η κακοτεχνία στο σημείο, της διασταύρωσης ενός αγωγού ομβρίων με έναν αγωγό δικτύων, είναι αυτή που συντέλεσε, με την πάροδο του χρόνου και τις βροχές, στην αστοχία του αγωγού ομβρίων και στην καθίζηση του δρόμου», εξηγεί ο αντιδήμαρχος Χαλανδρίου Κώστας Γερολυμάτος που βρέθηκε επί τόπου.

Μετά τη γνωστοποίηση από τον ΟΤΕ ότι το κανάλι του δικτύου του δεν είναι ενεργό, τα συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής εργάζονται για το γκρέμισμά του.

Η Περιφέρεια Αττικής, στην αρμοδιότητα της οποίας ανήκει η οδός Παπανικολή, διαβεβαίωσε το Δήμο Χαλανδρίου ότι θα γίνει ό,τι είναι δυνατό για την αμεσότερη αποκατάσταση της ζημιάς και της κυκλοφορίας στο σημείο.

Δείτε και εδώ

Διαβάστε επίσης στο zonews.gr – Ηράκλειο Αττικής Νέα Δημοκρατία – Βαριές καταγγελίες και παραιτήσεις στην οργάνωση – Δημοσίευμα εμπλέκει τον Άδωνη Γεωργιάδη

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

1 σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU