Νέα Ιωνία: Ερώτηση 28 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το νοσοκομείο Αγία Όλγα με αφορμή σπασμένο συρματόσχοινο σε ασανσέρ

Πίνακας Περιεχομένων

Νέα Ιωνία: Ερώτηση 28 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το νοσοκομείο Αγία Όλγα με αφορμή σπασμένο συρματόσχοινο σε ασανσέρ

Το κρίσιμο ζήτημα της κατάστασης του εξοπλισμού και των υποδομών στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, με αφορμή συγκεκριμένο περιστατικό στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα», όπου κατά την μεταφορά ασθενούς έσπασε συρματόσχοινο σε πόρτα ασανσέρ, θίγει η ερώτηση 28 βουλευτριών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, η οποία κατατέθηκε προς τον υπουργό Υγείας έπειτα από πρωτοβουλία του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του κόμματος, βουλευτή Επικρατείας, Πάνου Σκουρλέτη με θέμα: «Επιτακτική ανάγκη η συντήρηση υποδομών και εξοπλισμού του Γ.Ν. Ν. Ιωνίας “Η Αγία Όλγα” για την ασφάλεια προσωπικού και ασθενών».

Στην ερώτηση επισημαίνεται αρχικά ότι «από την έναρξη της πανδημίας η κυβέρνηση του κου Μητσοτάκη αντί να στηρίξει ολόπλευρα το ΕΣΥ, συνέχισε ακόμη πιο επιθετικά την στρατηγική της που οδηγεί σε απαξίωση, απονέκρωση και παράδοσή του σε μεγάλα ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα στο χώρο της υγείας». Οι ερωτώντες προσθέτουν ότι «καθημερινά έρχονται στην επιφάνεια τεράστια προβλήματα και ελλείψεις σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία. Πέραν των αναγκών σε θέματα νοσηλείας, περίθαλψης κ.α, η έλλειψη σχεδιασμού και παρεμβάσεων σε συντήρηση εξοπλισμού και υποδομών θέτει σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα ασθενών και προσωπικού.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό που συνέβη πολύ πρόσφατα στο Γ.Ν Ν. Ιωνίας “Η Αγία Όλγα”: την Τρίτη 26.07.2022 και ώρα 04:30 τραυματιοφορείς, που μετέφεραν με τον ανελκυστήρα ορθοπεδικό ασθενή για εξετάσεις, διαπίστωσαν κατά τη μεταφορά του ότι έσπασε το συρματόσχοινο της θύρας. Είναι προφανές ότι αποτελεί εντελώς τυχαίο γεγονός ότι δεν τραυματίστηκε κάποιος εργαζόμενος από το νοσηλευτικό ή διοικητικό προσωπικό, ασθενείς, συνοδοί κλπ.

Νέα Ιωνία

Μια περίπτωση ακόμη ελλιπούς συντήρησης των δημόσιων νοσοκομείων σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο μοναδικής πρόκλησης για τη δημόσια υγεία που συμπυκνώνει την έλλειψη βασικών παρεμβάσεων σε υποδομές και ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό και έρχεται δίπλα σε αναφορές για τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, ασθενοφόρα, σύγχρονα μέσα (φορεία, αμαξίδια), αναλώσιμα, καθυστερήσεις στη λίστα χειρουργείων και που εξηγούν σε σημαντικό βαθμό ακόμα και τα φαινόμενα παραιτήσεων προσωπικού από το ΕΣΥ».

Ο αρμόδιος υπουργός ερωτάται:

  1. Σε ποιες ενέργειες θα προβεί ώστε να υπάρξει άμεσα συντήρηση και επισκευή σε όλους τους μηχανισμούς μεταφοράς ασθενών, προσωπικού, συνοδών αλλά και να ελεγχθούν οι αιτίες που οδήγησαν στο προαναφερόμενο παρολίγον τραγικό συμβάν σε ανελκυστήρα στο Νοσοκομείο «Αγία Όλγα»;
  2. Σε ποιες ενέργειες θα προβεί ώστε να ανανεωθούν και να συντηρηθούν τα φορεία, αμαξίδια, ο ηλεκτρολογικός, μηχανολογικός και λοιπός εξοπλισμός του εν λόγω Νοσοκομείου αλλά και να στελεχωθεί ώστε να λειτουργεί με την αναγκαία πληρότητα και ασφάλεια;
  3. Σε ποιες ενέργειες θα προβεί ώστε να αναβαθμιστούν οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στα δημόσια νοσοκομεία;

Οι ερωτώντες βουλευτές

 

Σκουρλέτης Παναγιώτης (Πάνος)

 

Αθανασίου Αθανάσιος(Νάσος)

Αναγνωστοπούλου Αθανασία(Σία)

Αυγέρη Δώρα

Βαρεμένος Γιώργος

Γιαννούλης Χρήστος

Δρίτσας Θεόδωρος

Ζαχαριάδης Κωνσταντίνος

Κασιμάτη Νίνα

Κατρούγκαλος Γιώργος

Καφαντάρη Χαρά

Μάλαμα Κυριακή

Μάρκου Κώστας

Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος

Μπαλάφας Γιάννης

Μωραϊτης Θάνος

Ξενογιαννακοπούλου Μαριλίζα

Παπαδόπουλος Σάκης 

Παπηλιού Γιώργος

Πούλου Γιώτα

Ραγκούσης Γιάννης

Σκουρολιάκος Πάνος

Τελιγιορίδου Ολυμπία

Τσακαλώτος Ευκλείδης

Φάμελλος Σωκράτης

Φίλης Νίκος

Φωτίου Θεανώ

Χρηστίδου Ραλλία

Διαβάστε επίσης στο zonews.gr – Νέα Ιωνία: «Τσεκούρι» έριξε το υπουργείο Παιδείας σε τμήματα ΕΠΑ.Λ.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU