Δήμος Νέας Ιωνίας – Ανακοίνωση: “Οι εκδηλώσεις και οι δράσεις της 6ης ημέρας των Ιωνικών Hμερών Mνήμης & Πολιτισμού 2024”

Η έκτη ημέρα των Ιωνικών Ημερών Μνήμης & Πολιτισμού ξεκίνησε μαχητικά, στον εξωτερικό χώρο του Παναιτωλίου που πλημμύρισε από μικρούς και μεγάλους που ήθελαν να συμμετάσχουν στο «Survivor».

Τα παιδιά και οι ενήλικες είχαν την ευκαιρία, μέσα από τις δραστηριότητες του «Survivor», να διασκεδάσουν και να αθληθούν.

Την διοργάνωση του «Survivor» για μικρά και μεγάλα παιδιά, υλοποίησε η Αντιδημαρχία Αθλητισμού Νέας Ιωνίας την οποία ευχαριστούμε θερμά.

Στο χώρο έξω από το Συνεδριακό Κέντρο, τα περίπτερα των Συλλόγων και φορέων άνοιξαν όπως κάθε απόγευμα, για να υποδεχτούν το κοινό που περίμενε να γευτεί τις γεύσεις από κάθε τόπο. Υπήρχαν παράλληλες δράσεις και παρουσιάσεις σε όλα τα περίπτερα

Η  Δημοτική Βιβλιοθήκη παρουσίασε την δράση «Η μέλισσα».

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα το  Περιβάλλον.

Στην εκδήλωση συμμετείχε η Πρεσβεία της Βραζιλίας, με τον Πρέσβη να μιλάει με τα θερμότερα λόγια για την φιλοξενία τους στη Νέα Ιωνία όλο το διάστημα που κράτησε η δράση της τοιχογραφίας.

Σε κλίμα έντονης συγκίνησης αποδόθηκαν  ευχαριστίες και τιμητικές πλακέτες στους καλλιτέχνες  Kelvin Koubik και Laura Lolli οι οποίοι δημιουργήσαν την τοιχογραφία με θέμα το περιβάλλον επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως στο τείχος κοντά στη γέφυρα Ανατόλια.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χρήστος Αναμουρλόγλου.

Ακολούθησαν ομιλίες με θέμα Εθελοντισμός και Περιβάλλον από το Τμήμα Νεολαίας του Δήμου Νέας Ιωνίας και το Τμήμα Περιβάλλοντος .

Ομιλητές ήταν ο Δήμαρχος της Νέας Ιωνίας Παναγιώτης Μανούρης, Ο Πρέσβης της Βραζιλίας Paulo Roberto Caminha de Castilhos França, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κα Αναστασία Κλάρα, οι καλλιτέχνες Kelvin Koubik και Laura Lolli, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Κυκλικής Οικονομίας Φώτης Τσοπάνογλου και η κα Αλεξάνδρα Δημητρούκα που εκπροσώπησε το τμήμα Νεολαίας του Δήμου μας.

Οι εκδηλώσεις έξω από το Συνεδριακό Κέντρο ολοκληρώθηκαν με ακούσματα κρητικής μουσικής από το συγκρότημα του Μανώλη Αλέξη, ταξιδεύοντας μας νοερά στο όμορφο νησί της Κρήτης.

Στο προαύλιο του 4ου Δημοτικού Σχολείου το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει μια από τις πιο επιτυχημένες παραστάσεις της χρονιάς, τη θεατρική Παράσταση «Βότκα Μολότοφ» του Νηλ Σάιμον.

Μια παράσταση της Ελένης Ράντου που σκηνοθέτησε ο Νικορέστης Χανιωτάκης.

Ο θίασος μας χάρισε μια εκρηκτική κωμωδία γεμάτη γέλιο και μηνύματα διαχρονικά. Οι ηθοποιοί  Τάσος Χαλκιάς, Κατερίνα Γερονικολού, Πάνος Σταθακόπουλος, Βίβιαν Κοντομάρη, Δήμητρα Στογιάννη αλλά και όλο το καστ μας καθήλωσαν με τις εξαιρετικές ερμηνείες τους.

Το πλήθος κόσμου που είχε συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσει την θεατρική παράσταση μαρτυρά πόσο έχουμε ανάγκη από καλές και ποιοτικές παραστάσεις, πόσο έχουμε ανάγκη το θέατρο.

Ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία τους τον Δήμαρχο της Νέας Ιωνίας κ. Παναγιώτη Μανούρη, τον κ. Λουκά Χριστοδούλου Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ, τους Αντιδημάρχους,  τους Δημοτικούς Συμβούλους και τους Εντεταλμένους Δημοτικούς Συμβούλους που συμμετείχαν.

Ευχαριστούμε όλους τους Συλλόγους για την υπέροχη βραδιά που μας χάρισαν, όλους τους συντελεστές, τους συμμετέχοντες, τους εθελοντές και τον κόσμο που παρακολούθησε τις δράσεις και τις εκδηλώσεις μας.

Ευχαριστούμε θερμά τις χορηγούς εταιρίες των Ιωνικών Ημερών Μνήμης & Πολιτισμού 2024, Σουρωτή, Eurobank, έπιπλα Τηνιακός, RUCYCOM, Κάβα ΝΕΚΤΑΡ.

 

 

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU